Starševski čvek

Nekaj mi pri tej zadnji akciji nabiranja denarja ( 70 000€ ) za odkup hiše ni čisto jasno?

Default avatar

Pobezljana puhoglavka

Brezvesti je napisal/a:
Ta je pa nova. Gospa je prokuristka v Comettu, ki ima tri domove upokojencev? In lastnica in direktorica firme Comett oskrba, ki je imela lani 420.000 evrov prometa.
Vedno bolj nice.
Default avatar

to ni ista helena

To je druga Helena Čampa. Njen mož se je pisal drugače, ne Čampa, njen bivši partner tudi, prav tako se oče piše Čampa in ne Kolenc. Joj, šit, eni ste vse pobrkali! Kaj bo še prišlo ven iz te zgodbe!
Default avatar

to ni ista helena

Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
To ni ista Helena Čampa.
Default avatar

1902

Mene ne briga kaj je bilo nekoč.
Zanima me situacija zdaj, kjer je jasno razvidno , da je ženska v stiski in potrebuje pomoč.

In partner jo je itak grdo nategnil in spravil v brezizhoden položaj.
Ja sem donirala in bom po svojih močeh tudi v bodoče, ker vem kako lahko je zabresti v težave za katere nisi praktično nič kriv. Razen tvoja naivnost in zaupanje v partnerja.
Mediji in butasta omrežja pa naredita itak več škode kot koristi. Preverjeno večkrat.
Default avatar

a ni nihče slišal

Pa saj je župan Stanovnik na Svetu na kanalu A povedal, da bodo z ostankom denarja renovirali njeno hišo, oz.prilagodili funkcionalnost njunim potrebam.
Default avatar

Se kako imam prav

foušija je napisal/a:
No objavi. Si ena od tistih nepotesenih omenjenih zgoraj, predvidevam.
Default avatar

dohips

Ljudje, vi niste normalni. Ženska je škrbasta! Vi pa ji pripisujete neko visoko družbo in mutna posla. 24/h na dan skrbi za sina. Kakšna črna, črna srca imate. Da vas ni sram, kakšne laži širite.
Default avatar

to ni ista helena

Mislim, da sta zakonca Čampa na tretji fotki, če pogledate spodaj pod Pestnerjem in besedilom. Vsekakor je moški na fotki Matjaž Čampa. In vsekakor na nobeni fotki ni ženske, ki bi bila podobna trenutno slavni Heleni Čampa.

https://www.pegazov-dom.si/dogodki/10-o ... ovega-doma
Default avatar

hhm

stavim, da se ne bo NOBENA mona opravičila!
Default avatar

Res me zanima

Mene pa zanima, kako je gasilsko društvo prenakazalo denar na sodišče?
Kolikor vem, niso dobrodelna organizacija, zbiranje denarja niso speljali preko rdečega križa ali podobne organizacije, ki lahko zbrani denar porabi za tistega, kateremu je namenjen.
Kolikor vem, društvo ta denar ne more prenakazati, brez da bi bil obdavčen. Tako, da predvidevam, da bo šla še akontacija dohodnine na FURS.
Default avatar

pgd

Res me zanima je napisal/a:
Prostovoljna gasilska društva so po pravni obliki humanitarne organizacije, v kateri fizične osebe prostovoljno opravljajo dejavnosti v javnem interesu.
Default avatar

jaz tako razumem

samo vprašam je napisal/a:
Jaz sem to "zgodbo" razumel tako. Helena se je s partnerjem, ki ni bil oče njenih otrok, preselila v hišo, ki jo je očitno on zgradil ali pa sta jo skupaj. Lastništvo je bilo deljeno, očitno posredi tudi krediti. Potem je ta njen partner bankrotiral ali nekaj podobnega in del hiše, torej njegov del, je šel na dražbo. Ali pa sta šla onadva narazen, pa ni odplačeval svojega dela kredita ali kaj podobnega. In očitno je zdaj ta del, ki je bil njegov, odkupljen na dražbi, obstaja pa še drug del, ki je obremenjen s kreditom. Očitno ona ni sposobna sama odplačevat kredit in bo treba še to pokrit ali kako?
Pa rajši en povem, kaj si o vsem skupaj mislim, da ne bom ožigosan za brezsrčneža.
Default avatar

kva kaj kako

jaz tako razumem je napisal/a:
Aha ha ha, upam, da vsaj sam sebe razumeš. Joj model.
Default avatar

