Starševski čvek

V sanitarijah AMZS Vransko našli novorojenčka

Default avatar
v tišini je napisal/a:
komot, pri prvem porodu je bilo vsega konec v 1 uri, nobenih problemov.
Moj 3. porod je bil pa, niti raje ne napišem.
Default avatar
v tišini je napisal/a:
Ti si verjetno videl/a porod samo po TV? :-)
Default avatar
Kaj pa vsi ljudje, ki so jo tisto jutro videli tam? Vsi pišejo o tem, da se je "čudno obnašala", verjetno pa je že imela močne popadke. Ni nihče od prisotnih še nikoli videl popadkov, da bi tej punci kdo pomagal, predlagal klicanje rešilca, da pride po njo ipd.
Default avatar
V nekaterih razvitih drzavah imajo baby boxes kjer novorojenega otroka pustis legalno in celo anonimno. Nihce te ne preganja, za otroka pa poskrbijo hitro za tem, ko mama skatlo zapre in se oglasi zvonec.
Ja, napisala sem v razvitih drzavah. Ali pac tistih, kjer ni vlada in precednik in vsa ministrstva sam sebi namen. Poln korupcije, svinjarij in lazi ki nam jih prodajajo politika in krivosodje ze od tako obljubljene druge Svice. Glavno da polnijo racune zase in za svoje familije. Naj se cvrejo v peklu. In kje je zdaj gelca in tisti tupac da pomagata takim zenskam??
Default avatar
dermalix je napisal/a:
V ameriških filmih :))))
Jaz sem pri prvem samo parkrat zaklela, pa še to bolj potihoma :)
Default avatar
Najmanj kar si takšna ženska zasluži, je javno linčanje, zato pozivam vse, ki o tej ženski kaj vedo, da jo izpostavijo in razkrijejo njeno ime in priimek. Kdo ve ali bo ta oseba sploh kdaj videla zapor, zato vzemimo zadevo v svoje roke in jo kaznujmo. To je najmanj kar lahko naredimo, že zavoljo nedolžnega otroka. Potrebno jo je javno izpostaviti in to tako, da več niti v trgovino ne bo upala. To bo njen doživljenjski zapor :) :) Zaradi nje smo zdaj vse Korošice na slabem glasu.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
Zenska naj bi bila stara 25 let. Zenska tebi v glavi v tud hudo spila. Vidis jezusa vnaprej, evo zpm pomaga vsem in ostanejo anonimni bolj zagnane od ogulinove se tezko najde, ampak to ti tud ne pase. Sam iščeš neke izgovore, da to drugim nalozis. Dejstvo je da roditi na wcju je bila njena odlocitev. Ne bi ji bilo treba tega, ce bi prosila za pomoc, bi jo dobila. To je gotovo.
Default avatar
Janinna je napisal/a:
Super zadeva tile babybox. Dokler ne izveš, da so moralno sporni - tak otrok nikoli ne bo imel možnosti najti biološke starše - niti v primeru genetske ali dedne bolezni, kjer je potrebno testiranje sorodnikov, da bi se prej našla terapija zdravljenja.
Kot drugo, so pa težave s temi baby boxi, ampak jih ne obešajo na velik zvon. Pred leti je v Hamburgu mama otroka pustila kar zunaj na mrzlem, da je zmrznil, ker se ji tista klapa ni odprla, da bi dojenčka položila v toplo posteljico. Kdo je kriv tukaj? Tehniki klape, mraz, ki je najverjetneje povzročil zastoj klape ali mama, ki je otroka neodgovorno pustila na mrazu umreti. Ni pa to bil edini primer.
????

Vsak je zase odgovoren. Če tega ni zmožen, mora imeti postavljenega skrbnika.
Default avatar
Javno linčanje je napisal/a:
Saj njeno ime že vsaj od včeraj kroži naokoli, drugače je pa to njen drugi otrok že od prej ima hčerko.
Verjetno bo kmalu kak rumen medij objavil kaj o nej.
Default avatar
Javno linčanje je napisal/a:
Korošice ste bile že dolgo pred njo na slabem glasu. Tvoj komentar tudi deloma pojasnjuje, zakaj.
Default avatar
videi šole varne vožnje na poligonih je napisal/a:
Hvala za pojasnilo.
Default avatar
zakaj je pod mus hotela opravit tečaj je napisal/a:
Ne vem zakaj bi ji kdo dovolil opravit ta tečaj, če je visoko noseča??
Jaz sem delala izpit "po novem" kjer je tečaj VV obvezen in si ne predstavljam to delat noseča. Določene vaje so take, da te kar dobro pretrese v avtomobilu, zaviraš s polno hitrostjo, itd.
Zaradi svoje varnosti moraš bit pripet. Kako se lahko varno pripneš z velikim trebuhom? In brez da ga pritisneš v volan? Ker volana se moraš pa dobro držat.

