Starševski čvek

Kje naj spi dojenček?

Default avatar
Pri nas sta oba do enega leta spala v spalnici v svoji posteljici, potem pa v svojo sobo. Pri prvem sem ga samo eno noč odložila zraven med mene in moža, pa sem se zjutraj v taki paniki zbudila, da tega nisem več ponovila. Sem mislila, da sem ga zadušila.
Default avatar
mAmicA je napisal/a:
AMEN.
Default avatar
Ptrcj je napisal/a:
Otrok spi v svoji otroški posteljici najbolje, da je posteljica tik ob postelji mamice. To je moje mnenje.
Default avatar
Samo pri prvem sem naredila napako in poslušala nasvete raznih priročnikov in strokovnjakov, da naj dojenček spi v svoji postelji, ker bo sicer ne vem kaj. Mučili sva se 3 mesece z nenehnih zbuajanjem, sprehajanjem okoli, da je otrok spet zaspal, pa ko sem ga odložila čez 3 min max spet jok, pa nenehno dojenje, pa nenehno spihiranje, a bo že kaj spal. Jaz pa samo še za dol past s podočnjaki do popka.
Potem pa mi je ena sorodnica, ko sem ji potožila, rekla: "moji so vsi pri meni spali od prvega dneva naprej".
In sem še isti večer otroka dala k sebi v posteljo in je bistveno bolje spal, ko je rabil dojenje sem ga samo pristavila in sva spala naprej.
Potem sem imela še 3 otroke, vsi so nekje 1,5 leta spali pri meni/nama, potem so šli na svoje postelje.
Da bi otroka povavaljal je res malo možnosti, mislim, da je to možno le v primeru uživanja določenih substanc. Sicer pa je telo mame nekako naravnano tako, da se vseskozi zaveda da je tam še dojenček in se itak zbudil ob vsakem šumu, joku. Recimo od moža budilke nikoli ne slišim (pa je konkretno glasna), če pa doječek samo glasno vzdihne, se takoj predramim in preverim, kaj je.

Meni je to naravno. Dojenček spada k mami. Jo potrebuje in je najbolj zadovoljen, če jo ima na dosegu roke. In tudi jaz čutim, da sem najbolj zadovoljna, če je pri meni in se stiska k meni s tistim mirnim obrazkom. Ni lepšega kot to.
Default avatar
pri meni je napisal/a:
Default avatar
Pa saj zdaj se ja dobijo take posteljice, ki se jo kar priključi k mamini postelji. Na 3 straneh ima ograjico, na strani, ki meji na mamino posteljo pa ne, je prilkučena in na isti višini. To je idealna rešitev, če imaš prostor za tako posteljico.
Default avatar
Morag je napisal/a:
Mi smo kar navadno ikeino posteljico shekali na ta nacin. Je bilo super dokler se otrok ne zacne dvigovati, potem je treba znizat dno. Mi smo potem kupili navadno posteljo z ograjo in jo priklopili na zakonsko. Tako imamo se danes.
Default avatar
Enako pri nas. Zelo dobra resitev. Je pa pomembno prilagoditi vse skupaj dojencku in mamici,da je obema lustno. Ob 3h ponoci vsi pametnjakovici slaaadko spijo.
Default avatar
Jaitakno je napisal/a:
se dobijo tudi že pri nas take posteljice, z zatiči prav, cena pa je praktično enaka kot ikeine otroške posteljice.
https://www.vitapur.si/otroska-postelja-julija-2982
ta je še na kolesih lepo in jo potem, ko otrok toliko zraste,da se začne dvigovati, samo ven odpelješ v otr. sobico recimo za popoldansko spanje, v spalnico pa navadno veliko posteljo zraven za nadaljnje skupno spanje.
Default avatar
Morag je napisal/a:
jaz sem to naredila z navadno otroško posteljico z visoko ograjo. na eni strani ograjo dol, in sem jo privezala na moji strani postelje.

to je delovalo tam nekje do 8 meseca, ko pa je začela preveč kobacat v spanju. takrat sem dala ograjico nazaj gor.

