Starševski čvek

Fant najel kredit, da sva obnovila mojo hišo, sedaj sva šla narazen

Default avatar
Ojej, res je tu govora o vrednosti ene najstniške igrače a la playstation. Pa ta je tudi dobra, da je model vložil 780 čukov, od tega je za 750 vzel kredit, 30 pa je prišparal v zadnjih 10 letih. In oba sta vlagala denar v hišo tvoje mame. Nikjer ni garancije, da bo hiša zagotovo tvoja. Še bolj butast pa je bil tvoj tip, ki je kar na lepe oči vlagal v nepremičnino nekoga tretjega. Vesela bodi, da si se ga znebila, saj ravno pameten ni. Pa izpljuni tistih par stotakov, da bo mir. Škoda živcev.
Default avatar
Naj prvo povem, da sem v tej temi napisala samo dva odgovora, drugi niso moji.

Hvala za odgovore. Trenutno sem še preveč jezna na svojega bivšega, da bi se ukvarjala s tem, kar zahteva. Vsekakor mu ne bom dala vsega v celoti, kar trdi, da je plačal, sploh ne tisto, v kar sem privolila zgolj zato, ker je on tako hotel. Ta vikend bom čisto vse, kar je on plačal in kar mi ni všeč, in kar se da, odmontirala in pustila v garaži hiše. Plačala bom samo tisto, kar mi je bilo všeč in kar sem želela, tisto mi ni problem vračat, vračam z veseljem. Zanj sem zapravila skoraj deset let življenja, ko sem čakala, da se bo določil, kdaj se preseli in ustvari družino z mano.
Default avatar
ni šlo za tako malo denarja, to niso bili moji odgovori.
Default avatar
sem avtorica- inkica je napisal/a:
pa kolikšen kredit gre, pa ne bi povedala? Verjamem, da si jezna (lahko tudi malo nase, ker si se za čakanje odločila sama vsak dan sproti in ne moreš fiaska preložiti zgolj na bivšega partnerja), smiselno pa je, da se malo ohladiš in realno razmisliš, kako bi zaključila ta del svojega življenja.
Default avatar
katalena je napisal/a:
Naj povem, da tista hiša je bila že ob babičini smrti namenjena da bo moja, in v naši družini se držimo dogovorov, nismo prepirljivi. Realno gledano je hiša moja, le z darilno pogodbo še ni bila prenešena name. Mama je že poročena in je poročena z mojim očetom, ki je še živ. Če bo postala invalidna, ali bo potrebovala denar, ji bom jaz pomagala h preživljanju in ne bo potrebovala denar od hiše.

Nisem bila tiho, ko sva izbirala stvari. V razmerju moraš narediti določene kompromise. Dogovorila sva se, katere sobe bom uredila sama, katere bo on (grobo rečeno). In sedaj se mi enostavno ne zdi fer, da moram plačati za urejenost vseh sob jaz, čeprav je izbral neke futuristične ekstra drage rešitve, ki so bile meni grde, a sem jih bila jaz pripravljena sprejet zaradi kompromisa - že zato, ker so mi bile grde že tedaj, jih bom z mojstri vrgla ven, razbila iz hiše, ker jih nočem imeti. Pa so stale 3x več kot bi dala sama. Absolutno ne bom vrnila vsega, temveč samo tisto, kar mi je bilo všeč in kar je on plačal.

Račune imam večino jaz - sva imela mapo o tem v moji hiši, ampak domnevam, da lahko dobi kopije od prodajalcev. Računi so pisani deloma na mene, deloma nanj, kakšni pa na oba.
Default avatar
še vedno ne poveš vsote, po drugi strani pa ravno ne verjamem, da si ravno ti nabasa tipa, ki je hotel neke drage futuristične zadeve v hiši, medtem ko si preprosta kmečka deklina, ki bi namesto pralnega stroja ribežen montirala.
Tip je bil precej neumen, da je šel investirat v tujo bajto. Poskusi biti vsaj ti pametna in zadevo rešit tako, da boš lahko pomirjena zaključila ta del življenja.
Default avatar
Ce je hisa mamina, je po njej dedic tudi oce oziroma morebiten nov partner, ce mama umre prej kot oce/nov partner.

Seveda se oce lahko odpove dedovanju v tvojo korist, ampak ce ima kaksne dolgove ali gre v stecaj (nikoli ne reci nikoli), tega ne more storiti.

Prepisite hiso nate cimprej, da ne bo se kksnih presenecenj. Fantu pa izplacaj njegov vlozek, sicer bos se vec placala za pravdanje in odvetnike.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
Vi se držite dogovorov v vaši družini?
Ti si prva generacija, ki je izjema?