Meni je čudno no, da bi ji dovolili vse to delat v visoki nosečnosti.

Pa sam tečaj traja kar nekaj ur, najprej teorija, potem vožnja.
Default avatar
kako to- je napisal/a:
Ne vem sicer kako ostali delajo, ampak mi smo šli na VV kot skupina. Pri eni avtošoli nas je bilo več prijavljenih in potem greš skupinsko, cela karavana, na poligon. Kar je bolj smiselno, da en inštruktor snov predaja celi skupini.

In potem ko greš na poligon je to več različnih vaj. In to traja cel delavnik, ker delaš pač po vrsti. Odvozi vsak iz skupine, potem itak to še malo ponavljaš, da dobro razumeš, in greš naprej.

Je pa dobra izkušnja, če hoče kdo it, ki nima obvezno ampak kot izziv. Jaz celo predlagam obnavljanje znanja na več let, človek malo pozabi določene stvari.

(šli smo sicer v Avstrijo, ne na vransko, ampak so vaje iste kakor vem)
Default avatar
Se ve je napisal/a:
Kje lahko vidim njeno slavno ime?
Default avatar
Kva ti spet ne pase je napisal/a:
Sploh ne govorim samo o pomoči (in konkretne pomoči na tvojem naslovu ne bi dobila, samo versko). Govorim o tem, kako družba gleda na žensko, ki ne zanosi v idealnih okoliščinah in otroka da v posvojitev. V Sloveniji tega ne more storiti brez posledic, brez tega, da obvelja za žensko najslabše vrste.
A veš, kaj ženske rečejo: Jaz že ne bi mogla nikoli otroka pustit. Kakšna ženska moraš to biti, da daš svojega otroka v posvojitev. In tako naprej.
V Sloveniji živimo ljudje vseh sort, eni se znajdejo bolje, drugi slabše, na ene ima okolica ogromen vpliv, na druge manjšega, eni so pa enostavno topoglavi. Obstaja določen segment žensk (in moških), ki se jim zdi otroček konec sveta in nerešljiv problem. Ne vidijo variante, da bi to izpeljali brez ogromne škode zase, za svoje najbližje. In se zatekajo v take na videz preproste rešitve. Isti hip, ko bi ta ženska prišla v porodnišnico, bi se zgodilo to, česar se je ona najbolj bala na tem svetu: vsi bi izvedeli, da ima otročka. Ne vem, ali se vam nekaterim res ni v življenju še nič hudega zgodilo, ne poznate nobene žalostne usode, niste nikoli brali Voranca ali kaj? Te "kmečke slike" so žive še danes in nekateri ljudje še vedno živijo tako zaprašeno, obdani s hudimi predsodki.
Sem že napisala nekje in bom še enkrat: poznam žensko, ki je rodila in otroka dala v posvojitev, doživela je tako šikaniranje v svojem domačem kraju, da se je morala preselit. Tip (ki jo je pustil, takoj ko mu je povedala za nosečnost) pa seveda ne, on mirno živi naprej, kot da se ni nič zgodilo. (Mogoče je to celo tvoj tip ali tvoj oče, ne vem.) Takih stvari se verjetno bojijo detomorilke.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
Sploh nisem vsega prebrala. Samo to, da trdis, da bi dobila zgolj versko pomoc, to ni res, sem ti prilimala link, kjer puse, da pomagajo tudi financno in s hrano. Ampak, jer teb neki ne pase in si se odlocila da bos terala svoje cetudi nimas prav, pac bos to pocela. Najbrz pod druzbo mislis ti predvsem nase, samo noces tega javno prizbati in potem svoje prepricanje preslikavas na celo druzbo in se na vse pretege to trudis opravicevati z nekimi izmisljenimi argumenti.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
A boš nase mislil ali na ubogo nebogljeno bitje??? Zase boš že potem razmišljal, če si normalen. Ona pa ni. Je gnoj od človeka, ker je to naredila. Vse se da rešit. Ona je mislila, da se bo s tem rešila, je pa v stokrat slabši situaciji. Neumna kot noč. In popolnoma brez empatije do lastnega otroka!
Default avatar
Lahko bi malo "lepše" naredila-sej se ga dati v posvojitev ne pa ga v WC ju na mrzlih tleh pustit.Otročku želim vse najboljše in da bi našel prave ljubeče starše.
Default avatar
Govori se, da naj bi ta Korošica imela hude psihične težave in da jo baje vsi poznajo. Zdaj se pa sprašujem ali morda gre za isto žensko, ki je pred leti bila "slavna" s svojimi seksualnimi slikami z korenjem in podobno zelenjavo? Sprašujem se zakaj takšne ljudi ne ustavijo prej. Zavedati se moramo, da niso nič krivi, ker se ne zavedajo kaj počnejo.
Default avatar
Govori se je napisal/a:

S katerega kraja Koroške, pa naj bi bila? Pri nas se še nič ne govori.