Starševski čvek

Zakaj nekateri, ki so že bili dejansko mrtvi, govorijo o svetlobnih videnjih?

Default avatar
P_p je napisal/a:
V toploto se pretvori naša energije. Ta odseva v vesolje.
Default avatar
Pop2 je napisal/a:
Toploto zaznavamo lahko kot infrardeče sevanje, ki ga z očmi ne vidimo. Obstajajo pa lahko tudi takoimenovane infrardeče kamere, ki posnamejo toploten odtis tudi v popolni temi.
Default avatar
matjazko je napisal/a:
Izklop iz revščine, gre za željo po svojem ozemlju, kjer bi lahko normalno v miru živeli.
Default avatar
Xrobe je napisal/a:
Ja, z ir kamerami zaznamo ta del svetlobnega spektra. To je vse. Kaj naj bi imela ta informacija veze?
Default avatar
Mogoče je čisto enostavna razlaga. Ko človek umira, možgani počasi "ugašajo". Ta svetloba je posledica "ugašanja", počasi celice umirajo in je to nek refles (svetloba).
Default avatar
Ko je človek dejansko mrtev, je dejansko mrtev. Mrtvega več nič ne oživi. Oživljanje je uspešno samo pri klinično mrtvih, to je stanje, ko prenehata dihanje in bitjr srca, oživljanje pa je še mogoče.
Smrt je konec življenja.
Default avatar
Pop2 je napisal/a:
Nekaj mi ni povsem jasno. Toplota v organizmu naj bi po nekih trditvah nastajala z izgorevanjem sladkorja v celicah. Sam pa smatram človeka kot neke vrste organskega robota, ki ga poganja v bistvu elektrika. Tudi, ko naprimer skrčimo neko mišico potrebujemo nek "električni impulz", ki skrči mišična vlakna. Živčevje in možgani pa brez električnega toka ne delujejo. Nekje sem bral, da možgani delujejo z močjo okrog 10W. Zelo logično bi se mi zdelo, da se energija sladkorja pretvarja v električni tok znotraj celic. Kako je pa vse skupaj povezano z živčevjem in kakšen je ta neskončno zamotan električni tokokrog, pa živ bog ne ve. To področje, bo potrebno še raziskati in potrebovali bomo najbrž specialno vejo medicine, kot recimo "bio električna medicina". Sodobna medicina skupaj s farmacijo gleda na človeka, kot na biokemičen stroj. Pustimo to. Zanima nas ta luč na koncu tunela, ki je definitivno povezana z električnim tokom v celotnem organizmu in ne samo možganih.
Default avatar
mogoče se da razložit je napisal/a:
Preprosta razlaga, a precej verjetna.
Default avatar
Luč na koncu tunela je napisal/a:
Koga briga, kaj ti verjameš, vsak verjame po svoje. Te "stvari" so stvar duše. Saj jo imaš?
Default avatar
Xrobe je napisal/a:
Pravzaprav je tole zelo raziskano, kako se ustvari v živcih električni impulz in tudi, kako delujejo nevronske mreže, mišice, metabolizem... še veliko je, kar se ne ve, a gotovo presega “logične zaključke” povprečno razgledanih ljudi.

Tole je zanimiv poljuden članek na temo, ki jo diskutiramo. http://news.bbc.co.uk/2/mobile/health/8607660.stm
Default avatar
Vsak si po svoje razlaga. Znanstveniki lovijo življenje, vera smrt, da je spet življenje. Torej isti plat kovanca.
Default avatar
Pop2 je napisal/a:
Hvala za članek, ki je zelo zanimiv in marsikomu da misliti.
Sam nimam nobenih izkušenj s to "lučjo na koncu tunela", ki je najbrž neka zavestna izkušnja umirajočega. Vse kar poznam o tem fenomenu je samo kar sem prebral. Je pa zadeva sigurno povezana z elektriko in seveda tudi zavestjo. Vsi vemo, da inteligenca in tudi virtualna inteligenca brez elektrike ne deluje. Kaj bi bila pa zavest, to bi pa zelo težko drug drugemu razložili. Vsak se zaveda sebe in okolice, kjer se nahaja.
Default avatar
Higjk je napisal/a:
V bistvu je po smrti spet življenje, a ne čisto tako, kot to razlagajo nekatere vere. Gremo pač v reciklažo po naravni poti, vsaj tisti, ki se ne pustijo kremirati.
Default avatar
sem našla link:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v ... enili.html

za tisto, ki govori o znanstvenikih - tudi tukaj znanstveniki povedo, da ni mogoče delati raziskav, kao se zgodi, ko nekdo umre, da so raziskave do trenutka ko umre.

