Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Katera turistična destinacija v tujini, ki ste jo obiskali, vas je najmanj navdušila?

Default avatar

Turizem v tujini

Mene London ni niti malo fasciniral. Vreme zmešano. Pet minut sonce, čez 5 minut naliv. Znamenitosti, kot sta Big Ben, London eye, nista nič posebnega. Big Ben je kot ena cerkev, London Eye pa kot vrtiljak. Kar nekaj. Edino, kar me je tam fasciniralo, je bilo to, da sem se takrat prvič nahajala zahodno od Greenwicha.

So mi bili od prestolnic veliko lepši in zanimivejši Pariz, Rim in Madrid.

Od ostalih, že videnih, destinacij pa so me najbolj fascinirala Plitvička jezera. Izjemna lepota. Tam sem se počutila kot v pravljici.

Vaše izkušnje?
Default avatar

Festa del Redentore

Turizem v tujini je napisal/a:
V Benetkah, ciganija od ciganije in ne več.
Default avatar

Lon don don

Mene tudi London. Ne znam povedat zakaj, ni mi bil vsec, menda me je nerviral promet. Letalisca vsa sam vzlet, pristanek, vzlet, pristanek, vlak poln, bus poln, podzemna polna. In ceprav pise kam poglej, so me vedno pri preckanju ceste skoraj zgazili. Vseeno mislim kmalu spet letet gor z druzino, da dam novo priloznost mestu.
Default avatar

Turizem v tujini

Lon don don je napisal/a:
Se strinjam. Tudi to me je motilo.
Default avatar

zahodnoevropske države

Že nekaj časa me privlačijo vzhodnoevropske države, kjer je vpliv krščanstva še dovolj močan in narodna zavest tako čvrsta, da ne kloni pod pritiski demografskega globaliziranja. Medtem ko so Francija, Belgija, Nizozemska, Nemčija, Italija,... kot da nisi v Evropi, se po vzeh vzhodni Evropi krepi nacionalizem, turizem pa je v razcvetu, saj vse več zahodnjakov dopustniški mir išče tam kjer je mirno in sproščeno vzdušje. Za primer, Balaton še nikoli ni imel toliko nemških turistov kot jih ima danes, Bolgarija je polna turistov iz zahodne Evrope. Muslimanske države? Ne hvala, jaz ne. Pa tudi v večino zahodnoevropskih prestolnic je prisotnost strahu vse večja in večja. V Parizu, če nisi nastanjen v dragih hotelih na elitnih lokacijah, zvečer boljše da samska ženska ne stopi na ulico, kratke hlače in krila nad koleni so pa tako samo še za pogumne. Jaz to nisem. Poljska je prečudovita, smučanje na Slovaškem nič slabše kot pri nas,.... in še je držav, kamor bom v bodoče hodila. Z Evropa je passe.
Default avatar

Alba

Turizem v tujini je napisal/a:
Pula.
Default avatar

smešno

zahodnoevropske države je napisal/a:
Se totalno NE strinjam z napisanim, vzhodne države se ne morejo primerjati z Italijo in Parizom. Kar pišeš, je smešno. Očitno ti je všeč cheap masovni turizen in nimaš pojma o italijanski arhitekturi, kulinariki, kulturi, civilizaciji. Paris je nevejetno lep in varen. Destinacije kot so Lago di Garda, Capri...se pač niti ne primerjajo z neko Bolgarijo!
Niti se mi ne da komentirati vsega, kar si napisala, ampak da F, Niz, It..kot da nisi v Evropi ????
Default avatar

Suzim

Meni je bil London všeč. Bila sem 4 dni v Londonu in 4 dni v Parizu. Pa moram priznati, da kljub čudovitim Pariškimi znamenitostmi mi je London ostal v lepšem spominu. Všeč mi je njihov humor, sem imela kar nekaj simpaticnih prigod z Angleži. Sva pa imela lepše vreme kot v Parizu. V Parizu je deževalo vsak dan. V Londonu pa samo en dan par ur. Morda mi je bil bližji tudi zaradi znanja jezika in sem se počutila bolj domače. Kje sem bila najbolj razočarana? Ne vem vedno najdem kaj dobrega na vsakem potovanju. Aja če že, na Djerbi.
Default avatar

Turizem

Turčija, sama ciganija.
Default avatar

2345tz

smešno je napisal/a:
Varen? Malo morgen:) Ti begunci delajo težave vsepovsod po Parizu. Zadnjič so bile hude težave z begunci na ulici ko je Francija zmagala.
Default avatar

italija zibelka lepote

smešno je napisal/a:
Vse te prečudovite renesačne kipe so morali ob obisku pokriti(!), da ne bi žalili čustev.
Default avatar

ne hodim več tja

Vse tiste destinacije, kjer pridirkajo do turistov nadležni cestni in parkiriščni prodajalci otroških skakajočih svetlečih in bliskajočih glasnih igračk, raznih ur, zapestnic, ogrlic, ponaredkov torbic "zvenečih znamk", drugih turističnih "spominkov", izogibam se tudi lokacij, kjer so štanti s to "turistično" kramo.

Teh destinacij je tako po Evropi, kot po drugih celinah kar veliko ( že videnih, odkljukanih na seznamu "oddelano" in nikoli več obiskanih).
Default avatar

Vbnm

Uzivala s sinom 12 v Londonu. 14 dni. Pregledala vse razen parlamenta. Naj naj mi je bilo tiste tri ure na ogledu Buck.palače.
Default avatar

general Glanzkopf

Sploh ne vem, kaj bi si ogledal v LJ. Tisto tromostovje sem videl še v socializmu, ko so avtobusi čez vozili.
Default avatar

Goldfish

Kaj imaš v Mb? Samske dece, ki se zaletavajo in spotikajo ob pločnik?
Povej mi, kaj imaš za videt v Mb, kar ne bi mogla ponuditi Lj?
Default avatar

general Glanzkopf

Kakšen MB; kaj vam gre vsem MB tako v nos? MI v MB vsaj vemo, da živimo v mestu, ki ni nič posebnega.

Ne vem pa, nad čem ste navdušeni v LJ, a mogoče nad pijanskimi erasmus španskimi študenti. To imamo tudi pri nas, pa s ene hvalimo.

Maribor ni turistično mesto in pri nas absolutno ni ničesar za videti. ne pa mi ljubljanske greznice prodajat kot neko znamenitost joooj.
Default avatar

boldrik

Goldfish je napisal/a:
Mariborčanke!
Default avatar

boldrik

Drugače pa resen odgovor na orig.vprašanje: najslabša turistična destinacija zame je bila Južna Koreja. By far.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net