Starševski čvek

Hoferjevim klošarjem ne gre slabo

Default avatar
Dostikrat se odpravim po nakupih v Hofer. Pred vhodom kot vedno dežura en klošar. Vedno sta v "izmeni" dva ena in ista. Nikoli noben drug. Očitno ni toliko revežev. Tudi onadva nista več videti reveža. Oblečena sta v kar vredna oblačila, čevlje imata boljše kot jaz. Nič strgana in umazana. Folk jima z namenom dobrega srca daje tudi po 10 eur. Ko znata igrat se držita vsa poklapana, pa se babicam takoj zasmilita. Ko sem enega od nju videla drugje, pa je hodil pokončno kot direktor. Sprašujem se ali ne gre tukaj za organizacijo ki na ta način puli denar naivnim ljudem. Klošar je zame vse kaj drugega kot tisti pred Hoferjem.
Default avatar
Kaj se bolj izplača, garat cel dan v proizvodnji za 35€, ali sedet 4 ure pred Hoferjem in zaslužit isto ali še večje plačilo?
Default avatar
jaz se pa nič ne sprašujem ko odštejem evro za revijo ter evro še zanj. Pa tudi če ima za ovinkom parkiranega bmw-ja. Saj ne krade pač 8 ur stoji in prodaja revijo. Pošteno.
Default avatar
Brita k je napisal/a:
Ta ki stoji pred hoferjem ne prodaja revije, ti ki prodajao revije, so kralji ulic in njim tudi jaz občasno dam kakšen evro.
Tega modela pred hoferjem pa tudi jaz videvam v MB, ponavadi je vedno isti..in samo klošari, čeprav ne vem, kako pride in s čim se odpelje, mu ne dam nič.
Isto kot tip pred mariborsko garažno hiši v UKC, pri avtomatu za plačat stoji, tudi že par let ga videvam..in po moje na mesece kar solidno zasluži, če že toliko časa vztraja.
Default avatar
pazipazii je napisal/a:
Ja, v Mariboru je to standard - sploh pred tistim Hoferjem, ki je blizu AC obroča. Romunska organizirana združba večinoma. VIdeno - jih je pripeljal, ven spustil dva, pa odpeljal. Z romunskimi registrskimi tablicami. Očitno vedo, da mariborčani bolj "padejo" na to empatično noto prosjačenja, se jim splača in se redno vračajo.

Saj MB policisti to že dobro vedo in patruljirajo tam naokoli, samo očitno je sedaj spet naval. Ko jih policija prežene, se za nekaj časa ustavi, potem pa spet.

Tudi pred domžalskim Hoferjem so bil cca 2 leti nazaj Romuni iz organizirane beraške zxružbe - pa je bila lokalna policija očitno zelo aktivna - ker od takrat jih ni več.
Default avatar
pazipazii je napisal/a:
Aja sem mislila, da govoriš o Kraljih ulice.
Kjer delam je tudi en klošar, ki prejema cca 400 eur pokojnine ter dodatkov. Živi v socialnem stanovanju ter nafehta cca 29 eur na dan, kar mu zadostuje za vse potrebe, ki jih ima. Denarja na knjižici ima več kot jaz, vendar mu ta stil življenja odgovarja. Je pa res, da ne pije. Velikokrat se z njim pogovarjam in je ful razgledan. Se pa nima namena prilagoditi sistemu. Sorodnikov nima, znancev pa kolikor češ, saj je že 25 let na ulici.
Default avatar
Do zdaj še nikoli nisem dala nobenemu klošarju niti 1 evra. Te prakse ne nameravam spreminjati.
P.S. Redno darujem, ampak čisto za kaj drugega, za klošarje ne.
Default avatar
pazipazii je napisal/a:
ponavadi džankiji stojijo pred parkomati - ker radi "pomagajo vtikat" kartice, za nagrado pa pričakujejo preostali drobiž.


