Starševski čvek

Koliko si v resnici lahko privoščite?

Default avatar
Goldfish je napisal/a:
NI mamina maza, mama se je znašala nad njim in vse pridobljeno zdaj nabija naprej, od primitivnih zmerljivk s katerimi ga je poimenovala, dalje. To je logično, ne rabiš bit noben strokovnajk, da bi to vedel in videl.
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
Lahko sem kaj čem. Svoje osle za družinske sanje si išči drugje...
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
O, smo užaljeni, ker je zadeta glavica na žebljico, kajne? Nisem glanzi, če to misliš :) Samov tem primeru sem pa na njegovi strani, 1000%...
Default avatar
Sicer pa, sebe poglejta, ena večno samska baba in en ločenec -luzer rogonosec. Mislim, da imata dovolj dela sama s sabo.
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
Tebe še nisem popredalčkala. V mislih pa imam najslabše možne scenarije v otroštvu. Zna bit, da so te partizani ujeli in mučili.
Default avatar
bistvena razlika med vama je napisal/a:
Vemo da nisi. Vemo pa tudi kdo si. A ti še ni dovolj?
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
Točno to je, zagotovo sem žrtev partizanov - komunistov, drugega skoraj ne more bit. Zate imam bolj naravno in preprosto razlago, ki je edina možna in sicer, da te narava glih ni obdarila s pametjo, kar ni nobena redkost tudi sicer.😁
Default avatar
Slepe miši je napisal/a:

???

Kaj ti veš o meni?

A tebe slučajno sredi belega dne delirične miši preganjajo, ali kaj ?
Default avatar
Moja plača je majhna, ampak so temu primerne tudi potrebe. Račune in najemnino plačujem vedno sproti, za npr. servis in zavarovanje avta dajem na stran že nekaj mesecev prej, da ne gre vse iz ene plače. Kupujem osnovna živila in skoraj nikoli ne jem zunaj ali naročam dostave. Zaradi pretežno nočnega dela tudi ne hodim več ven na raznorazne drinke in druženja (že s tem veliko prihranim, pa tudi z najnovejšimi trendi v modni industriji se mi ni treba obremenjevati), prehrana pa mora biti prilagojena nočni konzumaciji, torej z zelenjavo in drugo lahko (in cenovno ugodno) hrano pridem prav dobro skozi. Oblačila kupujem več ali manj samo še za potrebe službe, bolj obstojno hrano kupim tudi na zalogo, če je v akciji. Določene stvari hrčkam za slabe čase, ker se še predobro spominjam obdobja, ko je bila dilema a bi zadnjih 10€ dala za bencin ali hrano.
Od tehnike ne potrebujem skorajda nič drugega kot mobitel, ki ga menjam na nekaj let. Pri tem ne gledam toliko na denar kot kako dolgo mi bo služil z določenimi specifikacijami.
Ostalo tehniko menjam, ko je za odpis in proračun to omogoča.

Sem skromna, z viškom raje kosmatemu kameradu kupim bolj kvalitetno hrano in ostanek položim na račun za slabe čase. Jih je bilo že preveč, da bi se lahko brezskrbno prepustila porabljanju vsega sproti, zadolževanja pa sploh ne maram.
Aja, si pa privoščim kakšen koncert (za dobro glasbo mi ni škoda denarja) in če ne varčujem za kakšne večje nakupe, grem tudi za kakšen teden na dopust. S sodelavci smo tudi zelo dobri prijatelji in imam dovolj socializacije v službi.

V glavnem, finance razporejam tako, da je vedno en delček na voljo, če si česa izredno močno zaželim. Nisem lačna, ne zebe me, imam avto in posteljo, marsikdo je na slabšem. Gorenjska kri mi ne dovoli zapravljanja po nepotrebnem :)
Default avatar
čedalje manj svojih € privoščim drugim - zato si skoraj nič ne privoščim
Default avatar
Butl TM je napisal/a:
Prav ti je. ;-)
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
še fa.kiča se mi ne zdi vredno pokazati, ko je za to prilika
naredim pa na cesti štalo tako, da kar počakam, če kdo za mano trobi. Se mi ne da iti ga vprašati, če se mu mudi na britof ☺
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Pametno.
Default avatar
bodite iskreni prosim je napisal/a:
Pozdravljena.
Kar si želim, ampak teh želj je izjemno malo. Jaz pravim "več imamo, bolj se sekiramo da bomo te stvari izgubili".

