Starševski čvek

Komuna za hujsanje

Default avatar
Zelim izgubit dovolj kg, saj bi rada zanosila. Zelim si bit gibcna mamica. Priznam, da nisem dovolj vztrajna in potrebujem pomoc. Pozna kdo kaksno komuno za hujsanje za odrasle?
Default avatar
Komune za hujšanje ne bi delovale, ker hrana ni tiste vrste droga, ki se ji moraš samo odreči, ampak jo moraš znati regulirati in to moraš početi vsak dan, v vseh situacijah, celo življenje. Če nisi dovolj vztrajna, ti nobena komuna ne bo pomagala. Spomni se, zakaj bi rada shujšala, preberi si malo o osnovah zdrave prehrane, veliko se gibaj in imej za cilj otroka oz "gibčno materinstvo", če te to motivira.
Default avatar
Draga moja, najprej je potreben klik v glavi. Imaš na netu različne načine prehrane, različne vadbe. Začni že danes. Korak za korakom. Verjemi da je uspeh zagotovljen. Pa ti ne pravim na pamet. Nekoč sem imela 108 kg..... Ja nekoč. Sedaj med 58 in 60..... s trdno voljo, veliko gibanja je mogoče
Default avatar
Kaj pa kakšna psihoterapija, hipnoza ali kaj podobnega? Verjetno bi ti to zelo pomagalo, bolj kot pametovanje o trdni volji in bla bla bla. Včasih ne gre drugače, rabiš malo vzpodbude. Organizirano hujšanje imajo v zdravstvenih domovih, vsaj včasih so ga imeli. Pa vso srečo.
Default avatar
Enadvatri je napisal/a:
Moj podpis pod tole. Mislim, da imajo v zdravstvenih domovih program Cindy.
Default avatar
Tudi v fintesih pomagajo pri hujšanju in ti sestavijo vaje, program in prehrano. Seveda je to treba plačati, predvsem pa se je treba programa strogo držati, sicer ni uspehov. Hujšanje je "tek" na dolgi progi in ne gre na hitro.
Default avatar
verjetno tole je napisal/a:

Ta Cindy bi bil fajn, če ne bi toliko nebulozno prali možgane ... No, res je, da so tudi vodje različni ljudje in verjetno je kateri od njih tudi prizemljen človek sposoben astnega razmišljanja, a ti, s katerimi sem se jaz srečala, so le naučeni nekih pravil in kalupov in se ne premaknejo niti za milimeter...
Problem nastane, ko shujšaš in se začneš normalno prehranjevati, takrat se 3/4 ljudi zredi, zato je to zame neprimerna dieta.


Drugače pa, lani novembra sem imela 115kg, danes jih imam 79 in še hujšam, počasi, a sigurno, jem vse, le manjše količine, ki sem jih tekom leta počasi zmanjševala, danes pojem pol manj kot pred enim letom. Edino sladkarije sem konkretno oklestila, jih pa jem redno vsak dan, le da namesto 100g čokolade pojem 20g ali namesto cele kremšnite pojem polovičko.
Ta praznični čas nažiranja je zame idealen za začetek hujšanja, vsaj moja psiha tako deluje, da ko je miza prepolna vseh dobrot, jaz pa pazim, koliko pojem, vzamem le košček in se sama sebi zdim faca, ker sem se uprla nažiranju, zame je to jačanje karakterja in dokazovanje sami sebi, kako močna oseba sem, odličen občutek!
No, nekdo drug lahko deluje drugače in se recimo med prazniki prenažira do slabosti, tako da se mu potem hrana enostavno upre in mu je lažje začeti s hujšanjem po praznikih, ko sprazni hladilnik in je nafilan do plafona.
Avtoica, premisli, kakšen tip si in izkoristi ta čas ter začni s hujšanjem.
Default avatar
Avtorica, postavili ste krasen naslov teme "Komuna za hujšanje".
Lahko bi to komuno imeli kar tukaj na forumu. Sam ne potrebujem nobenega hujšanja, ker imam za svojo velikost idealno težo. Izredno všeč so mi pa vitke, elegantne ženske, to je pa čista resnica. Vem tudi, da oseba, ki želi shujšati velikokrat potrebuje neko psihološko podporo. Potem je mnogo lažje shujšati. Pa pravijo tudi tako, da ljubezen gre skozi želodec. Najbrž potrebujete več ljubezni, kot pa hrane. Hrane vam ne morem poslati, lahko vam pa pošljem ljubezen in to iz globine srca. ❤
drug drugega programiramo
Default avatar
samo komentar je napisal/a:

Bravo!! Iskreno ti čestitam:))

