Starševski čvek

Nekaj mi pri tej zadnji akciji nabiranja denarja ( 70 000€ ) za odkup hiše ni čisto jasno?

Default avatar
tm ena je napisal/a:
Ženski bi se življenje izboljšalo, če bi dopustila, da za sina skrbijo v primerno usposobljenem zavodu. Ampak potem bi bili treba v službo. In nihče ji ne bi kupil hiše.
Bebčki, kaki zlahka vas obrne čisto vsak, ki si to namisli.
Default avatar
kwa b rada je napisal/a:
Da se za to osebo že nekaj let organizira pomoč za finančna sredstva in kot vidim takrat ni bil v igri stečaj in reševanje hiše.
Default avatar
slovenčki bebčki je napisal/a:
Zato ker manipulatorji v ospredje porinejo žalostno zgodbo, recimo lasulja, invalidni otrok, ipd, s tem zameglijo dejansko stanje (nihče ne dela, kup otrok v nemogočih razmerah, dvigovanje kreditov, menjavanje partnerjev) in ponudijo svoj TRR.
Narod pa naseda.
Default avatar
hjaa je napisal/a:
In kje tebe čevelj zuli? Morda ti ne bi skodilo odtečt kak "brezplacen krog"?
Default avatar
slovenčki bebčki je napisal/a:
O tem bos lahko sodila, ko bos sama v njeni situaciji in bos lahko bolje precenila svojo ljubezen do otroka, voljo in sposobnost za skrb.
Default avatar
hjaa je napisal/a:
so bile pa terapije
verjetno se ti sanja ne, koliko te zadeve stanejo in kako malo jih krije zdravstvo
Default avatar
PA KAJ VAM NI JASNO!??

SVOJ DENAR LAHKO DAM KOMUR, KAMOR IN KOLIKOR HOČEM, KADAR HOCEM!


Mislim, da tebi ni jasno. Delaj s svojim denarjem kar hočeš. Nas pa tiste, ki ne nasedamo nategom moti to posiljevanje po medijih. Nasplošno nas manipuliranje in nategi motijo, ker nočemo živeti v družbi lopovov.

Kot so že nekajkrat napisali. Mulcu bi bilo bolje, če bi šel v zavod. Ampak potem tej ženski noben ne bi bajte kupoval, pa še v službo bi se morala spravit. V bistvu je zlorabila bolnika, da je prišla do hiše. Nategnla vas je, da je groza, zdaj se pa na nas spravljate, ker si nočete priznati, da ste naivni in butasti.
Default avatar
manualne terapije je napisal/a:
Enim pa res ne zmanjka obraza za vsako stvar fehtariti.
Default avatar
RTX je napisal/a:
Nepokretnim osebam s PP nikoli ni bolje v zavodu kot doma. Ni šans. Ne rečem pokretni, taki, ki lahko kaj počnejo, se učijo, delajo, gredo ven (tudi če so na vozičku) itd. Tisti, ki samo ležijo, tako kot ta fant, pa v primerni domači oskrbi vsaj pogojno živijo. Ne vem, koliko zavodov si spoznal od znotraj, očitno nobenega niti od zunaj. Moja sestrična je mogoče pičico boljša od tega fanta, po sili razmer so jo morali dati v zavod (ostareli starši, mama hudo bolna) in je v pol leta močno nazadovala. Tam se minimalno ubadajo s takšnimi, ni na voljo toliko terapij, kot če otroka lahko nanje vozijo starši, ni toliko sprehodov, preobračanja, sprotnega previjanja, matranja s hrano ... Obiski niso isto, kot če bi bila doma.
Vsa žlahta pomaga, kolikor lahko, da je sestrična lahko čim več doma.
Default avatar
Kar ji je ostalo bi lahko podarila drugim pomoči potrebnim. A verjetno ne bo.
Default avatar
Ne nabijaj. Res je, ne poznam zavodov. Ampak če je za ostale dobro, ne vidim razloga zakaj za tega ne bi bilo v redu. Kaj je ta tako posebnega??? Če zavod ni v redu, potem pa zberte denar za vse tiste tam in naj še oni dobijo prvovrstno domačo oskrbo, zakaj samo za tega?. Nenazadnje, a zdravi v fabrkah pa ne 'nazadujejo'???

Sploh se mi je pa na sliki zdel, da je kot rožca, da ne bi opazil neke razlike. Zdaj mamo pa situacije, da vsakega kriplna ujčkajo in razvajajo, kot da je od njega odvisna usoda sveta. Ja, naj se lepo poskrbi za njih, ampak kupovat celo bajto, da se bo ja imel kar najboljše, je pa malo preveč, v bistvu žaljivo do ostalih. V bistvu ste financirali nadstandard. Pomoč je za reveže, ne za nadstandard, pa ker bi ena za svojega sončka najboljše, zraven pa še zase celo bajto pobasala.
Default avatar
Ja, ne samo bajto, še ves presežek bo zase obdržala, namesto da bi šlo za reveže, ki jih ne manjka. Koga imate za norca???
Default avatar
RTX je napisal/a:
Tukaj se ZELO strinjam s teboj.
Bi bilo zelo FER od gospe, če bi se razlika oziroma presežek (150.000 € - 70.000 €= 80.000 €) porazdelil med ostale ljudi, ki so tudi ZELO potrebni pomoči, a se ne znajdejo ali ne gredo v medije!
Pustimo se presenetiti.
Ne obsojajmo gospo.
Počakajmo, pa bomo videli .... ali ima tudi ona SOČUTJE za druge ljudi v stiski.
Nisem tukaj, da bi sodila in si ne upam soditi.
A si močno želim in upam, da bo ta zbrani denar PRAVIČNO porazdeljen in porabljen.

