Starševski čvek

V sanitarijah AMZS Vransko našli novorojenčka

Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
telefoni, ki te usmerijo naprej. Pa še naslednja ti je podala Društvo Živim, jaz zanj nisem vedela, in se ukvarja prav tudi z nosečnicami v stiski.
Ampak ti si se zdaj zapičila v nek svoj prav in boš terala to do onemoglosti, da boš krivila vse naokoli.
Default avatar
Človeku se vedno zdi, da bi na mestu nekoga drugega z določeno težavo, zadevo pametno rešil. Pa ni tako. Drugim govorit, kaj narediti, je lahko, svoje težave reševati precej težje.

Vse tiste pametne mone, ki tudi v tem primeru vidijo same enostavne rešitve,seveda v svojem življenju nimajo nobenih težav. Vse je popolno.
Default avatar
vjokij je napisal/a:
Govoriti o rešitvah, tukaj v tem primeru pa je jasno, da zenska ni naredila nobene resitve s tem sebi, ampak samo najhujse mozne probleme tudi sebi. Karkoli drugega bi naredila, bi bilo bolje.
Default avatar
Mone bi vedle kaj narediti v njenem primeru. One bi razmišljale popolnoma zbrano, etično, moralno nesporno, ne glede na situacijo, disciplinirane kot npr. kgb, sas, ...
Default avatar
kako veš da ne more je napisal/a:
To so vse samo telefoni za pogovor. Seveda dobrodosli in koristni, ampak vcasih samo pogovor ni dovolj, drugih oblik pomoci pa ne nudijo.
Default avatar
Aja, mimogrede vprasanje. Kako pa je kaj pri nas s samostani? Vcasih so sprejemali nosecnice, ki so se zelele skriti pred zlobno okolico. Kam se lahko skrijejo danes?
Default avatar
kako veš da ne more je napisal/a:
Zavod živim se ukvarja s čudežem spočetja in svetostjo življenja, če ti to kaj pove.
Default avatar
ne zavajaj je napisal/a:
En-a je napisa-la na koncu svojega prispevka Korošica pač. V smislu, Korošice pač morijo novorojenčke. To ni moja izjava. V to njeno pripombo Korošica pač sem se vtaknila, ker je to nekaj najbolj pritlehnega, kar sem prebrala v teh komentarjih. In sem jo/ga malo spucala. Preberi vse, torej še enkrat prvi citirani prispevek, kjer sem poboldala ta njen/njegov dodatek o Korošicah.
Če je spremljanje odgovor na citirane prispevke zate prehud napor, povej, ti bom razložila, kako se to počne.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
Govoris o stiski zenske, ker da ji nibil nihce v pomoc pri otroku... no ta zavod ocitno pomaga pri tem tudi
http://www.zavod-zivim.si/programi/program-prezivim/

Kaj ti torejne pase... si sprasevala na koga se lahko obrne, da bi ji pomagal skozi nosecnost in po tem skozi vse skrbi in o itnoto tukaj tudi nudijo
Default avatar
Vklopite pamet.
Ženska je prišla na AMZS opravit vožnjo, ne pa rodit. Je že hotela imet čimprej izpit, zbrisat točke, dobit izpit nazaj..... ali karkoli. Mogoče je lovila rok, do kdaj mora vožnjo opravit, če ne gre izpit?
Je vedela da bo potem z otrokom težje opravila. Pa če imaš otroka je težko brez izpita.

In ko so jo tam zavrnili, jo je to tako razburilo da je to sprožilo porod.

Kar se pa moškega tiče, čisto možno da se mu še sanjalo ni, kaj se je malo pred tem zgodilo na wc-ju. Mediji sicer pišejo marsikaj, tudi da je bil njen partner, ne pa oče otroka. Pa sta šla skup na wc pa drugič nista šla, samo ugibanja. Kaj pa če je bil samo kolega, ki ga je poprosila za prevoz do vranskega in nazaj? Takemu moškemu pač ne razlagaš veliko. In glede na to, da moškega policija ni ovadila, je zelo verjetno, da ni imel nič s tem, da niti ni vedel, kaj se je dogajalo.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
To je popolnoma tvoja interpretacija, točno tako si ti napisala...... Ni bilo napisano, da Korošice pač morijo novorojenčke, ... zato ne obračaj besed sedaj in se zavedaj, kaj si ti napisala, interpretirano iz tvojih možganov....

