Forum.Over.Net

Starševski čvek

dejansko na nečem

Default avatar

sodelavkaana

Tempo, ki ga pri nas zahtevajo je brutalen. Za vodilni kader pa brutalen na 2, sicer so plače še kar ampak ob tem nimaš družinskega življenja, vodilni še toliko bolj in bolj ko to gledam, vem da moram iti drugam, pa čeprav za manjši denar. Pri nas so vsi navlečeni ali kaj. Ob 9 zjutraj ga vidiš popolnoma zmatranega a ob 11 na sestanku je na višku energije. Potem ob 3 popoldan čisto out....Potovanja, sestanki, predstavitve.......in potem hladilniki polni energijskih pijač, od sharka do reda...to pijejo kot zmešani.V dveh letih kar sem tu, sta dva 40 letnika umrla zaradi zastoja srca. Direktorja nam menjanjo na 3 leta, da tempo ne popusti....
Je še kje tako?
Default avatar

BTDT

Finančna industrija in/ali farmacevtska korporacija.
...sem dal to skozi, a le za dva meseca in sem hitro ugotovil, da ni vredno in da je tista plača bila v bistvu močno prenizka.
Default avatar

sodelavkaana

BTDT je napisal/a:
Ja pa vsi navzven glumijo uspešnost, če pogledaš njihove profile na javnih omrežjih, članke iz raznoraznih revij, ki jih omenjajo......dobiš občutek o sanjskem življenju, ki ga živijo. Pred časom sem v reviji videla članek enega našega štipendista iz anglije, ki je govoril v superlativih o delu pri nas, me je kar zmrazilo, kako pravljično je opisal zadevo. Postajamo kot japonci, brez zasebnega življenja, vse podrejeno delu in to bi naj bil ideal?
Default avatar

BTDT

sodelavkaana je napisal/a:
Stvar osebnih preferenc... Marsikdo se bo spustil v to za nekaj let prav zaradi višje plače. Ostal pa tam ne bo dolgo, oz. bo tako dolgo, dokler ne spozna, da tega ali ne zmore, ali pa da ga bo tak sistem psihično uničil.
Default avatar

Alotta Fagina

Nobena skrivnost ni, da gre koka dobro v prodajo. Potem so pa še ostale substance.
Default avatar

ach Quatsch

sodelavkaana je napisal/a:

A si upaš napisat, katera firma je to?
Default avatar

MsOlivija

Pred leti je skoraj bilo tako. Sem se uprla, vrnila službeni telefon in nisem dovolila vmešavanja službe v privat. Me je za nekaj časa potegnilo nazaj, sem zgubila par mesecev, a stanje normalizirala. Ko se je zamenjalo vodstvo se je bistveno izboljšalo in oseba, ki je prej vsem nabijala moralno krivdo, če smo šli pred 17.00 domov, je bila odstranjena.

Pri nas je projektno delo in to ni vsakdan. V času zaključevanja projekta pridejo taki dnevi, a so čedalje krajši in jih je manj;)
Vodstvo spodbuja, da gremo do 17h domov, po tem času se služba ne vtika v zasebni čas (imamo vsi službene telefone) - razen če je reeees kaj nujnega (pa je to redko). Tudi vikendi so off limits, dopusti pa sploh.
Default avatar

sodelavkaana

MsOlivija je napisal/a:
Pri nas je tako uradno, neuradno pa povsem drugače. Vedno je kak projekt v zaključni ali pa začetni fazi, vedno kak sestanek v tujini, nujen in potem v pon. zveš da si v sredo recimo v Rigi na sestanku........parkrat še te spregledajo potem se pa usuje. Recimo v nedeljo ponoči so prišli iz Tokia, danes zjutraj so šli v östersund. Torej če bo kaj v ponedeljek v planu sem na tapeti, in ja grem ob petih domov z dvema fascikloma papirjev, ki jih moram predelati, da bom lahko sledila sestanku v pon.......
Default avatar

še dobro

sodelavkaana je napisal/a:
še dobro, da imate ob takem tempu čas na starševskem čveku viset.
Default avatar

MsOlivija

sodelavkaana je napisal/a:
Menjava službe? Seveda vsak € prav pride, a na račun česa? ;)
Default avatar

sodelavkaana

še dobro je napisal/a:
Saj to je to, v tem trenutku nima še nobenega poročila, gledam statistiko in primerjave, sodelavka pripravlja načrt za projekt, ob poldan bo vse na mizi in potem začnem jaz, če bo šlo kot je treba (nikoli ne gre) bom plansko danes lepo do petih in jutri do petih in predam naprej, če pa ne, pa da me pošljejo v pon. na sestanek, pa........
No evo glasnik zla mi je pravkar poslal, da si naj jutri pridobim poročilo iz östersunda, ker v ponedeljek grem za vb. shiiiiit.
Default avatar

ach Quatch

sodelavkaana je napisal/a:
Če ti služba ni izziv, jo zamenjaj. Jamrat po forumu nima učinka, za katerega imaš očitno čas. Katera firma je to torej, si ne upaš napisati, ker preveč nakladaš?
Default avatar

MsOlivija

Mora napisano pregledati moderator:):):)

V glavnem: menjaj službo, ker višja plača ne odtehta manjka pri družini in zdravju.