Starševski čvek

bil je že poročen z mano pa ne

Default avatar
Sem žalostna. S partnerjem sem že sedem let, menda mu je super z mano...
Bil je že poročen, več kot deset let je ločen.
Včasih me malo mineva, ker meni še ni rekel, če bi se poročila z njim.
Ko ga vprašam, zakaj pa se je poročil z bivšo ženo, blebeta, da ne ve ipd...ja, seveda mu verjamem:(:(. Pravi, da ni bila noseča, zaradi česar se mnogi poročijo.
Jaz bi se rada poročila z njim, pa se mi zdi, kot da mu nisem vredna toliko, da bi se on.
Sprašujem se, če sem mu sploh toliko vredna, da bi se on želel, počasi mislim, da zapravljam svoja leta, da je z mano samo zato, ker mu je udobno.
Sem napisala sem, ker mi je danes spet govoril, da "ne ve" zakaj se je takrat....
Default avatar
Imaš odgovor na dlani: ti nisi vredna pogodbe
Default avatar
Glede na to, da se je ločil, ni bila ravno garancija, kaj?
Je pač osel in je šel samo enkrat na led, pohvalno. :)
Default avatar
žalostna vedno bolj je napisal/a:
On je že ugotovil, da poroka ne pomeni nič. Ti še sanjaš.
Marsikdo, ki je kdaj bil poročen in se je ločil, se noče nikoli več poročiti. Tudi to bi morala spoštovat, ne pa samo mislit nase. Tako pač čuti. Da se noče poročit. In ne vzemi tega preveč osebno. Tudi slovenski predsednik je svoji partnerki, materi svojega otroka, že zdavnaj rekel, da poroke ne bo.
Če je to zate povsem nesprejemljiv in če ti to toliko pomeni, da celoten vajin odnos vrednotiš po tem,potem najboljše da ga pustiš.
Default avatar
a tebe zanima poroka ali vajina prihodnost? Po 7 letih pa res lahko nehata mencat in se pogovorita o svojih namenih in vajini prihodnosti, no.

Moram priznati, da mene sploh se nic ne mineva, pa me ze 24 let ni porocil.

A ti res cakas samo ohcet?
Default avatar
Po sedmih letih se mi zdi, da se pogovarjata kot dva tujca. Da mu je lepo s tabo, je mogoče tudi malo zato, ker se ne rabi poročit. Čeprav poroka ni neka strašna obveza, garancija pa prav tako ne. Že prvič se je očitno poročil proti svoji volji, očitno nima hude želje za te zadeve.
Kako pa je tebi z njim. Si z njim zato, da se boš nekoč morda poročila ali sta srečna skupaj?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Direkt ga vprašaj, ne pa kot mačka okoli kaše...
Default avatar
žalostna vedno bolj je napisal/a:
Preveč si gledala oz. gledaš bullshit romantične filme.
Realnost pa je takšna, da požegnanje od avtoritete/institucije zvezi ne more prinest sreče, če je prej ni bilo. Si bila srečna dosedaj? Bodi srečna še naprej, nihče ti tega ne preprečuje.
Pa statistika ločitev ti je že kaj znana?
Sončka si že naštepala, ali je za to predpogoj poroka?
Default avatar
to me spominja na to sceno iz te legendarne nadaljevanke...

