Starševski čvek

Koliko si v resnici lahko privoščite?

Default avatar
guccigirl je napisal/a:
Barcolana :)
Default avatar
Ker imam otroke, ne razmišljam toliko, kaj bom sebi privoščila, pač pa, kako njim zagotoviti dovolj dobre pogoje, da bodo zrasli v samostojne, odgovorne ljudi z neko perspektivo in znanji, ki jim bodo pomagala v prihodnosti. Včasih napraskam zadnje cente za kakšno vstopnico za kulturno prireditev, včasih ko gre bolje, gremo malo po svetu.
Če gledam pa samo sebe, si želim le zdravja. Potem bi bilo vse lažje in z manj skrbmi.
Default avatar
uuuz je napisal/a:
Seveda je zdravje najbolj pomembno, se strinjam. Ne razumeš pa, kako smo samske ženske brez moža ali partnerja in otrok vsem materialnim dobrinam prikrajšane, sploh če imajo bolj slabo plačo. Že tako nas v družbi ponižujejo in imajo za čudakinje, potem si še nič ne moreš privoščiti. ;)
Default avatar
da se ne bos razpocila je napisal/a:
Pa kaj tebi ni jasno? Dobila je odgovor na vprašanje. Simple. Brez pretiranega bahanja. Če nočeš slišati, da gre komu bolje, pa ne sprašuj. A zdaj nikomur ne sme biti dobro, da ne bo koga užalil? Si jaz ne smem kupiti novega avta, da ga soseda, ki si ga ne more privoščiti, ne bo videla na mojem dvorišču in padla v depresijo? Ali ga moram parkirati par ulic proč od doma, ker če ga parkiram doma, bo mislila, da ji ga nalašč nastavljam na ogled? Saj odrasti že. Saj nas je že nekaj ugotovilo, da si nevoščljiva, torej tudi tebe niso najlepše vzgajali. Saj si ni treba priznati, če nočeš. A tudi nas ni treba prepričevati, saj nismo stari 5 let, da bi še verjeli v pravljice.
Default avatar
Privoščim si zelo veliko je napisal/a:
Glede na to, da ogromno zapraviš, na stara leta res ne boš niti potovala, niti se rihtala. Na stara leta boš socialni problem.
Finančno bi si zagotovo lahko privoščila več kot ti, ampak za razliko tebe, imam tudi nekaj v glavi in dobro vem kam vodi preveliko zapravljanje....
Default avatar
Giggy je napisal/a:
Razumem idejo ampak za vzpodbudo potrebuje tudi vedenje, da ni bilo vedno tako in opis dogodka,ki je naredil spremembo, nasvet ipd ne samo bahanje. To je samo sebi oz tistemu,ki pise namen. Avtor iz tega ne more povleci nic pozitivnega. No ampak veliko odgovorov je konstruktivnih in uporabnih tako da se lahko koncentrira nanje. Na sreco cloveska dostojnost ni izumrla.
Default avatar
Me zanima kdo bo počil je napisal/a:
Joj ti in tvoj mali svet in um. Nevoscljiva. Joj moj Bog in ti mislis, da bom jaz tako nedostojna, da bom ''tekmovala'' s teboj, da ti lahko dopovem, da ti ne morem biti fovs za to kar imas ti ali ona. Kaksne bedarije kvasite. Kako mesate vse skupaj. Ampak vsajate se pa kot vaski pes al pa kure namesto da bi razmislile in kaj konstruktivnega iz tega potegnile. Recimo osebnostno nadgradnjo. Sam vem, da ne bos razumela ampak v neki uspesni drzavi ljudje nosijo krzno pod zunanjim plascem torej je samo podlaga krznena ZATO da svoje materialno stanje ne razkazujejo okoli. To pocne samo delavska garda,ki je dosegla malenkost visji standard od okolja in/ali druzine iz katere izhajajo. Imas dovolj za razmisljat. Ne trati casa in energije v prazno za nepomembne samoobrambne poze.
Default avatar
da se ne bos razpocila je napisal/a:
Namesto da se peteliniš in zaganjaš kot čivava, ter bevskaš, kako nisi nevoščljiva, pa ti kaj lepega povej in svetuj avtorici, da boš osebnostno zrasla. Kaj pa ima od tvojega zganjanja foušije nad tistimi, ki so ji odgovorili na vprašanje, ki ga je sama zastavila?
Default avatar
Me zanima kdo bo počil je napisal/a:
Menda sem ji ze. Sem vendar kar tu imenujete: multinick :). Slovenci ste pa res obsedeni s to fovsijo. Madona a so vas obsevali ali kaj?
Default avatar
da se ne bos razpocila je napisal/a:
Foušijo zganjaš ti. Ker ima ena smrklja malo več pod palcem kot ti, zeleniš od jeze že skozi celo temo. A so te obsevali?
Default avatar
Jp, kokoške imajo vse po vrsti polno rit, le pameti noben ne.
Default avatar
Me zanima kdo bo počil je napisal/a:
Piki nima vec. To je dovolj info zate ok. Govorim o dostojnosti , taktnosti, etiki, empatiji, konstruktivnih informacijah, lepem vedenju.. . Take zadeve. Uporabi google po potrebi, da si vsaj osnovne pojme razjasnis.
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
Hehe, ti nimaš polne ne riti, ne glave. Vsaj ne s čim pametnim.
Default avatar
V bistvu bi si lahko dost več, ker imam precej malo stroškov z življenjem, ampak šparam denar za starejša leta. tega denarja bo do starosti precej, starost bo mirna, tudi če bodo penzije slabe.
Default avatar
da se ne bos razpocila je napisal/a:
Jaz vem kaj vse to pomeni. In s tem, da odgovoriš na zastavljeno vprašanje, teh vrednot ne zanemarjaš. Nevoščljivost, užaljenost, biti otročji in tako dalje......uporabi google, da si razjasniš osnovne pojme.
Default avatar
Me zanima kdo bo počil je napisal/a:
Ma kaksna nevoscljivost in uzaljenost? Pa tebi res nic ni jasno no. Zakaj bi bila vendar nevoscljiva? To je kot fovsija a ne? A ste slovenci res genetsko obremenjeni ali verjetno okoljsko socializacijsko s to nevoscljivostjo in morda celo privoscljivostjo? Kaj je z vami narobe neotesanci? Vas je razvoj preskocil?? In uzaljena da sem? Joj grozno. Jaz se tud ne grem vec slepemu o barvah razlagat. Trenutno obdobje ( po operaciji ) sicer imam cas ampak me ze daje utrujenost zato samo zurirajte dalje.
Default avatar
Skajdajv je napisal/a:
Tako kot ti je lažje in kar te tolaži, si seveda razlagaj, ne? Meni zaradi tega ne bo nič odvzeto.
Default avatar
Bipolarni bolj malo, glede na to, da je prejemnik socialne podpore. :-)
Default avatar
Bipolar je napisal/a:
Je tako, če imaš kaj viška, mi lahko podariš, vse sprejmem.
Default avatar
2 povprečni plači, 3 odrasli ljudje (hči še študira).
Velik izdatek hrana (ne jemo najslabše), izobraževanja, varčevanje, obutev, revije, knjige, kaka predstava, občasno potovanja (ne vsako leto) - ostalo po potrebi. Večji nakupi zelo premišljeni. Ne kupujemo slabih izdelkov, ker nismo bogati, da bi metali denar stran.
Ne živimo zelo slabo, ne valjamo se v denarju, če pa bi imeli jurja več, bi bilo skrbi za prihodnost veliko manj.