Ta gospa v prispevku govori, da je še v živem stanju čutila,da se bo nekaj zgodilo, je dobila opozorila...
zadnjič sem brala,da naj bi Toše čutil,da se bo nekaj zgodilo:
https://www.zurnal24.si/magazin/vip/zad ... nje-318606

Moje mnenje je,da se imamo ljudje za neko najvišjo sposobno inteligenco in zmotno mislimo,da obstaja samo tisto kar smo mi sposobni videti in dokazati in na podlagi tega pojmujemo svet, doživljanja. A v resnici je lahko vse še mnogo več.

Evo gospod v prispevku s to izkušnjo sam pove, da tisti občutki niso to kar razlaga znanost o delovanju možganov, pa je sam znanstvenik zaposlen na inštitutu.
Default avatar
sem gledala je napisal/a:
Med ljudmi, ki trdijo, da je zemlja ravna imaš tudi nekaj takih, ki imajo doktorate...
Za večino okolja, ki nas obdaja in procesov v njem, so pametni ljudje že dokazali kako, kdaj in zakaj. Taki primeri, ki pa jih še ne znamo pojasniti v celoti pa so sivo polje, na katerem najbolje klijejo zrna verske fantazije.
Počakaj še 50 ali 100 let pa bodo tudi te zagonetke pojasnjene.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
evo to je ta ego in domišljavost človeka o kateri pišem zgoraj.
Človek je nekaj doživel, ni edini s to izkušnjo veliko jih opisuje podobno - ampak pazi očitno ne vsi enako - tudi v tem prispevku ne gospa za razliko od gospoda kolikor sem zasledila ni omenjala svetlobe, gospod jo pa je.
Želim povedati, trditi da je znanstveno raziskano,da svetloba pride od borbe možganov, če se borijo vsi možgani za preživetje, zakaj je potem ne doživijo vsi enako. če je to znanstveno dokazano bi morali doživeti vsi enako. Pa očitno ne.

In zdaj tisti, ki govori o znanstveni raziskanosti in da vse vedo, a tega niso nikoli doživeli, prepričujejo one, ki imajo to izkušnjo in govorijo,da so bedaki, da oni nič ne vedo, kaj so doživeli v resnici. Ker vedo očitno po tvoje ti, ki tega nikoli niso doživeli.

resno? A ste lahko še bolj domišljavi in nespoštljivi in zaničevalni do ljudi.

In kaj po tvoje je dokaz in merilo - da oni znanstvenik, ki tega ni nikoli doživel govori resnico inedino možno dejstvo, ta, ki pa je imel to osebno izkušnjo, je pa po tvoje bedak, ki si ne zasluži doktorata, in ga ti boš zdaj zaničeval.
kaj je v tvoji glavi in možganih merilo - da je doktiorat prvega znanstvenika nekaj vreden, doktorat druge osebe, ki je celo na inštitutu JŠ zaposlen pa ne, da ga zaničuješ.
Oprosti taki, ki tako samozavestno plozate o raziskavah, s takšnimi vašimi sodbami, ste šele nizko tako osebnostno kot spoštljivosti do sočloveka in tudi na nivoju vaše znanstvene dokazljivosti, ki jo tako zagovarjate.

