Starševski čvek

Užaljena , prizadeta

Default avatar
lej, ceprav sem zenska... ma ne mores bratu v obraz metat kako mu ni nic do mame, no. A: ne pred njo. B: tega mu nikoli nimas pravice oporekat, ker se nimas kaj vmesavat v njun odnos. C: penzije ti nima kaj pod nos metat, ker je itak mamina. Ti pa ne bi, ce ne bi ti zacela. Ljudje pojdite v miru na kavo in razjasnite stvari v bolj mirnih in nevtralnih okoliscinah.
Default avatar
Živc na kubik je napisal/a:
Pa kje to piše, da mu je pred mamo rekla?
Default avatar
Drugo mnenje prosim je napisal/a:

Prav nič nisi ravnala narobe! Tvoj brat je zelo malomaren, mama je tudi njegova mama.Kaj potem , če imaš njeno penzijo, z njo si itak težko sploh kaj pomagaš.Je premajhna.
Mama ima skoraj 90 let.Pa če praviš, da moraš zanjo skrbeti 24 ur na dan??? Izpolni obrazec, pošlji ga v Ljubljano na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, Kolodvorska 15.potem pa počakaj, da priloži svoje mnenje tudi njen osebni zdravnik.

https://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=333

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/ ... tml?id=110


Da se tvoj brat ves teden ni oglasil - res je prav nesramno od njega.Mama pa je lahko skrbela zanj, dokler ni prišel do svojega kruha?
Jaz na tvojem mestu se ne bi opravičila.Zakaj le? Na rep si mu stopila, pa je zacvilil...
Default avatar
Popolnoma se strinjam s teboj.
Default avatar
hallohha je napisal/a:
Tule mogoče? Mi je težko, da je morala mama to poslušati. I
Default avatar
Da to ojaviš na MONu si samo prizadeta. Zelo!!
Default avatar
no-ja je napisal/a:
A ja, jaz sem pa razumela, da je mama slišala bratovo vpitje, ne tega, kar je ona rekla bratu:)
Default avatar
Mandolina je napisal/a:
Točno tako!!!
Brat je pizdek, ki vidi ušivih 300 € in ne tvoje skrbi za mamo. Njemu se očitno sladko žvižga za njeno zdravje in čaka samo dediščino. Če je kaj za dedovat, pričakuj bitko in podla dejanja:-( In da se ne bi slučajno opravičila psihiču.
Default avatar
hallohha je napisal/a:
Če pa jamra da je morala mama vse to poslušat.
Default avatar
Samo zato, ker ima njeno penzijo in skrbi cel dan za njo, ne pomeni, da naj skrbi zanjo kakor ve in zna. Saj avtorica nivklicala koga zato, ker se je mama mogoče polulala v hlače.
V določenih situacijah reagira vsak, kakor zna. Če jo morda klju vsemu nihče ne vpraša, če rabi kakšno pomoč okrog mame, morda tudi sama ne zna izraziti, rabim pomoč. Vsaj sedaj, ko je stanje slabše. Morda zato, ker je samoumevno, saj ima njeno penzijo. In brat morda, če mu ne reče ravno, prosim brat, ne prosim za pomoč pri štihanju vrta, ko sem te klicala, pa je tudi odreagiral kot napad nase. Morda slaba vest ali pa res iz samoumevnosti, saj imaš ti njen denar in ne jest. In če je nek starš na konc tes le še 'številka' in bo sekundarna skrb prešla v primarno v papirjih, ko se bo dedovalo. Morda bo takrat vsak dan prisoten
Mogoče slabotna mama nima niti več moči izražati želja, da bi eden od otrok, ko je še žìva, prišel večkrat na obisk.
In kdaj je bil ta brat nazadnje na obisku, predno se je stanje poslabšalo?
Default avatar
Brita k je napisal/a:
verjetno bo blizu. Saj veš dednost in to. Taki so zelo prebrisani ko se gre za korist.
Default avatar
Je 17 let starejši star je 62 let. živi v bloku. Domov pride,ko kaj rabi . To se je zgodilo pred 14 dnevi od tedaj ga več ni bilo.
Default avatar
Drugo mnenje prosim je napisal/a:
tvoj brat s tvojo mamo nima dobrega odnosa

AMPAK TO NI TVOJ PROBLEM IN NE TVOJA ODGOVORNOST.
to naj, če hočeta, razrešita mati in brat.