Tebi bi pa priporočal menjavo šihta, če tako škripa?
Archangel
Be the change you want to see in the world!
Default avatar
hmhmhm je napisal/a:
, da bi si lahko finančno privoščila več od mene? A sem kje točno napisala, koliko evrov sem letos za kaj porabila, da boš lahko pod mojo potegnjeno črto dodala še 5 jurjev in s tem rekla "eto, vidš, loh več od tebe porabm".
Koji K si ti, da se čutiš dolžno in poklicano meni kar koli klobasati, kaj bo čez 50 let, ko in če sploh bodo še penzije. Kaj tebi mar, kje in kako bom jaz takrat? Ne živi se v preteklosti, ker je več ni ... prihodnost? Vprašanje, kakšna bo. In zdaj naj se sekiram za xy let v naprej, kaj bo če bo ... a življenje lahko gre mimo mene TA trenutek. Pa saj si ne kupujem oblek in kozmetike na zalogo ... ampak pač ne gledam na ceno. Ne več. Ker lahko in imam in dam, ker imam. To večno pametovanje o tem "o ja, mogoče maš keš, nimaš pa nč v glavi, jz pa mam, kr znam šparat" je pa tudi že toliko zlajnano in mimo, ker ti na neko stvar gledaš povsem drugače, kot jaz in to ne pomeni, da je tvoja zato ena in edina prava varianta ... zate ja, v tvoji glavi, ne pa tudi zame.

Avtorica je prosila za iskrenost. Ti in tista tečnoba pred tabo sta dokazali ravno to, da ne marata slišati / prebrati iskrenosti. Pred drugimi je treba jamrati, biti v depri in se delati, da ja nič nimaš, da se tisti drugine bo počutil manjvrednega. Ma marš. Nimaš pravice govorit zame, kakšna sem, ker me ne poznaš.
Default avatar
Naslednji vikend si bom privoscil malo voznje po dirkaliscu z 911 GT3. Malo za popestritev vsakdana. Sploh ni ne vem kako drago.
Default avatar
bodite iskreni prosim je napisal/a:
Zakaj si ne privoščiš, če si želiš? Je problem v denarju, času, mogoče se ti preprosto ne da,... verjetno, če si zaposlena in da skrbiš samo zase, da nisi gibalno ovirana in da je želja po vsaj eni stvari, ki si jo naštela velika, se da privarčevati in si uresničiti to željo. Da bi to počela samo zato, ker počnejo drugi, tebi pa ni všeč, je brez veze.
Default avatar
bodite iskreni prosim je napisal/a:
Vsak človek se rodi z velikim hrepenenjem po oblasti, bogastvu in zabavi ter z znatno nagnjenostjo k brezdelju.

Tukaj nekje si tudi ti.
Default avatar
bodite iskreni prosim je napisal/a:
Ja to ste si pa povsem sami krivi, če delate za minimalca, pač ovce zabite...
Default avatar
bodite iskreni prosim je napisal/a:
Pregovori govorijo med drugim: Kako si si postlal, tako boš ležal, veš, to točno drži.
Vsi imamo možnosti, sploh v tej državi, če pa ne znaš poskrbet za sebe, je to bila tvoja odločitev.
Primer, sama sem zbolela, premagala bolezen, začela ustvarjati in si danes z šivanjem služim za vsakdanji kruh, mogoče ni idelano, vendar počnem nekaj od česar lahko živim in sem sama sebi svoj šef. Ni nevem kako bajen zaslužek, samo gre, si lahko privoščim marsikaj, sem pa si na novo zastavila prioritete.
Jamrati in nič narediti, to pa vsi znamo!!!