Starševski čvek

Mimoidoca Slovenka te nikoli ne pogleda

Default avatar

Replika

Seveda seveda je napisal/a:
Sama foušija te je, že vidim. Ti bi tudi kakšno tako pogledal, a ne?
Default avatar

opppaaaa

ext je napisal/a:
a tako velikega maš da te gledajo tja? bravo
Default avatar

potreben psihiatra

hhhhdujdhhddd je napisal/a:
Očitno imaš precej težav sam s sabo (še zmeraj, že včeraj so ti napisali, kam pojdi po pomoč).
Le zakaj pravzaprav bi te skrbelo, če se neko "govno" ne zmeni zate?
Default avatar

Alarm

Grda resnica je napisal/a:
Za menoj tudi še nobena.
Default avatar

Grda resnica

Alarm je napisal/a:
Jah nimaš kej sva pač grda
Default avatar

le zakaj bi te

V turističnih krajih obstajajo 3 vrste žensk; ene so konservativne, ki se izogibajo tujcev, še posebej turistov in ni šanske, da boš tukaj doživel kakšen eye contact. Ponavadi imajo tudi resne zveze, tujci so samo nadloga za njih.
Potem imaš še takšne, ki so oportunistke, iščejo priložnost, kakšnega fajn tujca, po možnosti bogatega, da jih odpelje iz tiste bede. Ali pa da se samo malo pozabavajo,se imajo fajn en teden, kot da bi bile same na dopustu, večerjice, žuri, seks, you know...
Potem je še tretja vrsta spogledljivk, ki to počnejo profesionalno. Za denar. Pogosto se turisti z njimi zapletejo še preden vedo, da so to punce na delu. tudi v južni Ameriki je ogromno tega. Četrta vrsta so pa tiste, ki so preprosto prestare, da bi se šle takšne štose s tujci.

da bi se Slovenka na ulici kar tako spogledovala z vsakim mimoidočim bi morala bit res zelo potrebna seksa ali pa profesionalka ali pa navadna attention whore, ki od vsakega pričakuje, da jo bo občudoval in dal kakšen kompliment, ona bo pa samo izzivala s pojavo in pogledom, dala pa od sebe nič drugega.
Ženska, ki noče težav, komplikacij niti ne išče moškega, se bo izogibala očesnemu stiku z neznanci. Niso danes časi za takšno spogledovanje.Pojdi v Nemčijo, pa poglej koliko žensk se spogleduje s tujci,po možnosti migranti. Nobena.
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

le zakaj bi te je napisal/a:
Sem migrant, bolj ali manj dnevo sem na poti z javnimi prevoznimi sredstvi in srecujem razlicne ljudi. Ocesni kontakt z ljudmi je (ob pogoju mirovanja) v Nemciji dokaj normalen pojav. In nisem opazil niti, da bi se mu orientalke izogibale. Pozdrav, nasmesek in ocesni stik so neka osnovna vljudnost.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

kar vsi smejoči vsepovprek

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Hehe, samo ti nisi ženska. To je druga perspektiva.

Eye contact te lahko stane življenja. Toliko o tem.
In smatra se, da je očesni stik že neke vrste intimno dejanje, ne pa osnova vljudnosti. Saj menda ja ne pozdravljaš kar vse povprek vse ljudi na ulici. Drugo je z znanci ali pa "neznanci" v liftu v poslovni stavbi, kjer si v službi, v zdravstvenem domu, smehljat s ekar vsem pov rsti na ulici, je pa butasto in v ogromno primerih tudi nevarno. Sploh za ženske, ki same hodijo naokrog.
Default avatar

Marburg

Nobenih posebnih očesnih kontaktov med neznanci ni v nobeni tujini. Nič drugače ni kot pri nas. Ne nakladat brez veze. Znanec, ki je dal precej sveta skozi, mi je pravil, da recimo v Južni Ameriki pogled v oči nekomu na ulici pomeni provokacijo in te lahko stane precejšnjih težav.
Default avatar

Politika

Pri ženski je to vprašanje preživetja in tega te naučijo izkušnje.

Drugače ni res, da v tujini moški ne ogovarjajo in nadlegujejo žensk, in to brez kakšnega očesnega stika ali provokativnega oblačenja (karkoli že to je). Povsod po mediteranskih deželah je enako. Mogoče je v Franciji malo drugače. Celo v Belgiji sem doživela divjaško žvižganje brez kakršnegakoli povoda.

