Starševski čvek

Tudi ta mit o zaželjenosti moških po 40 je ena laž

Default avatar
Replika je napisal/a:
Samski 40+ ima lahko par težav z lastno psiho in je zato težje obvladljiv, ali pa preveliko breme za sodobno žensko. Tak se je na življenje z enonočnimi izleti v deželo medčloveških odnosov že dodobra navadil. Če pa je poročen pa še vedno išče pa gre zopet za "damaged goods", a na malo drugačen način. Skupen jim je pa odpor do prevzemanja odgovornosti za lastna dejanja.
Med temi se sem in tja najde še kaka izjema, ki pa nosi stigmo ločenih...
Gotovo pa drži, da nam je vsem moškim skupno to, da nam je, neglede na stopnjo razvoja osebnosti, mlajša bolj po godu kot starejša že iz estetskih razlogov. ;)
Default avatar
Replika je napisal/a:
Bolj kot se obremenjuješ s tovrstnimi problemi, slabše živiš. Še posebej to velja, če ti problemi niso tvoji.
Default avatar
Minili so časi ko je šla ženska direkt od očeta (provajder) k možu (drugi provajder)
Danes vidim da so mlade punce ne samo lepe ampak tudi pametne. Šolajo se da bojo imele poklic in nekoč lastna sredstva (nerazviti svet pustimo ob strani ) pa tudi starši so mladim hčeram če so le v zmožnosti pripravljeni pomagati. Normalna mladenka današnjih dni ima izbiro in raje izbere vrstnika iz dobro stoječe družine kot drugega očeta (kar 20 let starejšo tip tudi je) pa se nekaj 40 plus dobro situirani so že vsi poročeni. Samski 40 plus pa blaznega denarja niti nimajo , torej mlado dekle ne profitira nič, če vzame brovk nadomestnega očeta, je ze bolje da izbere vrstnika in skupaj ustvarjata.
Default avatar
smeha polna skleda je napisal/a:
Jaz bi rekla samo to, da znamo ženske bistveno bolj nositi svoja leta kot moški.
Default avatar
Mlada študentka in star profesor zna biti kar zanimiva kombinacija.
Default avatar
Govorimo o ZAŽELJENOSTI takih moških - ki je jaz ne vidim.
Seveda, najdejo se punce, ki bi "probale" starejšega, ampak dejstvo ostaja da so daleč zadaj na lestvici zaželjenosti za kaj resnejšega od ene noči, pa še to mora biti kaj substanc vpletenih ponavadi.
Default avatar
smeha polna skleda je napisal/a:
Presenetljivo veliko žensk je, ki so jim moški po 40 letu zanimivi. Eno so tam punce okrog 20, malo rekreacije in naveličane še dokaj neresnih in otročjih tipov njihove starosti. Jasno, takšne zveze ali ****** prijateljstva so navadno kratkotrajne narave.

Druga grupa takih žensk pa so tam nekje do 27 do 35 let, ki imajo pač rade tipe od nekje 40-45, tu pa hitro pride do oploditve.

Aja, pa še to, če je moški 'na položaju', premožen, ugleden, nekaj od tega ali pa več teh postavk, so zanimivi, tudi če so stari 60+, pač za določeno vrsto žensk.

Tip, ki ima 20 milijonov evrov pod palcem, bo pri 60 letih brez težav praznil jajca v 25, 30 letnico. :)
czas zaorać socjalizm
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Bojim se, da bo, glede na situacijo v družbi, vsako leto manj vrstnikov, ki bi sploh želeli iti v španovijo s takimi "normalnimi mladenkami".
Jbg… biologija ima svoje zakonitosti in mlade uspešne mladenke vsak dan višje kriterije, ti znajo biti pa uničujoči pri iskanju partnerja in formiranju odnosa s potencialnim partnerjem.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Te zaželjenosti pač ne vidiš, ker gledaš skozi očala samostojne, preskrbljene in neodvisne ženske.
Ko so v igri druga načela, hipergamija in dodatna želja po čimvišjem statusu, se pogledi mladenk prav hitro spremenijo.
Default avatar
smeha polna skleda je napisal/a:
Spet kar neko posploševanje:):):)
Meni so starejši moški že od nekdaj všeč, so zelo zanimivi sogovorniki, znajo žensko nasmejati in imajo tisto mirnost v sebi.
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Ko sem bila samska (pri malo čez 40), sem se morala prav potruditi, da sem spoznala kakšnega vrstnika, sami mladi so se limali name. Z enim precej mlajšim sem se tudi zapletla, misleč, da bo samo avantura, pa mi še po več kot 10 letih teži in me ne more prebolet. Torej glede zaželenosti isto kot tipi. Moj partner je sicer 5 let mlajši.

