Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

najboljsa sorta jabk

Default avatar

Julij Cezar

Zame je najboljsa jabka carjevic,nato kanadka,mosancka ,ciganka in za most bobovc.. carjevuc se posebej s kosom kruha,to sem si nisil v solo za malico...no in topaz tud ni slaba
Default avatar

Fuji

edino jabolko, ki ga rada jem. Ostala so dobra samo za v štrudelj ali sok. 😁
Default avatar

superr_nova

samo in edino zlati delišes
vse ostalo mi spravi želodec v centrifugo...
Default avatar

šejes

elstar in potem dooooolgo nič
Default avatar

meni najboljše sorte

Samo tiste sorte, ki dobesedno dišijo po ananasovi medenosti in imajo medeno meso v notranjosti, ki je ob ugrizu še vedno hrustljavo in lomljivo po plasteh. Ne pa prhko, premehko. Ne maram drobnih sort ala Carjevič, Beličnik in podobno.

Torej sorte z bolj debelimi plodovi, kot so : Jonagold ( križanec sort Jonatan in Zlati delišes), pa jasno Fuji Kiku, pa sorta Idared ( regija Alto Adige - Italija).....
Default avatar

Mutsu

Meni so Mutsu najboljša, najokusnejša jabolka za surova pojest.
Default avatar

VOIDZ

Božičnica, voščenka :D hehe Jonatan itak
Default avatar

dejstvo je

Za najboljše veljajo Elstar in Topaz, ravno pravšnje razmerje med sladkobo in kislostjo in z bogato aromo, dobra so za presno uživanje in tudi za kuhanje (štrudlji, čežane, sokovi....) Drugo je par razredov nižje.
Seveda so pa okusi različni in nikomur ne oporekam, da ima slab okus :)
Default avatar

Njamnjam

Mutsu, kiku, fuji in morda zlati delišes
Default avatar

Julij Cezar

Res ste terne...a carjevica ..prvaka med jabkami nihce ne pozna? Drevo ne potrebuje nege,se ne obrezuje,ne gnoji ne skropi zgolj daje leto za letom plodove,enkrat vec drugic manj..in kanadka....
Default avatar

bla bla

Julij Cezar je napisal/a:
Res ste terne...a carjevica ..prvaka med jabkami nihce ne pozna? Drevo ne potrebuje nege,se ne obrezuje,ne gnoji ne skropi zgolj daje leto za letom plodove,enkrat vec drugic manj..in kanadka....
Bedarija, tudi carjeviča je treba obrezovati, tudi gnojiti, zelo pogosto je izmenično roden, občutljiv je na zgodnjo pozebo in srednje občutljiv na škrlup.
Je pa res, da je dober in ni ga čez njegov mošt in kis.
Default avatar

Lissa+

Carjevič, ki ga utrgam direktno z jablane, je tudi moje najljubše jabolko. Rdeče, sladko in ravno pravšnje velikosti.

Sledita kardinal in voščenka.
Default avatar

Julij Cezar

bla bla je napisal/a:
Julij Cezar je napisal/a:
Res ste terne...a carjevica ..prvaka med jabkami nihce ne pozna? Drevo ne potrebuje nege,se ne obrezuje,ne gnoji ne skropi zgolj daje leto za letom plodove,enkrat vec drugic manj..in kanadka....
Bedarija, tudi carjeviča je treba obrezovati, tudi gnojiti, zelo pogosto je izmenično roden, občutljiv je na zgodnjo pozebo in srednje občutljiv na škrlup.
Je pa res, da je dober in ni ga čez njegov mošt in kis.
Nobene jabke ni potrebno obrezovati,pustis naravi prosto pot,vsaka rastlina in drevo ima svoje lastne obrambne mehanizme in z obrezovanjem zgolj ranis in opreusmerjas tok hranilnih snovi..na pozebi so obvutljive vse jabilke v fazi cvetenja..prevec se mesate v naravnd procee potem pa so pizdarije
Default avatar

TO NUJNO PREBERITE

Letos smo imeli srečo in nas je mati narava obdarila z vsemi dobrotami.


Ti preprodajalci jabk ipd. so se pa orenk zafrknili. Nihče več ne kupuje umetnih jabk za 1,50.
Znižajo ceno na 60 centov. NIHČE. :-))))

Zdaj so po vseh trgovinah v škatlah.....znižano za 70% - pa gre vsak mimo.

Upam, da boste te japčke dali vsem živalim, ljudem...… ne pa na smeti!
Default avatar

Agatha

Krivopecelj (pri nas rečemo adamovec) in "junc". Tudi voščenka in bobovec.
Default avatar

Agatha

mogoče jih pojem 10 na leto

... jaz pa vsako jutro enega ali dva :)) kako smo si različni :))
Default avatar

meni tako

Elstar, topaz in kosmač, dokler je bil še originalna sorta. Tudi carjevič ni več, kar je bil nekoč.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
cron