To seveda počne samo določen tip moških, ampak za žensko je to dovolj, da se poskuša zaščititi z določenim načinom obnašanja.
Default avatar

Živc na kubik

Medtem pa te ogleduje znanka ki je niti ne opaziš...

Ja... malo se ozri naokoli sebe.
Default avatar

revice

Revice so Slovenke, res revice. Za bit doma.

Sem starejši, 62, na ulici pač kako pogledam, tako na hitro ošvrknem z očmi, še manj, le registriram, da je prišla naproti.

In kaj dobim nazaj (saj nič ne pričakujem, le minimalno prijaznost)?
Ubijajoč pogled, kot da sem ji pobil celo družino.

Pa pismo, a me moraš tako gledat, kot da sem Stalin, Hitler, ali vojni zločinec Mladić?

Pa kdo ti sploh kaj hoče?
Baba nenormalna, ostani doma, če te pogled moti.

Ali pa si daj na glavo tisto musli ruto, kjer je enocentimeterski izrez za gledat, da tista baba ne udarja z glavo v prometne znake...

Ker to, da te nekdo pogleda, je, ane, ZELO travmatična izkušnja, skoraj posilstvo?

In če te dnevno pogleda le 10 moških, je to 3650 letno, v desetih letih pa kar 36.500 "posilstev"...
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

kar vsi smejoči vsepovprek je napisal/a:
Napisal sem "ob pogoju mirovanja". Torej cakajoc na vlak, na vlaku, avtobusu, ko nekomu clovek pridrzi vrata, morda pomaga gospe z dvema kovckoma in se ponudi, da bo enega poprijel in ji pomagal spravit gor... cisto navaden "small talk". Nikjer nisem niti omenjal niti nakazal, da mislim "na ulici".
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

je razlika

Meni se tudi zdi razlika med slovenkami in turistkami, turistke so manj ostre, manj hladne, bolj simpaticne, malo manj zrihtane, pa niso vse enako oblecene.
Default avatar

jetako

revice je napisal/a:
Kaj pa si ti predstavljaš pod minimalno prijaznost? A zdaj, ker si ti žensko ocenil za dober kos mesa, se ti je ona dolžna kar smejčkat in po možnosti kar govorit s tabo, da bi ji lahko povedal še par osladnih bedarij? Ja, ravno na to čakamo ženske, da nas bedasti osladneži ogovarjajo s svojimi primitivnimi forami. Nihče noče tvojih ocenjevalnih pogledov in tvojega slinjenja, zabij si to v betico.
Normalen pogled in prijazen nasmeh je drugo, tega smo vesele, bebavosti in osladnosti pa ne.
Default avatar

milaa

slabe izkušnje je napisal/a:
Se strinjam z Danes neprijavljeno. V mediteranskih, še bolj pa v kakšnih eksotičnih državah, res iščejo očesni kontakt. Pa daleč od kakšnega žicanja ali nadlegovanja. Zelo pogosto se mi je tudi zgodilo, da je šla ženska mimo mene, me pogleda direkt v oči in se nasmehne.
Iz firbca sem (po vrnitvi iz ene od Azijskih držav), to prakticirala v Ljubljani. Ali te oseba samo čukasto pogleda, ali pa te pozdravi, misleč da se poznava.
Default avatar

Replika

Najbolj zabavno je v New Yorku.
Tam, če koga pogledaš v oči, prav fizično odskoči, kot da si ga napadel.
Default avatar

izgled je problem

Replika je napisal/a:
Ti moraš pa res grozno izgledati.
Default avatar

Replika

izgled je problem je napisal/a:
Grozno, ti povem. Mame otrokom zakrivajo oči, moškim ugasne cigaret, psi zbežijo na Hrvaško, ženske se križajo.
Pa to vse, če samo skozi okno pogledam.
Default avatar

Hecc

Tukaj na monu dobite potrditev kakšni so slo moški. Kakšne grde besede, ne morem verjet, da to hodi po naši zemlji. Potem pa se čudijo, da jih nobena ne pogleda. Kultura in spoštovanje sta jim španska vas. Sram me je, da sem slovenka. Predvidevam, da so to mlajši moški.