Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Kia ceed ali hyundai i30

Default avatar
Kaj se vam zdi boljše za kupit? Novi ceed ali i30???
V osnovi gre za ista avta z enakimi motorji in nekoliko drugačnim dizajnom. Cene so več ali manj enake, pogoji pa verjetno tudi...Kia ima sicer brezobrestno financiranje in 2 leti daljšo garancijo.
Slika
Default avatar
Ja, težka bo, saj gre za dokaj tehnično podobna avta, z več ali manj podobnimi voznimi lastnostmi oz. karakteristikami, vendar z različno zunanjostjo in notranjostjo. Potrebno se je vsesti v en in drugi avto, ga preizkusit, pregledat notranjost in ocenit, v katerem je občutek za vožnjo in ergonomija vam bolj pisana na kožo. Lahko povem samo mojo osebno izkušnjo z Hyundaiem i30, ki si ga lastim že dobrih pet let. Takrat sem se tako kot vi sedaj odloča med istima znamkama (samo da sta bili karavanski različici obeh modelov), takrat je prevladala nekoliko bolj "evropska" notranjost, malo boljša notranja ergonomija in nižja cena (bila je akcijska cena za ta model Hyundaia), kar je prevladalo za nakup omenjenega modela. Z avtom sem izredno zadovoljen in če se bom odločil za menjavo, bom verjetno kupil isto znamko.
Pa uspešen nakup.
Default avatar
Kaj pa garancija? Kia ima dve let daljšo. Zakaj ima daljšo, če je vse isto? Mislim motor pa to
Default avatar
ZokiZoki je napisal/a:
Mogoče so pa druge stvari pri Kiji boljše, zato.
Default avatar
Garancija v časovnem obdobju krije nekatere komponente avtomobila, ne pa vseh. Npr. Kia krije 7 let do 150.000 km, vendar pa ne vse komponente: 7 let krije na prerjavenje karoserije (ne pa tudi na rjo v tem času), 5 let ima na lak, mobilnost, akumulator, klima, audio, navigacija (če je ) pa 2-3 leta brez omejitve km. Zanimivo pri tem je, da Kia NE krije garancije za komponento, ki se je pokvarila v garancijskem času, če nevozno vozilo naloži nepooblaščena avtovleka (v takem primeru morate poklicat Kiin avtocenter).
Podobno je tudi pri Hyundaiu, ki ima opredeljene pogoje garancije do 5 let, vendar za druge komponente vozila kot Kia, je pa pri tem zanimivo, da Hyundai ponuja trojno petletno garancijo ( 5 let brez omejitve prevoženih kilometrov, dodatno pa še 5 letno mobilno garancijo in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov). Torej, je garancijo dokaj relativna stvar, ki jo je pred nakupom dobro preveriti, kaj dejansko zajema.
Še link za nekaj več splošnih informacij iz naslova garancij:
https://www.avto-magazin.si/nasveti/garancije/
Default avatar
Če narediš na letnem nivoju okoli 20K prevoženih kilometrov potem je po mojem boljše, da vzameš Kio. Hyundai pa pride od izraza za kakšne trgovske potnike, ki naredijo v 5 letih 250.000 kilometrov. To, da garancija ne velja za akumulator in določene druge komponente, je pa itak povsod klasika.
Default avatar
Mi imamo ceeda. in smo full zadovoljni. Nobenih težav ni.
Default avatar
Fenomen Kije je dejansko fascinanten. Včasih so kraljevali v smislu kakovosti japonski avtomobili, zadnja leta so pa korejski daleč pred vsemi ostalimi. Jaz vozim Sportage že 5 let, avto ima čez 100K km in nisem imel z njim niti enega problema. Pa še dve leti tovarniške garancije ima pred sabo. Potem ga bom pa prodal in kupil novega. Sploh ne razumem folka, kako si lahko ob takšnih ponudbah še kupil nov avto z zgolj 2 letno garancijo...čist mimo
Default avatar
Ta 2 modela, ki sta na sliki tehnično v bistvu nista enaka, ker je kiin model še star in ga bo nadomestil drug (je že bil predstavljen), hyundai pa je že dal ven nov model. Nova i30 je še kakovostnejša, vozniško boljša, varnejša...od tega modela kie ceed na sliki. Je pa zato skoraj sigurno i30 dražji.
Default avatar
ZokiZoki je napisal/a:
Po mojem gre za drugačno politiko marketinga. Kjer se Kia pozicijonira kot bolj racionalna izbira.
Default avatar
Jaz bi vzel tistega, ki ti je lepši. V osnovi gre za povsem enaka avta. Je pa res, da ima Kia daljšo garancijo, pod pogojem, da ne prevoziš na leto več kot dobrih 20.000 km. Kia ima namreč omejitev do 150.000 km pri garanciji. Po mojem gre itak za politiko, da se Kia obrača bolj na družinske kupce, Hyundai pa na poslovne.
Default avatar
Sodelavka je kupila sicer rabljeno vozilo pri Kii v Ljubljani, pa so jo grdo prinesli naokrog. Tako da bi se jaz raje držala Hyundaija, sigurno bodo bolj pošteni.
Default avatar
Vsi avtomobilski trgovci so več ali manj enaki. To, da bi bilo pri drugem pač drugače se mi zdi smešno - lahko da bi bilo ali pa tudi ne. Po mojem je ključno to, da če kupiš star avto da ima ta še tovarniško garancijo. Po tej plati je Kia precej pred drugimi. Konec dneva je pa itak avto pač avto, če ga rabiš za vozit. Če ga imaš za šminko je pač drugačna zgodba
Default avatar
Stestiraj enega in druzga. Pol se pa odloč. Itak sta enaka avta pod zunanjostjo. Je pa res kar je en že napisu. Če prevozš v 7 letih do 150k km je definitivno boljš da vzameš Kio. Daljša garancija je pač boljša
Default avatar
Default avatar
Načeloma je vseeno. Sem delal pred kratkim v avtohiši, kjer smo imeli tudi hyundaie.
Avto je dober, kvaliteten in vse kar rabiš. Enako velja za kio.
Ampak! Poglobi se v garancijo. 7 let garancije je nateg. Poglej, kaj imaš po nekaj letih sploh še v obsegu garancije. Zadnje 4 leta ti ostanejo samo še komponente, ki verjetno nikoli ne bodo odpovedale.
Ampak ok...marketing je uspel.
So dobri avtomobili, razviti v evropi za zahtevne evropejce. Zato so v koraku z vsemi nemškimi jajci, ampak izstopajo po obliki. Za razliko od kakega golfa, ki je pravi južni vijetar in globoko zasidran v balkanskih srcih, čeprav je najbolj dolgočasen med vsemi. Pravi pasivnež med konkurenti.
Zame obstajata samo Toyota in Honda, ne glede na medijske rompompome, seveda obstaja tudi druga plat zgodbe. Ampak vseeno...če kupuješ korejca, vzami obliko, ki ti je všeč. Sem ga parkrat vozil in je zelo simpatičen. Samo ne vzemi avtomatika, ker gre za dvosklopčni menjalnik in je po vožnji odličen, po zanesljivosti dizaster.
Pa srečno!
Default avatar
Po mojem zna biti ceed boljša varianta, saj je ob isti tehnik, vsaj meni, precej lepši. Sicer pa: https://www.amzs.si/motorevija/avtomobi ... ct-gt-line

Glede garancije se pa ne bi strinjal, saj zajema vseh 7 let komplet avto, razen potrošnega materiala, kot so zavore, sklopka, akumulator itd.

Moderatorji