pri letu in pol pa je prišla v najino posteljo in tam spala naslednja tri leta :P
prehod v vrtec je bil zanjo strašno stresen in si zvečer ni več upala sama zaspat. prav čekirala je, če sva še poleg in to je trajalo ene tri mesece, da sva pogruntala, v čem je problem, da noče sama zaspat. ko sem jo prestavila v mojo posteljo in jo uspavala tako, da sem sama šla spat poleg, je bilo bolje...
Default avatar
Ptrcj je napisal/a:
Pri nas je bilo tako, da so vsi bili od začetka noči v svoji posteljici oz zibki. Če se je preveč zbujal, sva ga potem pustila da je spal pri naju, drugače striktno potolažit in v posteljico. Moja ga je podojila, jaz preložil. Ta deal je veljal vedno. To je edini način da otroka navadiš na nek ritem. Problem skupnega spanja je tudi to, da se kar izgubi intima, če nekdo spi vmes. Ni tistih objemov spontanih, intime, ker se navadiš, da je vsak na svoji strani. Nikoli jih pa nismo pustili jokat preveč. Kakor čutiš naredi, samo na partnerja ne pozabi...
Default avatar
še nimam otrok je napisal/a:
Za to ceno dobis v Ikei ene 4 posteljice. In ta velikost je aktualna max do ene 2 leta. Tako da res ni vredno.
Default avatar
Nojaoh je napisal/a:
a res?
sem pogledala na ikeino stran in tudi šele po tem napisala zgornji komentar.
https://www.ikea.com/at/de/catalog/cate ... kea/18755/
očitno ne bo tako, razen če kupiš res tisto najnaj cenjejšo, tanko... ostale malo bolj kvalitetne pa pač imajo tam tam ceno kot zgornja.
in kaj je narobe z otroško posteljico do drugega leta. potem itak lahko kupiš otroku že normalno veliko.

Tudi ikeine so otroške in so tudi do take starosti.
je pa tako kupiš najcenejšo in jo potem lahko potem podariš, ker rabljene ne moreš prodajati, vsakdo bo za tak denar raje novo kupil.
če pa kupiš kvalitetno pa jo potem lahko lepo ohranjeno še tudi lepo naprej prodaš in na koncu si na enakem s stroški kot če bi kupil šodr poceni, samo,da otrok samo v malo bolj kvalitetnem, ki se ne razmaja takoj. (pri tem mislim na posteljico za 50 evrov iz ikee, ostale cene so pa itak primerljive z to tukaj na mojem linku, s tem da imaš lepo še original priterjevalce za na posteljo zraven).

sami mi pač za posteljo za otroka ne bi bilo žal dati denarja, sploh ne za novorojenčka, ki ogromno prespi v njej.
Ostali pa kakorkoli po želji.
Default avatar
še nimam otrok je napisal/a:
se opravičujem pozabila prilepiti link od ikee:
https://www.ikea.com/at/de/catalog/cate ... kea/18755/
Default avatar
ajaj, sem že čisto zmedena :) saj je link tudi zgoraj :)... sem najprej zmotno iz pregleda starega citiranja mislila da je link od vitapura, pa zdaj vidim,da je od ikee.
Default avatar
še nimam otrok je napisal/a:
Otroku je cisto vseeno v kaksni posteljici spi, ce ze je bolj pomemben jogi. S tisto za 50eur ni cisto nic narobe. Mi smo jondobili od sestre, uporabljali pri 2 otrocih in zdaj gre naprej sestricni. Cisto nic ni razmajana, malo odrsana okoli sraufov in polepljena z nalepkami. Tistih 200 eur sem pa raje porabila za kaj bolj uporabnega.
Default avatar
zakaj_pa je napisal/a:
Na osnovi česa tako misliš?

Naj ti na osnovi izkušenj povem, da se motiš.
Default avatar
Nojaoh je napisal/a:
sem ti napisala vsak po svoje. kaj hočeš reči, da ker tvoj otrok spi v tisti postelji, mora moj tudi, ker tako kot si ti tvojemu odredila, mora imeti tudi moj in ostali?
na koncu bom tudi jaz za posteljico dala samo okoli 50 evrov, ko bom recimo to prodala, s tem,da se ta original montira na stranico zakonske postelje, se lahko odstrani stranica, se lahko namesti v 5 višin, česar ona za 50 eur ne more.
vsak izbere svoje.
sem gledala najprej po bolhi če so te posteljice rabljene, vsaj na hitro, jih nisem našla - zakaj le, ker očitno se tudi rabljena proda. ker je kvalitetna. Ostalih je pa polno tudi ikeinih.
Default avatar
Oba sta spala v svoji posteljici, priklopljena na najino, tako da sta bila čisto zraven mene. Jaz ne bi mogla spat, če bi bil dojenček v drugi sobi, včasih sem se ponoči zbudila in preverjala, ali še diha :) Ko sta se ponoči zbudila, sem ju ponavadi podojila, dostikrat pa kar vmes zaspala. Ne predstavljam si, da bi ponoči vstajala in hodila dojit drugam.