Starševski čvek

Koliko si v resnici lahko privoščite?

Default avatar
Malo oenzijo imam, od dol pripeljem kar rabimo. Tukaj je vse drago ali pa poceni in slabe kvalitete.
Default avatar
Tocno toliko kot mi da drzava. In se ne bunim.
Default avatar
Ne tako dolgo nazaj sem prebrala članek o tem, koliko bi moral znašati letni zaslužek, da bi imeli občutek, da imamo vse, kar potrebujemo. V Ameriki je to nekje med 65.000 in 70.000 USD/letno/družino.
Default avatar
loLiTa je napisal/a:
Z vidika financ bi znalo to kar držati. Vendar so finance le eden izmed predpogojev, da si moremo kaj privoščiti. Pomemben je tudi prosti čas, kakor tudi psihofizična pripravljenost, ter seveda naklonjenost oz. nagnjenost k odkrivanju novega. V principu so finance bolj posledica, kakor kaj drugega.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Omenjena cifra, o visini katere bi se seveda dalo debati, po moje ni smiselna v okviru te teme. Namrec, gre za mejo do katere pomanjkanje denarja ljudem bolj ali manj zagrenjuje zivljenje, med tem ko visji dohodek (od te meje) ljudi vec nic kaj bistveno trajno ne osreci. Seveda pa se ta meja od okolja do okolja spreminja.
Default avatar
Na splosno se mi zdi to vprasanje, “koliko si lahko kdo privosci”, ‘kr neki’, stvar moznosti, sposobnosti, prioritet, ....

Recimo, da bi si lahko privoscil zivljenje v velikem stanovanju v centru velemesta, v dobro izolirani stolpnici na vrhu katere je poleg fitnesa tudi jacuzzi in ogrevan bazen ob rob katerega je s pritiskom na gumb mozna dostava hrane iz 10 bliznjih restavracij. Stavba nudi valet parking, cistilni in pralni servis, concierge, itd. Recimo se, da bi si za vsakdanjo voznjo privoscil avto kalibra MB SL klase. Dovolj graficen prikaz?
K temu bi se letno prilegla dva po mesec dni dolga dopusta v kaksno regijo na drugi celini, skupaj s poleti v poslovnem ali prvem razredu, polovico nocitev v suitah in vilah priznanih 5* hotelov s club lounge dostopom, itd. Dodajmo se vec nekoliko blizjih tedenskih dopustov in obilje vikend fur po sirsi okolici za rekreacijo, zabavo, turizem, obiske, ... pri cemer je turizen seveda se vse kaj drugega kot lezanje na plazi. Se kaj? Aja, hrana, kombinacija samostojne priprave zdrave prehrane z obiski boljsih restavracij. Kupovanje? Cemu? Ce pa imas ze vse, lol.
PS: Nic od tega ne podrzumeva razsipavanje z denarjem. Ravno obratno. Delo? Vsekakor manj kot polni delovnik.

In ze smo pri prvotnem vprasanju, “koliko si v resnici lahko privoscite?”. Kaj to sploh pomeni? Vecina zivi iz meseca v mesec. Eni pa si nismo niti takrat, ko smo imeli manj od najrevnejsega med vami, upali porabi vse kar smo imeli. Morda pa zato danes bolje zivimo.