Starševski čvek

Fant najel kredit, da sva obnovila mojo hišo, sedaj sva šla narazen

Default avatar
inkica88 je napisal/a:
Kot sem že prej napisala gre za 750 Eur kredita, ne vem kdo piše v mojem imenu.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
a stem sta obnovila hišo, zdej al si usekana al se za.....al pa je kej druzga vmes
Default avatar
Marko je napisal/a:
kako pa dokažeš, da sta bila par? posnetki seksa al kaj? :)
Default avatar
Fant mi je odgovoril, da mu je zelo žal, a me je prizadel in da želi, da zadeve rešiva. A da če vztrajam pri razhodu, potem je zadovoljen z ponujeno vsoto v gotovini, vzel bo vse, kar lahko vzame iz hiše in pravi, da bo prodal, kar bo upal.

Sicer se mi zdi, da samo naklada, in da ko bo videl, da mislim resno, si premislil, in hotel ves denar, ki ga je plačal. Ali je pametno, da mu dam za podpisat izjavo? Bi morala biti podpisana s strani moje matere, ki je pravna lastnica? Bi bila izjava, podpisana z njegove strani, da vzame toliko denarja in je potem konec prazno zavezujoča, bi morala biti kaj overjena?

In mimogrede, nisem pisala vseh odgovorov - ene so pisali drugi.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
https://www.naravni-koticek.si/
Default avatar
prjatlca je napisal/a:
ne boš verjela, včasih je tudi to treba dokazovat.
letos spomladi je bila kolegica vabljena na sojenje, kjer je bila taka zadeva.
fant in punca, skupaj zgradila hišo, živela skupaj par let, on jo je veselo varal, ona to ugotovila in ga dala na čevelj in zahtevala izplačilo polovice hiše.
no, fant je na sodišču trdil, da onadva nikoli nista bila par, da je pri njem živela samo zato, da je lahko v službi dobivala višje stroške prevoza in take kisle.

dejansko sta pred desetimi leti pri meni doma praznovala novo leto. skupno, kot par ,skupaj z njegovo sestro in jaz sem še imela slike tistega dogodka in sem jih posredovala kolegici, ki je morala pričat, kot dokaz.

dokazi so skupni dopusti, pričanje prijateljev, da sta bila par in načrtovala skupno življenje in podobne zadeve.
Default avatar
prjatlca je napisal/a:
Ja tud lahko menda. :) Priče, če bi res prišlo do zanikanja.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
nemški mediji je napisal/a:
Ali je fant ali partner, vsekakor ni merilo starost vpletenih oseb ampak njun odnos. Skupno preživljanje vikendov pač ni zunajzakonska zveza.
A po tvoje, če bosta dva začela hodit skupaj pri petdesetih, bosta na drugem zmenku že partnerja, ker sta pač toliko stara? Res se pri petdesetih hecno sliši, da ima nekdo fanta ali punco, ampak partnerstvo pa pomeni kaj več kot samo zmenke pa kak vikend skupaj. Pa čeprav traja 10 let.
Default avatar
ni merilo je napisal/a:
tu sploh nima veze, ali sta bila par ali ne. dejstvo je, da je sem vlagal svoj denar, dejstvo je, da je bil v dobri veri, da bo to njegovo bodoče domovanje in tega ni počel iz čiste filantropije kot darilo, dejstvo je tudi, da se je lastnik nepremičnine moral strinjat z vlaganji in bo na vsakem sodišču upravičen do povračila svojih dokazanih vlaganj, vprašanje je zgolj, v kakem znesku.

pa še zamudne obresti tečejo od vložitve zahtevka
Default avatar
Avtorica,ti je kaj zal ,da si monovske odvetnike vprasala za mnenje...ko jih prebiram mi gre milo receno na k...anje. Naredi po svoje..ti si to zivljenje zivela..ti ves kaj je kdo komu in kaj ni...Srecno
Default avatar
Jaz pa dvomim, da v takem primeru gre skozi, da nekdo sname okna in odvije žarnice in to "ponudi" v odplačilo dolga.