Pa po mojem tudi 60 let stara ženska z 20 milijoni ne bi imela težav najti 30-letnika za praznjenje. Hej, še z manj denarja ga najdejo. Hej, še celo v Sloveniji imamo kar nekaj parov, kjer bi ona lahko bila mama svojemu partnerju, pa mislim, da ni govora o takih zneskih.

Torej kaj želiš pravzaprav povedati s temi leti in možnostmi praznjenja?
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Jaz pa se nič ne bojim. Imam sina in hčer, ne enemu ne drugemu ne bo potrebno iskati financ ministra v moskem ali ženski ki bi jima bila lahko starša. Če gledam skozi oči mame, si za svojo punčko ne želim in niti ji privoščim za njo starega dedca. Sori tako pač jaz kot mati vidim stvari in verjetno tudi druge mame. Moške fantazije pa pustimo ob strani ker nimajo nič z realnostjo v kateri smo trenutno..
Si ti za svojo želiš (če jo imaš) svojega vrstnika za moža.?
Default avatar
MsOlivija je napisal/a:
Meni so pa tudi par let starejši čudni in si sploh ne predstavljam, da bi bila v zvezi s takim. Pet let starejši? Ne pride v poštev in tako je že od mojega cca 22 leta. Takrat sem bila nazadnje v zvezi s starejšim od sebe, pa še ta je zgledal bistveno mlajši.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
In ker je takih kot jaz večina, je ostanek zanemarljiv.
Default avatar
z ženskega stališča je napisal/a:
Smo različni. Hvala bogu:):):)
Default avatar
Sicer ne morem vedeti, ampak marsikakšna mlajša ženska si želi moškega, od katerega bi se lahko še kaj naučila. Mnenja sem da moška inteligenca zelo privlači ženske.

Se opravičujem, spet sem neregistriran, ker se javljam iz svoje sobe, kjer ponavadi nimam gesla za reg. Moram pa spet v Kranj, kjer bom mogoče srečal kakšno inteligentno staro profesorico, ki bi me znala še kaj naučiti. Jaz bom pa v vlogi njenega mladega študenta. :)
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Svoji hčeri želim, da si najde takega partnerja, kot si želi sama. Hipergamične intenzije sodobnega tipa je že izkazala, zato z njene strani ne pričakujem bistvenega prispevka k slovenski rodnosti, da pa bi se vtikal v njeno izbiro na kakršen koli način pa mi ne pade na kraj pameti.
...oba otroka sem namreč vzgajal (kolikor sem si pač sodelovanja pri vzgoji lahko izboril), da sta za svoja dejanja odgovorna sama in bosta za to tudi posledice lastnih dejanj nosila pretežno sama.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Igzekli!
Reč deluje do trenutka prevrata družbenih meril...
Hannibal ante portas!
Default avatar
Ob takem pisanju utegne še koga zadeti depresija. Namreč ja.. saj so tudi taki, ki imajo pri 40ih nadpovprečno plačo, hišo, brez kredita, dober avto itd. Večina pa ali živijo pri starših v mansardi ali pa imajo kredite. Tako od tiste dobre plače ostane komaj za stroške in dopust pa kako pivo med vikendi. Avto na leasing... saj izgleda dobro situiran in verjetno zanimiv za marsikatero mladenko. Ampak dejstvo je, da bi bil ob ločitvi kar dober revež brez hiše, z obremenjeno plačo itd..
Default avatar
To, da imajo današnje dvajsetletnice veliko izbiro med potencialnimi priležniki različnih socialnih slojev, je bolj mokra fantazija raznih grdih resnic. Socialna mobilnost je lepa fraza, z resničnostjo pa nima veliko opraviti. Višji sloji se v glavnem poparijo med sabo, ostali pa tudi. Zaželjenih samcev višjega razreda je samo nekaj procentov in oni so tisti, ki imajo izbiro. Dvajsetletnica mora biti že nekaj posebnega, da iz povprečne familije pride v boljšo. In takih tudi ni veliko. Vse ostale, povprečne, lahko izbirajo samo med povprečjem ali pod njim. Enako je pri izbiri zaposlitev. Danes že tako vsaka druga diplomira, zanimivih služb je pa samo za nekaj odstotkov mladih diplomantk. Najbolj zagrizene ali z zaledjem dobro omreženih staršev bodo prišle do njih, ostale bodo morale pa v neprivlačne službe (pod)povprečnih dohodkov, kar je spet daleč od finančne neodvisnosti. Pa diplome gor ali dol.