Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Ali lahko zmrznem?

Default avatar

Zmrznjeno

Iz zmrznjenega mletega mesa sem pripravila makaronovo meso. Zdaj je omake cisto prevec in jo ne bomo mogli tako hitro pojesti. Ali smem zdaj omako spet zmrznit?
Default avatar

ja lahko

Lahko, saj si jo termično obdelala. Surovega mesa se ne sme ponovno zmrznit.
Default avatar

tetamici

Komot.
Default avatar

dvajset pod nulo

Ti jo kar zmrzni. Samo pazi, da ne padeš v skrinjo, ker pol lahko še ti zmrzneš.
Default avatar

Frodo

Sem prebrala samo uvodni post, pa ne morem preko dejstva, da ljudje ne poznajo razlike med zmrzniti in zamrzniti. Žalostno.
Default avatar

Frodo

Kozatrapasta je napisal/a:
Zmrzneš lahko, če spiš zunaj, ko je temperatura blizu ali pod ničlo, ne moreš pa zmrzniti, če zamrzneš omako, koza polpismena.
Točno tako. :))
Default avatar

Chatterbox

Kozakozasta je napisal/a:
Kakšen primitiven folk, ne morem verjet. Koza si lahko le ti s svojim obnašanjem. Sicer pa bolje polpismena kot polčlovek kot ti. Pa kaj je z vami folk, vsi zafrustrirani al kaj. Ni cudno da gre vse v maloro, če taki bedaki kot ti hodijo po tej državi. Ni nam pomoči.
Ah, daj no mir, nekaj osnovnega znanja pa res moraš imeti. Kaj je res tako težko ločiti med zmrzniti in zamrzniti? Drugače si pa ti bolj žaljiva kot avtorica posta, ki te je tako zmotil.
Default avatar

S čim se nekateri ukvarjate

Tudi mi v neformalnem pogovoru, kar to je, rečemo zmrzniti tudi takrat, ko mislimo zamrzniti.

Vprašanje smo vsi razumeli in to je bistvo.
Default avatar

S čim se nekateri ukvarjate

S čim se nekateri ukvarjate je napisal/a:
Tudi mi v neformalnem pogovoru, kar to je, rečemo zmrzniti tudi takrat, ko mislimo zamrzniti.

Vprašanje smo vsi razumeli in to je bistvo.
Dodajam: Edino malo nerodno je, ker je v naslovu teme narobe napisano in sem najprej res mislila, da bo kdo zmrznil.