Starševski čvek

Nekaj mi pri tej zadnji akciji nabiranja denarja ( 70 000€ ) za odkup hiše ni čisto jasno?

Default avatar

saj je lepo ampak

Če je nekdo v stiski zaradi nesreče ali česarkoli ni sam kriv, potem zelo rada pomagam.

Ta gospa je žal kriva sama. Najprej, ker je izbrala napačnega moškega in to dvakrat. Ali pa, ker ni znala moškega obdržat. Nato pa, ker je šla v tako velike kredite. To je tudi njen kredit. Saj je ona skozi v tej hiši, torej je kredit za NJENO hišo. Če je kredit na ime bivšega, je pač on vzel kredit. V hiši pa od nekdaj živi tudi ona.

Sem prepričana, da bi s tem denarjem lahko pomagali ljudem, ki so se jim zgodile nesreče. In to večim ljudem, ne samo eni gospe. Pa raje tiho trpijo.
Default avatar

Jaz tako

Zame je pomoč plačilo kake položnice, nakup vrečke živil, oblačila, šolska torba, peresnica, športni copati...pač nekaj, kar ti olajša trenutno stisko in premosti težave do prvega prejemka. Vse ostalo pa je no go.
Default avatar

gospa s tem nima kaj

saj je lepo ampak je napisal/a:
gospa je imela edino nesrečo v tem, da ima prizadetega otroka, za katerega mora skrbet 24 ur na dan. do dražbe ni prišlo, ker ona ne bi mogla plačevati kreditov, kontra, ona je plačevala ves kredit za hišo, na dražbo je šel del bivšega partnerja iz drugih razlogov. ker je bankrotiral - firma mu je propadla. bankrotiral pa je pred leti v časih hude krize, ko je cel kup podjetij šlo v stečaj.
gospa na nič od tega ni imela vpliva. ona je 24 ur na dan skrbela za sina in PLAČEVALA celoten kredit za hišo.
Default avatar

Klošar

Čakamo tvoje ime, priimek, naslov, telefonsko, fotko tebe, tvojega otroka, tvoje dnevne sobe, FB profil, Bo šlo?

Že pridno zbiram podatke, hik. Otroka nimam, čakaj devet mesecev, bom naredil enega, da bom potem še večji revež izgledal in vlekel socialno še zanj, khm, dnevna soba, a bo slika prešerca v redu? Ali raje slikam svojo bazo pod mostom, kaj bolj seže v srce? Hik... FB profil? FB, kaj je to? FBI kartoteka? Enkrat so me na Policiji slikali s strani, misliš ta profil?

Še kaj kar vas dobrodelce prepriča, da široko razvežete mošnjo? Mogoče še sliko psa, za katerega skrbim? Hik...
Default avatar

nič jaoo no

jaooo no je napisal/a:
Ne laži.
Default avatar

Gargamel88

gospa na nič od tega ni imela vpliva

Ne, ne, uboga reva pa res ni imela nobenega vpliva. V času debelih krav je bila naravnost prisiljena vse zagont in se zapufat prek svojih zmožnosti. Ni mogla dat kaj na stran, ni šans. Sedaj ne more v stanovanje, ker je prisiljena živeti v hiši. In kar prisiljena je nabavit celo bajto, ker stanovanje za gospo ni dovolj dobro. Ker je gospa. In prisiljena je skrbet za sina, ker ga ne vzamejo v dom, da bi se lahko ona spravla v službo. Ker gospej res ne pritiče, da bi delala. Uboga reva res ni nič kriva za vse skupaj, nima nobenega vpliva... Dajmo raja, zbirajte denar za gospo.
Default avatar

ni bil to problem

saj je lepo ampak je napisal/a:
Kredit ni bil problem, saj ga je tekoče odplačevala.
Pa ljudje sploh veste, za kaj je šlo v zadevi?
Default avatar

ne ni

Jaz tako je napisal/a:
Torej pomagaš na tak način. Nikjer ne piše, da moraš pomagati vsem in vedno. Človek se mora pri tem itak omejit, sicer lahko celo plačo razmečeš za druge. Jaz sem botrica, torej nakazujem vsak mesec 30 evrov, potem dam drobiž klošarjem, kupujem Kralje ulice (in dam še evro, dva zraven), in občasno vskočim s 50 evri za druge namene, to je 3 krat na leto. To je moj budžet za dobrodelne namene, okoli 500 evrov na leto.
Default avatar

Rotschild

Pa ljudje sploh veste, za kaj je šlo v zadevi?

Mi in Helena dobro vemo. Nekaterim pa še ni jasno... Kolikor vidim jih sploh ne zanima, ker važni so oni, važno je da pomagajo, komu in kaj sploh nima veze. Važno, da sebe prepričajo kako so pomagali, ne glede na to, kaj je res in kaj ni.