jaz si mislim pa tako, kdo sem jaz ali kdaorkoli drugi, ki še tega ni doživel, da negiram in zaničujem in pametujem človeku o njegovi osebni izkušnji, ki jo je doživel.
Ta, ki je ni proza in se dela pametnega onemu, ki je doživel. že to je skregano z vso znanostjo. In je skrajno nespoštljivo do sočloveka.
Kako lahko ti, ki tega nisi doživel veš več in bolj natančno kot oni, ki je to doživel. Razloži.
Default avatar
sem gledala je napisal/a:
Meja domišljavosti se v tem primeru začne tam, kjer se meja znanosti konča.
Sam si niti v sanjah ne domišljam, da vem vse. Rad polemiziram glede reči, ki me zanimajo in ki jih še ne poznam v celoti. Tako kaj več izvem. Da bi se oprijel ene razlage, ki bi meni ustrezala in jo vsiljeval vsem? Nope. Vem zelo malo, premalo, da bi lahko učil kaj je res in kaj ne. Zato sem napisal, da je za razlago morda potrebno počakati še kakih 50 do 100 let. Takrat bo morda možno, zaradi visoko tehnoloških vsadkov, opazovati in natančno izmeriti delovanje vidnega živca in centra za vid v možganih, ker bo v celoti razjasnilo izkušnjo s "svetlobo" in "tunelom".

V tem primeru, o katerem govori tema, bi smatral za domišljavo razlago, ki nima oprijemljive osnove. Tako kot vidim domišljavost inkvizitorjev, ki so preganjali Galilea, ko je odkril, da zemlja ni center vesolja.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Ampak - nimaš dokazov, trdiš pa, da izkušnje tisti, ki so doživeli neko posmrtno življenje, niso resnične.
ne polemiziral v tem pogledu, ampak jih kar negiraš, ker si gospoda z izkušnjo znanstvenika, s primerjavo, ki si jo uporabil v prejšnjem postu, negiral - v smislu govori neresnice, čeprav ima doktorat.

pa še enkrat ti povem zanimivo poanto glede na to kar zastopaš v stališču vidnih živcev itd. -
očitno pri tem izpuščaš pomembno dejstvo,da vsi, ki so doživeli to ne govorijo enako - eni govorijo o svetlobi, drugi govorijo o tem,da so se dvignili nad svoje telo in gledali svoje telo "od zunaj"... to z vidnim živcem in svetlobo nima nič.
Če je vse po vaše neka posledica usklajenega predsmrtnega in takoj posmrtnega delovanja telesa in njegovih organov, potem bi morali vsi doživljati enako - pa, sodeč po opisih, temu ni tako.
Default avatar
Jaz lahko povem svojo izkušnjo. Doživela pljučno embolijo v najhujši obliki, zagrabilo me je v sekundi, da niti nisem mogla pozvoniti sestri, sem že ležala v bolnici. Najprej me je zagrabila panika, saj nikakor nisem mogla do zaka, občutek da mi je na prsi zapeljal tovornjak in nikakor noče dol.... niti približno ne morem reči, koliko časa je to trajalo, ampak vem, da sem kmalu prešla v stanje, ko sem se nekako poslovila, mirno in brez panike. V tistem trenutku nisem vedela, kaj se dogaja okoli mene. Sem pa "zapustila" telo, pač od zgoraj sem toično videla, kako ležim v postelji, koliko ljudi je bilo okoli in kako so me oživljali. Nisem videla nobene svetlobe, niti tunela. In naslednje, kar se spomnim, je, ko sem prišla k sebi in mi je zdravnik zaželel vse najboljše za moj "novi" rojstni dan. Najprej sploh nisem vedela za kaj gre in sem rabila minuto ali dve, da sem si prišla gor, kje zares sem, ampak ko sem jim povedala, da sem dejansko vse videla, so rekli, da so te zgodbe že slišali od ljudi, ki so imeli odpoved srca in so jih oživljali.
Zmeraj sem bila prizemljena, nikakor ne verna, ampak po tej izkušnji vem, da me smrti ni strah. Kaj pa nas, če sploh kaj, čaka še korak dlje od tega, pa ne vem.
lp
Default avatar
pri nas je napisal/a:
me veseli, da ste spet med nami :)
Polno zdravje in še na mnoga leta.