Starševski čvek

Kup primerov žensk brez službe in kar otroka

Default avatar
stara temaaaa je napisal/a:
Je stara tema se strinjam ampak naj začnem še enkrat isto? :P

Ok... Niti ne vem kdo si, ime si lahko 100x spremeniš tuki, niti ne vem zakaj se tako kar takoj jeziš?
Napisala sem samo svoje poglede, kot si ga napisala ti.
Če pač nočeš nadaljevati debate naprej jo pa prezri. Ravno ta reakcija izgleda kot, da sama nimaš svojega življenja. Nihče ti ne brani.
Samo zanimalo me je kakšna starostna skupina žensk ima tako mnenje. Oprosti.
Default avatar
čudno to res je napisal/a:
Bo že sociala za njih poskrbela. Pač stvar preferenc, ene imajo raje otroke kot službo, druge obratno, tretje pa imajo oboje. Kaj se ti sekiraš za njih, če se one ne sekirajo za sebe?
Default avatar
Za take bo že kako je napisal/a:
Mogoce zato, ker ne ona, ne njen otrok ne zivita v vakumu, ampak sta del druzbe. In zanasanje na socialo vse prerado postane druzinski biznis, ki se nadaljuje iz roda v rod.
Default avatar
ime ime je napisal/a:
Avtorjevo vprašanje je naslovljeno na družbo kot, da je družba dolžna poskrbet za take ženske in one same za sebe.
Default avatar
Tule sem še ena taka - brez službe in kar froca???

:) No, v teoriji se res super sliši, tudi moj načrt je bil - lepo po vrsti - služba, stanovanje, pes, otrok, otrok, vikend...

AMPAK - ko te klofutne realnost, ko po univerzitetni diplomi in še eni bolonjski magistrski, po letih neformalnih IN še dodatnih formalnih izobraževanj, tečajev, izkušenj milijon, ne dobiš službe v svojem fahu pa si pač primoran nekaj spremenit v svojem načrtu. :)

Lahko se recimo smiliš sam sebi. Lahko recimo vzameš delo, za katero je zahtevana le srednja šola in garaš za minimalca - in dojameš, da tudi tako ne boš mogel preživeti otroka, kaj šele dveh...

Lahko pa preprosto rečeš ****** the system in (ob predpostavki, da nekako lahko zguraš z eno plačo in eno socialno porodniško "štipendijo") in rodiš pri 29-ih. :)

And guess what? Zdaj imam čudovitega sončka, ki mu NIČ ne manjka in ga ne menjam za 100 služb. Dobila sem stanovanje (velik +) in še službo - pazi to - v svojem fahu.

In roko na srce, moja generacija punc je nekako tako kot jaz. Tiste, ki pa čakajo na VSE pa nas samo ljubosumno gledajo, iščejo službo ali ne upajo zanosit, da službe ne izgubijo.

Seveda - na prvo žogo je totalno neumno imeti otroka, službe pa ne. Ampak to je ledena gora, katere le vrh vidite vse te - nevoščljivke.
Default avatar
ženske imamo okno za rojevanje med 20 - 40 letom.
medtem, ko delale bomo do 65+
če rodiš pred 30, pa še nimaš službe, ni neke panike. vse se bomo nadelale in zgarale do konca, brez skrbi.
Default avatar
in kaj tebe to gane?
Default avatar
Ja resno vi to je napisal/a:
Službo prej ali slej dobiš? Imam znanko, od srednje šole je brezposelna. Ima 2 otroka, ta velik bo šel v šolo. Rdeči križ, Karitas, otroški dodatek, socialna, socialno stanovanje. Njen pa dela za minimalca. Ona pa išče službo v proizvodnji, striktno mora bit samo dopoldanska izmena. Kje bo dobila? Kdo jo bo zaposlil? Aja, nimam otrok, sem zaposlena.
Default avatar
kot da je res je napisal/a:
LOL, otrokoma je ziher bad, da sta živa. Ker mati nima službe... Kake to prbijate. Še vedno lahko naredita samomor, ampak nekaj mi pravi, da bosta dobro zgurala, ker ima mati prave prioritete. Koliko moraš biti zje*an v glavi, da ti je materialno nad življenjem? Je pa res, da si se prav odločila, milijon otrokoma ne bi odtehtal take mame...
Default avatar
Jaz pa nekaj ne razumem v tej temi: nobena ne dobi službe, partnerji jo pa imajo vsi!?