Z drugimi besedami, pri tej dobrodelnosti gre v 3/4 primerih za blaženje lastne slabe vesti, pri čemer reveži ne igrajo nobene vloge.
Default avatar

evica3

Tisti, ki ni pripravljen darovati, pomagati, čutiti empatije,... vedno najde izgovor za vsako stvar. Nihče ni nikogar prisilil v nič v tem primeru. Pa tudi v drugih ne. Zato pa malo razmislite, morda pride situacija, ko bo vsak od vas potreboval pomoč. Pa če bomo vsi tako razmišljali, kot sedaj razmišljate vi, bo hudo, zelo hudo. Nekateri zares izkoriščajo to tudi vem. Ne biti nevoščljivi, ne se sekirat, če bo šlo sedaj Heleni bolje. Sploh kateri niste dali niti evra.
Default avatar

Rotschild

Ne, nisem dal niti evra. Za propadle hohštaplerje ne dam niti centa. Pufkredit direktorčki živijo na veliki nogi, vzemajo kredite za stanovanja, ko se zalomi pa jok in stok in naj jim mi dajemo, da bodo še naprej lepo živeli.

Meni se zdi ta akcija prava nesramnost. Je v državi cel kup revežev, takih tapravih, bi lahko njim pomagali. Nenazadnje bi jim najbolj pomagali, da bi na volitvah volili koga drugega, ne pa vedno in isto pokvarjeno mafijo. Potem bi bilo tudi v državi manj revežev, več denarja za zdravstvo ipd. Ampak ne, vi hinavci boste šli volit razne jankoviće, arsenoviće in podobne kleptomane, potem pa nakazali kakšen evro in nam ostalim pametovali. Pejte v q.... s svojo hinavsko dobrodelnostjo.
Default avatar

hhm

ne ni je napisal/a:
jaz pa plačam prav vse davke, ki mi jih država naloži, njene službe pa najbrž ta denar razporedijo kot je najbolj prav.
Default avatar

ne ni

hhm je napisal/a:
Ah, meni pa država skozi prste pogleda. Oziroma kaj si hotela povedati s tem, da plačuješ davke?
Torej te je en sam gobec in ne pomagaš niti tistim, ki jim zmanjka za položnico? Kaj se potem sploh oglašaš?
Default avatar

AM50

jaz pa plačam prav vse davke, ki mi jih država naloži, njene službe pa najbrž ta denar razporedijo kot je najbolj prav.

Ha, ha... Tole je pa vic dneva. Ja, razporedijo denar tako kot je njim najbolj prav. Na razne račune na Ciper. Za makete korupcijskega tira. Za 10x preplačan material v zdravstvu. Brez skrbi, njim je tako najbolj prav. Kar pridno plačuj davke, da bodo imeli še za večje jahte.
Default avatar

tm ena

Gargamel88 je napisal/a:
Jaz se v bistvu čist strinjam s teboj. Skoraj v celoti.
Ampak, bodimo iskreni ... kaj ti pomaga ves ta zbrani keš (150.000 €) in svoja bajta,
če pa imaš otroka, kateri je nebogljen in nepokreten? Nič. Nič. Nič.
Popolnoma nič.
Ta zbrani denar ji ne bo prinesel sreče in zadovoljstva, trenutno in malce ji bo olajšal
življenje. To je vse.
Samega življenja ji ne bo izboljšal.

Naj ljudje donirajo, če imajo viška denarja in ne vedo kam z njim. Jaz žal živim glih za glih.
Hrana in položnice. The end.
Default avatar

ojojj

kdo ve, a je hiška v Prekmurju, da je bila dražba v Murski soboti, gospa je gasilka bolničarka v PGD Log pri Brezovici?
Sicer je pa važno, da je dom rešen!
Default avatar

Blableblo

PA KAJ VAM NI JASNO!??

SVOJ DENAR LAHKO DAM KOMUR, KAMOR IN KOLIKOR HOČEM, KADAR HOCEM!

Na forumu pa moralizirate ljudje, brez kakrsnekoli pravice, ker niste dali niti centa!
Sodite o upravicenosti. Preracunacate zadeve, ki jih ne poznate. Osnovna ekonomska racunica okrog stecaja, kreditov, rubeza ipd. Vam niti malo ni jasna!
Pa si kljub temu ne le da si drznete zanicevat krasno zensko, drznete si ponizevat in dajat v nic še vse tiste, ki smo prispevali (oh, kako smo naivni in butasti??)

Mrhovinarji pogoltni. Sram naj vas bo. Nesreca nikoli ne pociva, a zal, velikokrat useka mimo.