Ps
Nikogar ne želim užaliti ali prizadeti!
To je samo moje skromno (nepomembno) mnenje in subjektiven pogled na to zadevo.
Upam, da se vse izteče tako kot se mora.
Vsem želim MIR v srcu.
🙏
Default avatar
Blableblo je napisal/a:
Ljubezen je eno, strokovna usposobljenost drugo. Ta mati svojemu otroku ne zagotavlja/dovoli zdravljenja strokovno usposobljenega kadra, kar je pri tako zelo hudi bolezni/okvari praktično nujno. Ljubezen mu lahko nudi tudi, če je v zavodu, s to razliko, da bi mu tam lahko nudili dosti več. Čeprav ona misli, da dela za otroka najboljše, temu ni tako, dejansko ne dovoli, da bi otrok imel več, predvsem s strokovne plati, ki je ona ne more nadomestiti.
Podobno kot jehovci in razni sektaši, ki hudo bolnim otrokom ne dovolijo v bolnico, rekoč, da jih bodo oni ozdravili z ljubeznijo in skrbjo. In ta otrok je zelo hudo bolan.
Default avatar
Sam daj svoje mulce v zavod. Zakaj jih imaš doma? Jaz jo podpiram, tako hudo prizadetim otrokom ni lepo v zavodih. Če ne verjamete pojdite pogledat. Če je otrok manj prizadet gre, drugače pa definitivno domača nega dokler se le da.
Default avatar
Kaj točno več in bolje bi mu nudili v zavodu?
Default avatar
mati ne dela prav je napisal/a:
Halo, tudi ti svojemu otroku ne nudiš strokovne oskrbe. Zanjo mora hoditi v šolo in če zboli, ga pelješ k zdravniku. Če ima kakšne kronične težave, ga voziš na terapije. Enako je v tem primeru - otroci s PP, ki so v domači oskrbi, seveda hodijo tudi k zdravniku, strokovnjakom, na terapije in podobno. V zavodu imajo na voljo strokovnjake in osebje, ampak dvomim, da sfolgajo nuditi po dve ali tri ure raznih vaj na dan, kolikor jih lahko starši, če je otrok doma. Za kaj takega bi moralo biti razmerje osebje - otroci 1 : 1.
Sploh mi ni jasno, kako pridete na idejo, da je zavodska oskrba primernejša.
Default avatar
helencakar je napisal/a:
Potem je treba vse zavode zapret pa mame naj doma ostanejo. Ko umrejo boste pa odrasle invalidne otroke vi prevzeli v svojo domačo oskrbo? Kr neki no !
Imaš kakšne dokaze za svoje trditve. Žališ zaposlene v zavodih, ki srčno skrbijo za tovrstne bolnike. Pa kje ste se ženske vzele.
A otroci so po tvoje prizadeti, niso ljudje z invalidnostjo, ampak prizadeti.
Ne boš verjela, jaz mislim, da si prizadeta ti in to močno. Primitivna trapa si, helencakar!
Default avatar
Zbiranje za Mišo (Help Miša Walk) poteka že vrsto let, deklica je zdaj že v šoli, tako da vsaj kakih 5 let. Če bi ta dva starša za svojo hčer "naredila, kar bi bilo zanjo najboljše, to je, da bi jo dala v zavod v strokovno oskrbo", prav gotovo ne bi hodila.
In ona dva sta dva, še vedno skupaj, ni ostala mama sama s punčko. A vseeno morata prositi za pomoč, da lahko Miša hodi na vse potrebne terapije (in ja, hodi). Ker sta dva, eden lahko dela dva šihta in tako naprej.
Kako pa bi bilo, če bi bila mama ali oče sam z njo?
Nekateri ste v dvoje in imate dva ali tri normalne otroke, pa ne morete sami, brez pomoči staršev (finančne in logistične). In potem očitate samski ženski s hudo prizadetim otrokom in enim, ki se šele zdaj osamosvaja, ker ne folga sama finančno.
(Glede na to, da je drugega partnerja spoznala, ko je bil mlajši star komaj 4 leta, sklepam, da jo je srečni očka podurhal zelo kmalu po tistem, ko je izvedel, kako hudo prizadetega sina ima.) Eni pravite, da sta živela na veliki nogi - mogoče, ampak od te velike očetove noge tale otrok očitno nima nič.
Default avatar
ne ni je napisal/a:
olika NI tvoja odlika!