verjamem, da mu zameriš, da se na mater požvižga. ampak še enkrat, to je med njima dvema in... roko na srce... vsaka mati ima take otroke, kot si jih je vzgojila.
da jo na stara leta odpikajo je verjetno sama kar dosti pripomogla.
Default avatar
Najprej pohvale, da tako lepo skrbiš za mamo.
Vama z bratom čas verjetno različno poteka. Ti si z mamo 24 ur na dan in se ti 10 dni zdi cela večnost, njemu se dogaja še življenje izven teh okvirov in si morda misli, češ kaj bi pa rada, saj je bil prejšnji teden pri mami.
Mislim, da nimamo nikomur pravice očitati, koliko časa in čustev naj nameni komu. Vprašanje, kaj si želela doseči z očitkom. Morda bi bilo bolje, če bi bratu povedala, da si utrujena, izmozgana od vsega in potrebuješ pomoč. Če pokažemo svojo ranljivost, iskreno seveda, nas ljudje težko zavrnejo, na napad...v tem primeru očitek, pa vemo, kako se odzovemo.
Vse dobro ti želim:)
Default avatar
Te povsem razumem in se na tvojem mestu ne bi nič opravičevala. Moj stric je hodil obiskovat mojo staro mamo, svojo mamo, enkrat na mesec pa še takrat je bral časopise. Sem mu ene dvakrat navrgla, da naj jo obišče mal večkrat, ker ne bo več dolgo na tem svetu, predvsem zato, ker sem videla kako zelo se je razveselila njegovega obiska in potem še par dni to omenjala. Ne zato, ker je bil bedak, ampak zato, ker sem želela, da je ona vesela. In potem je počasi dojel in celo prihajal večkrat. Sem naredila nekaj dobrega zanjo in mi ni žal.
Edino jaz se ne bi kregala z njim pred njo. In če se da, bodi bolj taktna, čeprav verjamem, da bi mu najraje odtrgala glavo.
Default avatar
Drugo mnenje prosim je napisal/a:
prej si pisala, da mama živi pri tebi, sedaj pa, da brat pride domov. Torej si ti ostala doma in je mama skrbela zate, dokler ni obnemogla. Če te je rodila pri svojih 44 tih sicer ne tako dolgo, kot to običajno počnejo.
Je pa res smešno, če hodi 62 letnik, ki ima najbrž že sam vnuke, ne samo otroke, domov, ko kaj rabi.
V tej Sloveniji očitno večina sploh nikoli ne odraste.
Default avatar
Kaksno opravicilo neki,tvoj 62let star brat se obnasa neodraslo in nezrelo in temu primerno si morala odreagirat. Tu ni govora o starejsi zenici ,ki ji he dolgcas,ker jo nihce ne obisce,gre se za obnemoglo starko,ki je odvisna od pomoci. Prav je da si ga pocukala za rokav,ce sam ne dojame,da je njegova mama sedaj odvisna od njega,kot je bil on nekoc od nje. In ce mama ne bi za otroke skrbela kot je treba verjamem,da bi tudi njej kdo povedal kaj je prav. Se pa strinjam z vecino ,ki mu dajo prav,da je pa to res odraz duha danasnjega casa,ko vecina pocne samo kar jim je FINO ,namesto kar je PRAV
Default avatar
Živc na kubik je napisal/a:
Kot že omenjeno: slišala je bratovo vpitje, ne njenega očitka bratu.
Default avatar
Pusti ga na miru, ker ze ve kaj dela. Sama imam tudi taksnega brata, ki ze tri leta ni obiskal oceta, mu voscila za rojstni dan ali vprasal kako je. Pustim ga na miru in si mislim ze ves kaj delas, ker tudi sam imas tri otroke.
Default avatar
Ker sem tudi sama zadnja leta skrbela za mamo, te popolnoma razumem! Bratu se nimaš kaj opravičevati, saj ima tudi on kot sin dolžnost, da se zanima za mamino zdravja, da jo obišče, da jo pokliče po telefonu in jo vpraša, kako je. To je dolžnost vsakega otroka. Mama ga je rodila, skrbela je zanj, ga pripravila do kruha!
Vsaka ti čast, da skrbiš za mamo 24 ur na dan. Popolnoma te razumem, da si eksplodirala in da so ti popustili živci. Glej, z bedakom se nima smisla prepirat. Na brata se ne zanašaj več popolnoma nič. Ne kliči ga po telefonu, ne pridigaj mu, ker te bo še žalil in boš še bolj prizadeta. Verjetno je še eden od mnogih neodgovornih otrok, ki nimajo nobenega občutka za starše.
Želim ti veliko moči in vse dobro.