Default avatar
Poroka je čisto bz. Poznam jih veliko, katerim je vse stimalo in bilo OK, dokler se niso poročili. Potem pa kreganje, vpitje in na koncu ločitev. Se moški kar ustrašijo potem, ko so poročeni in mislijo, da so vezani do konca lajfa. Seveda ne vsi. Pa srečno.
Default avatar
Na tvojem mestu bi se odkrito pogovorila z njim o svoji želji. Prepričana sem, da če imata še tako različne želje glede poroke, se je mogoče uskladiti tako, da bo obema v redu. Seveda, če se imata rada.
Če bi meni poroka pomenila veliko, bi hotela, da partner to ve in spoštuje tudi mojo željo. Partnerstvo je zaveza dveh ljudi. Ne more ena oseba kar egoistično zahtevati, da se ustreže samo njenim željam.
Partnerja, ki bi moje želje ignoriral samo zato, ker on ne čuti tako kot jaz, pa bi zapustila. Ker taki ne živijo s teboj, ker te imajo radi, ampak zaradi drugih razlogov.
Morda se motim, ampak imam občutek, da si ti tista v odnosu, ki se dejansko ne zna pogovarjati oziroma postaviti zase. Če domnevam prav, pa je najbolje verjetno, da si poiščeš pomoč v tej smeri.
Default avatar
Moje mnenje je napisal/a:
Odebeljeno je paradoks. Kar berem je bistvo nesprejemanja partnerja in gledanja samo nase. JAZ JAZ JAZ in nobeden drug.
Default avatar
bem vindo je napisal/a:
Nisi razumela.
Default avatar
Zakaj pa bi se ti poročila?
Kaj si želiš v življenju?
Zakaj si izbrala njega?
Lahko komentiram, ko bom vedela kaj več.
No?
Samo zaradi poroke te ne sme minevat. Je razlog drugje? Otrok?
Vajina starost je?
Bolj pomembno vprašanje je otrok kot poroka.
Precej morata dodelati.
Zakaj ne upaš njega povprašati o svojih skrbeh?
Kaj je njemu na tebi všeč?
Default avatar
Kaj pomeni poroka,....... ja, seveda. Vendar je pri meni problem ta, da ni fajn občutek, ko se nekomu ne zdiš vreden , da bi se poročil s tabo, medtem pa ni imel zavor, ko se je že enkrat.
O tej ženski ne pove kaj dobrega,kadar kaj reče, vendar, poglej zlomka, njo je poročil, jaz pa....Obenem pa mi govori, da je končno v življenju srečal žensko, s katero bi bil do konca življenja.????
In ja ,stara sva petdeset pa še malo.
Jaz se do zdaj še nikoli nisem hotela poročiti, nikoli se mi ni zdelo "ono ta pravo". Ker če že, bi se samo enkrat za zmeraj. Ker sicer poroka res nima smisla, če se poročaš in ločuješ.
No, ne vem, obenem se mi zdi malo hecno oz. kar narobe , oz. ponižujoče, če bi mu sama rekla, da se želim poročiti z njim. Čeprav sem mu že kar jasno nakazala, a prositi ga, če se poroči z mano in mu še dati zaročni prstan.):):):), no, tega pa res ne bi.
Default avatar
Jaz te pa razumem, saj sem bil sam v podobnem položaju, s tem, da se nama je rodil še otrok....takrat pa je bil pritisk pare glede te negotovosti pri meni premočan.....

Če ti bo vseeno uspelo, javi mi. Igram na ohcetih*.....samo tole, da imata že čez 50 let bi bila pa bolj žalostna ohcet....kot v kakšnem domu za ostarele....otrok predvidevam tudi nimata, potem pa je res brez zveze. Ženiti in možiti se je treba pri 20 ih, pri 22 pa prvega otroka....je rekel dr. Rugel. In ima čisto prav.

Vesel oče* Posredujem:

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... pKhlM0nNZ9

https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... idqnUCJViJ

https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... gWoJyXoy3z


https://www.24ur.com/novice/slovenija/p ... i-nas.html
Default avatar
Veseli oče, niti slučajno si ne predstavljam kake ohceti.
Ampak, zdaj, ko lahko to opraviš čisto "na lahko" na uradu, tudi familiji ni treba ničesar razkladat, ampak, veš, meni bi pa to opravilo občutek, da kljub temu, kako je bil prva žena "brez veze" , jaz pa da sem tista, ki" jo je vse življenje iskal" tega ne morem verjeti. Potem si zastavim vprašanje, ampak za vraga, najbrž sem jaz še slabša od nje, če je njo poročil,mene pa ne...?
Ah, kdo bi bil pameten...fajn feeling pa ni, veš.
Default avatar
odpravilo občutek