Honesty

jaz tako razumem je napisal/a:
Jaz tud tako razumem, ker je bilo tako predstavljeno. Danes pa berem v cajtengu pa čisto drugačno, 2x dražjo zgodbo, zgodbo.
Seveda bi bilo bolj pošteno in fer, če bi napisali vse podatke, tudi kdaj so vzeli krediti, koliko in koliko so ga že odplačali, kako to, da ona lahko (s čim?) odplačuje svoj in njegov del,.... no, samo potem akcija ne bi dosegla svojega namena....
Me pa ne bi presenetilo, če se bo čez čas izvedelo, da je sina pa vseeno dala v ustanovo, ker ne zmore več zanj skrbeti....
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

Honesty je napisal/a:
Glede na to, da je po znanih informacijah odplačala samo 5.000 evrov kredita, ga očitno ne odplačuje ravno dolgo.
Default avatar

funk nepismenost

jaz tako razumem je napisal/a:
Zakaj mešaš hruške in jabolka?

Cena za del hiše je bila taka, kot je bila. Denar je rabila za udeležbo na dražbi in nakup tega deleža.
Hišo sta kupila skupaj s kreditom, vsak je bil odgovoren za pol kredita. Njegova polovica kredita se zdaj briše, ker je v osebnem stečaju in bo upnik delno poplačan. Njena polovica se ne briše. A ker je denarja več, kot ga je rabila za odkup deleža, bo lahko poplačala tudi svoj del kredita. Ves čas je bil ta podatek znan in omenjan - da imata oba kredit in da ona odplačuje tudi njegov del - zakaj ga je odplačevala tudi po uvedbi stečaja, ne vemo. Ne bi ji ga bilo treba, prej ga pa je, da je ne bi terjali, ker je bila očitno porok bivšemu partnerju.

Ženska dobiva nadomestilo za izpad dohodka, ker je zaradi invalidnega otroka zapustila trg dela, plus dodatek za nego plus OD.

Hiša je bila cela pod hipoteko. Če to ni razvidno iz ZK, je očitno zato, ker je bil na začetku uradni lastnik samo on, ona je delna lastnica postala, ko sta šla narazen in sta delila premoženje.
Zakaj je dobila samo četrtino, ne vemo. Sumim kako "učinkovito" BPP.
Default avatar

funk nepismenost

Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
Ravno zadnjič sem debatirala s kolegom, da bo po 8 letih odplačevanja končno začel odplačevati glavnico. To je verjetno razlog, da ga je odplačanega samo toliko.

Pismo, a ljudje res tako malo veste o teh zadevah? Ste sami mansardarji, ki se vam ni bilo treba še nikoli v življenju niti zanimati za kak kredit ali kako?
Default avatar

Iskrena

funk nepismenost je napisal/a:
Koliko pa je to v denarju? Ali ima samo te prihodke bomo rekli kar prilive na račun?
Koliko je že bil obrok enega kredita od partnerja in koliko je bil njen?
Default avatar

Iskrena

funk nepismenost je napisal/a:
Ti, ki nimajo pojma o kreditih, ki jih ti imenuješ mansardarji so najbolj pametni, delovni in šparovni ljudje. V današnjih časih se zakreditirat za take enormne zneseke moraš bit tudi mal nor. Tisti, ki so finančno nepismeni se bodo brezglavo spustili v to, kar dokazuje ta zgodba pa še kaka. Potem pa jok in stok, ker so bili tolk sebični in pohlepni. Če ne gre, pač ne gre! A v Slowenistajnu je najbolj pomembno, da si daš štrik za vrat zaradi cegla!
Default avatar

funk nepismenost

Iskrena je napisal/a:
Samo nekaj: ona nima nobenih dolgov. Nikjer. Do nikogar. Svoje obveznosti pošteno plačuje - vsaj jaz nisem nikjer zasledila, da bi potožila, da ne zmore preživeti.
Ni pa mogla iz žepa potegnit 70 jurjev gotovine in s prihodki, ki jih ima, ni kreditno sposobna za nov kredit, da bi ga najela za odkup deleža.

Folk, premalo se zavedate, kako hitro tudi vas lahko potegne v kak tak vrtinec. Pri nas so zavarovane barabe in banke. Navaden mali človek pa ne. Marsikaj te lahko pokoplje. Preverjaš, ali ti firma redno poravnava prispevke? Kako bi se znašla, če bi se pokazalo, da jih manjka za 5 let, od kod bi vzela 30 jurjev, da bi jih poravnala in bi imela delovno dobo? Imam takega sodelavca, 8 let firma ni plačevala prispevkov, šla v stečaj, a misliš, da to koga zanima? Delal bo do 75 leta, če mu ne bo uspelo urediti invalidske penzije.