Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hiše na Rakovniku

Default avatar

Selim se

Gledava https://naselje-rakovnik.si/ in me zanima dve stvari.
A veste kaj o tem, kakšne so te hiše, kakšna je zemlja, okolica ipd? A je kaj skritega, kar ne povedo na spletni strani?
In, a kdo živi v Rakovniku? Kako je življenje tam? A je to res najbolj krščanski del "Ljubljane"

HVala
Default avatar

MonaCoin

na linku si poglej kje je to naselje ... pri medvodah.
v lj je drug rakovnik, z veliko cerkvijo, ampak okoliš tam pa ni nič kaj bolj cerkven zaradi tega :-)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

Pikulet

MonaCoin je napisal/a:
Mogoče ima dvojni zvonik kakšen vpliv :P
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

domacin

Spoštovani. Lahko vam povem iz prve roke. Tu je zelo visoko razvita kulturna dejavnost. V navezi s sosednjo Soro. Ljudje so verjetno takšni kot drugod. Po večini je vsaka generacija za odtenek bolj odmaknjena od cerkve. Podobno a manjše naselje je nastalo pred leti v Sori. Priseljenci nam niso prinesli v kraj nič dobrega. Razen promet na cesto. In seveda obcini komunalni prispevek in glavarino. Sola postaja premajhna, prav tako vrtec. Nihče ni aktiven v krajevnih organizacijah kot so gasilci, kulturno društvo, cerkev ipd. Včasih vozijo tudi otroke v prejšnje šole. Pozimi v tej soseski ni sonca. Pridite in poglejte. Saj je zima. Kmetje nas podijo iz polj ko se sprehajamo po Rakovnikom. Vse sosednje njive se gnojijo vsaj z gnojem. Glavnina kar z gnojevko. Kmetje so neusmiljeni. Pač pravica je na njihovi strani in če bodo znotraj datuma in bo deževalo ti bodo lucaj, dva proč od tvoje hišice polivali na veliko. Nič jim ne moremo. Na površinah kjer gradijo je bil desetletja obrat barv. Bivši color. Domačini smo predvidevali da je včasih kaj pronicalo v tla...smrdelo je tam okoli po kemiji. Na to zemljo ki je lahko kontaminirana so postavili hiške. Prišleki kot boste vi se običajno držijo zase. Mogoče se rokujemo s sosedom v pozdrav potem pa vse življenje Živijo kot v bloku. Zjutraj od doma. Zvečer nazaj. Ko je prvi daljši vikend pa od doma. Tako. Dovolj negativnih reči. Take si želela. Želiš se pozitivne?
Default avatar

MonaCoin

Pikulet je napisal/a:
seveda ima ... preglasno zvoni :-)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

No comment

Ljudje v Sori so malo posebni.
Default avatar

Predvsem

Mitja Klavora...
Default avatar

Vesel oče

Na ljubljanskem Rakovniku je precej močvirno oz. visok nivo talne vode. Na Rakovi jelši, tam kjer je opankarski župan na veliko obljubljal (pa nič izpolnil) neke prečrpovalne kanalizacije je še hujše.

V 60 letih, kot sem prebral, skoraj ni bilo hiš na desni strani Dolenjske ceste, predviden je bil načrt Barje - oaza narave.

Kaj je pa zdaj?

In baraba z Vinterce ima nemalo zaslug, da se je tam gradilo na črno.....Imate pa prav, Rakovnik slovi po Salezijancih, don Boscovem delu z mladino. Prav rad obiščem to lepo cerkev, ta lepi kraj, te verne ljudi.


Je kdo že slišal, da bi bil kakšen Salezijanec pedofil (peder) ali kako drugače škodoval družbi?

Gimnazija v Želimljem je ena najboljših v svetovnem merilu....Vesel oče, prijatelj Salezijancev


http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... NMkx1qpJOI
Default avatar

mimo peljati

Ker iščemo hišo, smo gledali tudi te, sicer po spletu, kjer je vse oh in sploh. Predvsem pa cena. Za takšno ceno namreč dobiš že lepo hišo v prestolnici ali njenem obrobju, ne ravno še nekaj kilometrov stran.

Ampak kakor je na slikah lepo vidno polje in zeleni pas in sonce, je to le na eni strani naselja. a južni strani hiš je namreč gozd, torej pozimi sonca tam ni veliko (ko smo se peljali mimo, je bilo popoldne in sončen dan, a hiše so že bile v senci), poleti pač najbrž gre prej dol, kar je lahko prijetno, lahko pa tudi ne. Saj lahko vidiš to na njihovi spletni strani pod lokacija, kje je gozd, samo sonce boš morala pa iti pogledat kar v živo, ker je pač odvisno, kako visok je gozd in kako visoko je sonce na nebu.

Meni osebno čisto previsoka cena glede na te karakteristike.
Default avatar

nevednež2

Meni je zanimivo da so že večino prodali glede na precenjenost. Če hodiš v službo v Kranj, v Škofjo Loko in podobno je ok. Tudi če delaš od doma se kr gre. No če le ne rabiš preveč interneta ker baje da je povezljivost v medmrežje katastrofalna. Če pa hodiš vsak dan zjutraj v Ljubljano je pa to strel v koleno. Zjutraj kolone tja popoldne pa se večje za nazaj.
Default avatar

kateri Rakovnik

Povej najprej, na kateri Rakovnik misliš. Tisti pri Medvodah, ali tisti pri Ljubljani, ki ima romarsko cerkev?
Default avatar

ojojojoooj

kateri Rakovnik je napisal/a:
Ti najprej preberi nato sprašuj, kaj praviš kateri Rakovnik je to, če je 8km do Ljubljane?
Default avatar

Bog MONa TM

Predvsem je napisal/a:
MK nikoli ni bil Sorčan - je bil Medvoščan, sedaj pa je že dolgo Koprčan ☺
Default avatar

kateri Rakovnik

ojojojoooj je napisal/a:
Ne se razburjat, no! Ok, sem videla, da je to pri Medvodah, ta jo zanima. Oni Rakovnik je pa v bistvu že v Ljubljani in ne 8 km proč od nje. Samo malo me je zmotilo, ker nisem vedela, da naj bi bil ta medvoški "krščanski", saj je v tem ljubljanskem velika cerkev, salezijanci, tiskarna, knjigarna...vse spada pod cerkev.
Default avatar

Kje

kateri Rakovnik je napisal/a:
Kje je tiskarna in knjigarna okol te cerkve? Živim blizu pa še nisem opazil. So pa zelo moteči z zvonenjem. Najebejo ga tisti v blokih zraven.
Default avatar

kateri Rakovnik

Kje je napisal/a:
Default avatar

ojojojoooj

kateri Rakovnik je napisal/a:
Poznam :))
Default avatar

Simply me

Temu delu Rakovnika smo vćasih rekli Sibirija. Pred leti je tu stal obrat Colorja.
Default avatar

Živc na kubik

MonaCoin je napisal/a:
Cerkev majo lepo.
Default avatar

kateri Rakovnik

Simply me je napisal/a:
Kateri Rakovnik misliš? Tukaj se ni reklo Sibirija. Ta je v predelu Trnovo. Verjetno misliš tistega pri Medvodah, kajne?