Kralji ulice noben problem, kupim revijo, pa zaokrožim, džankijev pa ne toleriram. Sploh zato ne, ker so zelo nasilni in vsiljivi - enkrat na parkomatu cca 2 leti nazaj - garažna hiša Mexico, Njegoševa - žal je bila ura, ko je bilo okence za plačilo na blagajni zaprto) , z otrokom greš, pa džanki rine vate in v otroka, "Ej a je kej drobiža, ej ti bom jst kartico not vtaknu, ti pa bankovc not dej, drobiž pa men ostane!" Ne hvala, bom sama. Potem pa dobiš rafal prostaških kletvic, ker uvidi, da ne bo dubu keša za fiks..... Kralji ulice nikoli niso prostaški, niti primerljivi s temi odpadnimi džankiji, ki rabijo za fiks.
Default avatar
Zjutraj jih ponavadi se ni pa na fejst dezeven dan tud ne, takrat grem v HF sicer pa odvijem z avtom takoj ko jih vidim zunaj stat. Me nervirajo ful. Skoda pa dobra trgovina ampak ce mi nekdo skoz tam tezi ko pridem in grem mi pa vso voljo do nakupa vzame. Tezi mi tud ce stoji kot usekan, bulji in drzi revijo v zraku. I dont like that.
Default avatar
Zato pa je fino živet v Rovtah in nasploh v rovtah :)
Default avatar
Brita k je napisal/a:
Teta kaj bi nakazali še meni na račun kakšnih 1000 evrov bi mi prav prišli saj ne kradem, mi boste sami dali?
Default avatar
Kaj bi dali še kaj meni je napisal/a:
"Ma oštja, tio bodi - ma ka ne uvidiš, da ona par eurčkov da- bu rekla, da z mjhnim nisi zaduvoljen, zato ne doubiš nč !"

ja, Slovence se še vedno da nategnit očitno na karto "empatije", tako kot tole avtorico Brita K.....
Default avatar
Ste mi dali idejo. Ko se upokojim, grem za klošarko.
Default avatar
sarkazem on je napisal/a:

Jaz zaradi tistih dveh evrov nimam nič več in nič manj.
Lej vsak se sam odloči komu bo dal ali ne.
Absolutno pa ne dam nikoli rdečemu križu, raznim zavetiščem.....imam svoja prepričanja in svoje poglede.
Kralji ulice ne hinavijo in se ne sprenevedajo. So tam in so to kar so. Zakaj jih ne sprašujem in jim tudi ne sodim.
Default avatar
tudi jaz bom je napisal/a:
Ne vem zakaj bi čakala na penzijo, lahko greš že zdaj.
Naš lokalni kloșar ne verjamem, da ma 19 let delovne dobe pa prejema cca 150 eur penzije ostalo so pa socialni transferji, ki jih itak ne bo nihče vračal, ker nima nikogar.
Zadnjič, ko so dobili kao regres, se je hvalil da v pivprečju prejme cca 500 eur na mesec kar je žalostno za vse ljudi, ki so 40 let garali in dobijo dobrih 300 eur penzije.
Default avatar
Pojdi pred Hofer pa začni prosjačit, če ti je tok fucking krivo. Najprej folk na socialni, zdaj že brezdomci? Kaj boste naslednje mačkam fouš, ker ne rabijo delat? Zahojeni Slovenceljni.
Default avatar
sarkazem on je napisal/a:
Pa saj umenu pri Hoferu daje večkrat po evro in se nabere, 1000 krat mu da in je 1000 evrčkov k meni bi dala pa samo enkrat 1000 evrčkov. Jaz v tem ne vidim problema. Teta kaj bi mi dali?
Default avatar
Kaj bi dali še kaj meni je napisal/a:
;-)
Default avatar
tudi jaz bom je napisal/a:
Ne mislit, da jih že ni - veliko je takih.

Zadnjič stojim na Gosposvetski, pred eno izložbo, ker je bil v pogonu telefon. Pa se mi za hrbet prikrade ena upokojenka : gospa , vparšat ni greh - a mate kak evro? jo vprašam, zakaj pa : je rekla, imam premajhn penzijo. Sem rekla, da greva lahko za jest kupit, ni problema, pa je rekla, ne, ne, ne to pa ne... in je izginila hitro, ku kafra. Ja potem pa nič.... Če se lahko tako hitro pobere, lahko pa še kaj tudi dodatno zasluži drugače, kot s fehtanjem. Taki preračunljivci me ne ganejo, resnično. Dam pa kupim pa tistim, za katere res vem, da res potrebujejo - in taki ne fehtajo po ulicah takole.
Default avatar
Izzapulta je napisal/a:
Gre se za ponudbo in povpraševanje, kar je temelj kapitalistčine družbe!
Več bedakov, ki tega ne razumejo, več cvenka se nateče!