Ne gre za to kaj je tebi všeč oz ni všeč.... gre za to, da z razhodom tebi ostanejo vse te stvari v tvoji/mamini hiši. Tudi če neke stvari vrneš, kar v naravi niti ni možno, ker se z demontažo uničijo, še vedno ostane njegov vložek v tvojo nepremičnino. To kar je vzidano je že tvoje, torej razbila boš svoje čeprav je on to plačal.
Pošteno bi bilo, da mu vrneš vložen denar, pravno si ga pa nategnila.... ampak v VAŠI družini se držite dogovorov... tudi nepoštenih?
Default avatar
On _ je napisal/a:
tebi pa osnovne stvari niso jasne ☺
hiša je od njene mama ... ne od avtorice ☺
tipo je vlagal nekam v prazno ... pa še brez soglasja
Default avatar
Moj mož je na enak način vlagal v stanovanje mojih staršev. Kot vsako partnerstvo ima vzpone in padce. Stanovanje je sedaj moje, a če bi šla slučajno kadarkoli narazen, bi mu plačala toliko, kot je vložil in še kakšnih 10.000 evriv zraven. V teh skoraj 20 letih je stanovanje dvakrat renoviral popolnoma in enkrat delno. Pa ni delal vsega sam, ampak usklajevanje in dilanje z mojstri, letanje okrog, ure in ure fizičnega dela. Šele ko boš sama, boš ugotovila, da je za žensko znanstvena fantastika že kupit nov pralni stroj in ga priklopit. Ko ti ga trgovec odloži pred vrata in ga moraš spravit v 3. nadstropje... Moj mož je rekel, da bo vlagal v naš dom, ker se mu zdi naša družina poštena. Po drugi strani pa zna bit tak karakter, da si ga clovek ne zeli za sovraznika :) Vzemi kredit, vrni mu, kar je vložil, razidita se lepo in pojdita naprej v zivljenju, ne nazaj. Sodišče je vedno korak nazaj. Denar ni vse. Srečno!!!
Default avatar
Fant je točno vedel, da tisto meni ni všeč, a je pri tem vztrajal. Tudi rekla sem mu, da če kdaj greva narazen, bo tisto prvo letelo iz hiše in se je strinjal.

Danes mu bom poslala sporočilo, da sem pripravljena plačati samo tisto, kar sem odobrila, kar je bilo tudi meni všeč. To pomeni, da bi mu dala samo kakšnih 15 tisoč evrov maksimalno. Ostalo lahko odnese s seboj. Če ne bo sprejel te ponudbe, pa naj gre v tožbo. Prepričana sem, da si ne bo upal, glede na vse, kar mi je storil. Krivično se mi zdi, da se vsem zdi ok, da je on 10 let me zavajal s tem, da je trdil, da želi resno razmerje, družino, medtem ko se je dobival z drugimi ženskami. Koliko sebe sem jaz dala v razmerje? Koliko časa sem mu dala, ga imela rada, mu vse nudila, čakala nanj, se mu prilagajala? Zakaj je pomembno samo denarno vlaganje, zakaj ne tudi ne, koliko čustev, časa si vložil v to zvezo in si bil ogoljufan, zavestno????
Default avatar
Fant dejansko ni dosti pomagal, ker je prihajal ob vikendih in je bil utrujen od službe. Sama sem se bodla z vsemi keramičarji in ostalimi, ker živim ob hiši, njega pa ni bilo zraven.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
se pravi je vložil 30.000 evrov?
Počasi pa nehaj pisat, ker se kažeš vedno bolj kot prostitutka. One dajejo svoj čas, telo za denar, no ti bi pa rada sedaj še denar za čustva. A on ti jih pa ni dajal? Je šlo res za čisto prostitucijo? Pri nas ni legalna v smislu služenja denarja.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
a je druge kresal na tisti je.beni ograji, naslonjene na vrata ...
čizs - denar nima zveze s tvojimi čustvi ... čustev se ne zaračunava ☺

ju knou d dril ...
Default avatar
Mislim ....ti pa si. Da te je varal, ne bo imelo pri tožbi za denar popolnoma nobene teže.

Če sem jaz ta tip, grem takoj do najboljšega odvetnika in te obere do kosti.
Default avatar
Kredita je vzel za 120.000 Eur, ampak večino je požrla ograja.
Default avatar
glej bejba, vsa čustva užaljenosti ob stran, veš kako bo to na sodišču izgledalo?

tožil bo tvojo mater, ne tebe. to je prvo, ker je ona lastnica nepremičnine. tožil jo bo, da je v dobri veri, da si gradi bodoče domovanje vlagal v njeno hišo, kar je ona tudi sprejela. in sodišče bo ugotovilo, da je zaradi vajinih vlaganj hiša dosti več vredna in bo naložilo da mu tvoja mati izplača polovico povišanja vrednosti, sicer bi šlo za neupravičeno obogatitev na njeni strani.

vse to bo stalo kup časa in denarja (odvetniki so dragi), zato ti priporočam, da najdeta nek dogovor, ki bo sprejemljiv za oba.
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
zanimivo - več , ko tipkaš, višja je cifra ☺
Default avatar
Butl TM je napisal/a:
oprosti, se opravičujem, sem bedak, ki ne razumem, kako ta forum teče. nikoli več ne bom dajal neumestnih pripomb in bom razumel, da ni vsak post, ki ga nekdo objavi pod nekim imenom tudi dejansko prišel napisan izpod njegovih prstov.

sem Butl TM in bedak in se opravičujem vsem v tej temi
Default avatar
inkica88 je napisal/a:
Sem avtorica in nisem tega napisala. Kredit je bil mnogo manjši.