Forum.Over.Net

Starševski čvek

moda učiteljic

Default avatar

papaya94

živjo!
Sem dobila svojo prvo zaposlitev kot učiteljica v OŠ. Pa me zanima kako je s primernostjo obleke učiteljic. Izzivalna oblačila vem, da so neprimerna. Kaj pa kakšne tunike z leggings, skinny jeans, oblekice? Imam rada modo, zame je to izraz osebnosti. Razumem, da se bo delno treba prilagoditi, a kje je meja?
Lp, P
Default avatar

kokoš v razredu

Upam, da imaš tudi kaj v glavi, ...
Default avatar

Bae

Meja je v glavi. Imamo učiteljico angleščine, ki je strogo v črnini, črni špičasti salonarji, dolge črne lase do riti, rdeča šminka. Samo Gomez ji še manjka, fantastična je. In njeni učenci osvajajo najvišja mesta na državnih tekmovanjih iz angleščine.
Default avatar

Ucitelji

Sem v solstvu od leta 1995.
Torej, vsak se oblači po svoje. Skozi vsa leta sem ugotovila, da je raven kakovosti oblek učiteljev najbolj odvisna od tega koliko so nagnjene k varčevanju in koliko k zapravljanju za obleke. In tudi odvisno od drugih dohodkov gosodinjstva.
Na splošno so oblečene kvalitetno. To pomeni, da dajo predvsem na kakovost oblačil, zato jih pa nimajo zelo veliko. Vsekakor predlagam kakovost nad kvantiteto.
Glede pajkic... hm zelo odvisno kaj je zraven itd., kako vse skupaj zgleda.... Ene čisto normalne hlače iz dobre trgovine pa morajo vedno biti tudi zraven, sploh za kake dogodke.... Moj nasvet je. Bolj kot se boš resno oblačila, bolj te bodo resno jemali upoštevajoč seveda tudi vse ostale dejavnike.
Default avatar

Delala kot učiteljica

Edino pomembno je, da si oblečena dostojno. Dekolte do popka in hudo mini krila, pa gol hrbet odpadejo, majice "na špagete" verjetno tudi, drugače pa si lahko oblečena modno ali zanimivo. Otrokom bo všeč.
Default avatar

Tinka Polovinka

papaya94 je napisal/a:


Vzgojiteljice imajo tudi umetne nohte, a o tem pa ne razmišljaš? Samo predlog....😂
Default avatar

res žalostno

Res žalostno, da se ena odrasla in izobražena ženska ne zna obleči za službo.
Še toliko bolj žalostno, ker gre za učiteljico.
Človek kar ne more verjet, da je tole vprašanje resno zastavljeno.
Default avatar

RTX

Pri teh lepih plačah denarja za obleke ne manjka, pa se lahk zmišljujete. Jaz bi vam plačo prepolovil, pa bi še bila previsoka za take kot ste.
Default avatar

Srečko00

Po mojih opažanjih so učiteljice iz generacije v generacijo bolj debilne. Avtorica potrjuje moja opažanja.
Default avatar

Replika

Nikakor ne razumem, zakaj bi bila moda določena glede na poklic?
A za tajnico se oblečeš tako, za arhitektko tako, za učiteljico pa tako?
Default avatar

Adi Hidlerštajn

Replika je napisal/a:
Tako je edino pravilno! Pa vse čine in medalje kamor spadajo, da se vidi tvoj rank.


Zeh aj!
Default avatar

Replika

Adi Hidlerštajn je napisal/a:
Uh, si me spomnil, da moram imeti še nekje en suknjič z ruskim ovratnikom in epoletami :))
Bom pobrskala malo, če je spet v modi :)
Default avatar

Adi Hidlerštajn

Replika je napisal/a:
Pikčers or it didnt hepn!
Default avatar

Replika

Adi Hidlerštajn je napisal/a:
Po čakaj, da uskladim še z visoko zloščenimi jahalnimi škornji in bičem :)))
Default avatar

Adi Hidlerštajn

Replika je napisal/a:
Šnell, šneler! ... Šnelca!
Default avatar

iz izkušenj

poznam kar nekaj šol in modo na njih. bolj je šola mestna, višja je moda v zbornici. več je posebnih kosov, tudi unikanih, hudih torbic, visokih pet in odštekanih čevljev. in seveda urejenih frizur, tudi malo posebnih.
na podeželskih šolah so tudi učiteljice bolj preproste. jih vidiš v običajnih kavbojkah in puloverjih. pa manj make-upa je na njih.

zate, ki sprašuješ: obleci se kot si navajena. ne pretiravaj z višino pet, globino dekolteja in kratkostjo krila, pa bo.
Default avatar

Tocno to sem pomislila tudi jaz

res žalostno je napisal/a:
Podpis!
Default avatar

primernost

papaya94 je napisal/a:

Že kar nekaj let sem vzgojiteljica.Nikoli nisem nikogar spraševala, kako je s primernostjo oblačil.Ogledala sem si druge sodelavke in se vedno oblekla tako, da je bilo primerno zame in za druge.Vedno sem bila urejena, še bolj pa na sestankih s starši.
Dolgih nohtov nikoli nisem imela, ker so se mi zdeli zelo nepraktični in pravzaprav odbijajoči za delo z otroki.Še zdaj tako mislim.
Default avatar

tako ti povem

papaya94 je napisal/a:
Vsaj za višje razrede velja, da bolj kot boš sexy in izzivalno oblečena, bolj bo to pubertetniško-razganjanim sončkom distrakcija od pouka in povod za izzivanje, vsaj če ne daješ vtisa žlehtne babe. :)
Default avatar

Ena druga mona

Jaz sem mnenja, da bi morale imeti tudi šole določene kodekse oblačenja! To kar vidim v šoli ni primerno za nikamor, bolj za v kakšen bar, kot za šolo. Učitelji naj bi bili zgled!