In hkrati priznam, da ti tudi zavidam... Tudi mene čaka borba z več kot 100 kg!!! Sploh ne vem, kako naj se lotim:(( Sploh ne vem, kako naj začnem. Da bo še huje, imam težave s koleni in neka huda telovadba ali fitnes pri meni ne pride v poštev. Kaj mi svetuješ? Naj dam vse porcije na pol? Bojim se, da sem sposobna kaj takega le en kratek čas, potem se mi bo pa utrgalo in bom požrla vse pred sabo:((
Rada bi začela. Pa me je strah neuspeha. Daj mi še kakšen nasvet, prosim.
Default avatar
Ena debeluška je napisal/a:
Vse zelo kloricno zmanjsas vsaj za pol, bolje za 3/4, ostalo zmanjsas za 1/4 in lakoto filas s sadjem in zelenjavo. Gibas se kolikor lahko, en sam enourni sprehod na 100kg pobere kar nekaj kalorij.
Default avatar
Ena debeluška je napisal/a:
Jaz ti priporočam 1 obrok dnevno. Vedno ob isti uri. Takrat ješ kar želiš. Ni hudega odrekanja, kar v večini primerov pripelje do začaranega kroga prenažiranja. 5 obrokov dnevno je izmišljotina prehrambene industrije, da bi se prodalo čimveč nepotrebnega. V nasprotju s trditvami zdravnikov in vseh ostalih pametnih, je to eden boljših načinov za hitro hujšanje. Poglej na netu 'OMAD' ali 'one meal a day'. Dobiš tudi dosti znanstvenih razlag, zakaj je tak način prehranjevanja koristen zdravju.
Jaz sem v 3 mesecih shujšala za 6 kg, brez nobene težave in brez telovadbe.
Default avatar
enostavno je je napisal/a:
Ne ravno dosti. Morda pobere kalorij za dve majhni banani, odvisno od tempa hoje.
Default avatar
ccicca je napisal/a:
In kaj bi vec?
Do zdaj z rekreacijo ni izgubila nic, pa se vec poje, manj hrane in 1 ura sprehoda se ji bo hitro poznalo!
Ko imas 60 kil izgubis mogoce 200 kalorij s takim sprehodom, ko imas 100 kil jih izgubis lahko tudi cez 300, odvisno kako hitro hodis. To je pa ze ena vecerja.
Default avatar
ccicca je napisal/a:
Ješ 1x na dan, a ni odrekanja? Jaz bi s tako dieto obupala že ob10-ih dopoldan :D
Ko sem začela hujšati, sem jedla 5 obrokov, danes jem 3-5, običajno 4, kosilo je glavni in obilnejši obrok, nekje 40% dnevnega vnosa hrane, ostali so bistveno manjši, a meni nujno potrebni, ker če ne zajtrkujem, lahko umrem od lakote, če se pa 1x na dan nažrem, pa lahko umrem od nažrtosti.
Ni to za vsakega, nekomu bo res super, tako kot je tebi, mene pa že sama misle na tako prehranjevanje odvrne od hujšanja in če bi imela samo dve opciji: jesti 1x na dan in hujšati ali jesti kot do zdaj in biti debela, bi bila raje še debelejša.
Default avatar
Ena debeluška je napisal/a:

Hvala, sem tudi sama zelo zadovoljn s sabo :)))

Kolena so ti samo izgovor. Hujšaš lahko tudi brez gibanja, jaz se prve pol leta sploh nisem gibala, nič, niti sprehod, pote pa, kakor so kile padale, sem postala okretnejša in sem začela s hojo. Nisem nek športnik, gibanje je zame le nujno zlo, ki je pa zdaj z nižjo težo precej lažje. Doma delam vaje za razgibavanje, ker moje telo je zakrnelo in se mora malo razdelat, hoja mi je rekreacija in to je to, kar zadeva mojo telovadbo, pa še to ne vsak dan.
Začneš pa tako, da se odločiš in skočiš. Skočit pa moraš sama, tu tine more nihče pomagat. Pravijo, da potrebuješ klik v glavi, jaz pravim, da se moraš iskreno odločit, ampak mislim, da je to eno in sto.
Poskusi za začetek jesti vse enako kot do zdaj, izmeri si količine, lahko z žlico, lahko s tehtnico ali pa prešteješ tisto, kar se da preštet. Zapiši si. Potem pa te količine zmanjšaj, malo po malo, vsakih -5kg zmanjšaj količine, ki jih poješ. Hujšala boš res počasi, a se boš navadila na manj hrane. Jaz danes v celem dnevu pojem toliko, kot sem lani pojedla samo za kosilo. Lani sem zmazala 2 kosa torte za šalo + še druge hrane, danes pojem en kos torte in sem sita še dva dni oziroma mi potem 2 dni paše res samo lahka hrana, tako zelo se navdiš na manj hrane.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj :)
Default avatar
Jaz sem bil že večkrat v programih zaradi precej prekomerne teže, pa se vedno zredim nazaj. Namesto kolesa, s katerim sem se vozil po Kranju, sem si moral kupiti močan avto, saj me kolo kljub mojemu naporu ni več potegnilo po Gaštejskem klancu.
Default avatar
Debeli gatto je napisal/a:
Tudi jaz. :) Pa po novem letu grem spet na popravni izpit. K sreči so me sprejeli v program. Še je čas, da nama uspe. Avto se ti lahko pokvari, potem boš pa sredi klanca občepel. :)
Sem lani spoznala gospo, ki je podobno leta in leta hujšala, pa se spet zredila, sedaj na stara leta ji pa uspeva držati linijo že več let, seveda z odrekanjem. No, seveda jaz ne bi rada tako dolgo čakala na ta klik. :
Default avatar
ccicca je napisal/a:
nič nisi shujšala, samo tričetrt dreka je šlo iz tebe, ker si omejila prenažiranje na en obrok.
Default avatar
samo komentar je napisal/a:

Če si izgubila res precej kil, kaj je pa s tvojo kožo? Imaš kaj odvečne in mlahave kože? Kako gre pa to nazaj? Ne moremo si vsi privoščiti plastičnega kirurga...