Če nekdo napiše Korošica pač.... to ne pomeni nikakor in niti slučajno, kot si ti navedla iz svojih možganov: "Korošice pač morijo novorojenčke".......
Default avatar
Kaj ti spet ne pase je napisal/a:
Pomagajo tako, da klepetajo o Jezusu.

Poskušaj se vživeti v razmišljanje ženske, ki se ji zdi, da bo konec sveta, če bo kdo izvedel, da ima dojenčka. Ona ni rabila indokrinacije o čudežu spočetja, ker je že bila visoko noseča.
Tako kot verjetno večina detomorilk je rabila: bivališče, diskretnost, zdravnika, pomoč po porodu, pogovor o prihodnosti. Tega tale zavod ne nudi.
Default avatar
ne zavajaj je napisal/a:
Kaj torej pomeni pristavek Korošica pač. Po tvojem.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Možno je marsikaj.

Šla je na teorijo in tečaj, ker so bile kazenske pike ali odvzeta vozniška ( bodisi sama, bodisi usluga komu-prevzem kazenskih pik napirmer , dogovor med dvema,......plačilo....... - tudi to delajo nekateri, se napiše, da tist dan ta in ta ni vozil, je vozil ta pa ta, če je slikca pa radar in se ne vidi, kdo je za volanom - tako se tudi piše po forumih, da nekateri tako delajo).

Pa še nekaj: tečaj ji je bil pomembnejši od pravkar rojenega otroka. A se je kdo to sploh vprašal?
Vprašanje torej - kašna zadeva le je bila v ozadju, da ji je bil "tečaj " toliko in tako zelo pomemben, da je za vsako ceno hotela to opravit, celo pomembnejši od pravkar rojenega otroka, ki ga je pustila na wc-ju?

-
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:

Po moje Korošica paš... po tvoje pa tako, kot si ti tukaj na forumu zapisala....
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Meni se sploh ne zdi pomembno, kaj je imela s tem tečajem. Sta se pa našla lud i zbunjen, to je gotovo. Na žalost.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Zakaj bi nosečnico kar tako zavrnili, četudi je visoko noseča?

Rodila je okrog 9.30. Dvomim, da se je tečaj, ki ga je želela opraviti, začel pred 8. uro zjutraj.
Zelo malo porodov pa poteka tako hitro, da se konča v manj kot dveh urah. Še posebej pri prvorodkah, kar, predvidevam, da je ta punca bila.
Default avatar
Naredite test pri samih sebi. Stari ste 20 let, kočljiva zadeva, za katero bi radi, da ne izve nihče, rabite pa pomoč pri tem. Ali imate v svojem sorodstvu, med prijatelji, sosedi, znanci osebo, za katero lahko daste takoj roko v ogenj, da ne bo nikomur, ampak res nikomur povedala, niti svojemu partnerju ne, hkrati pa vam lahko pomaga? Ali šla hitro poročat na mon?
Default avatar
Polna luna je napisal/a:


Kolikor povedo tisti, ki gredo delat ta tečaj za izbris točk, pridobitev vozniške nazaj napirmer, ali pa kot "darilni bon" samo vožnjo:
vožnja po poligonu z lastnim vozilom ali z njihovim. Nekaj situacij je takih, ki niso ravno primerne za visoko noseče ženske , tik pred rokom, pa še posebej.... poglej si videe. Zaviranje na aquaplaningu, neepredvidene situacije, zaviranje v ovinku in obračanje,...... Pas ob zaviranju precej zategne čez trebuh.....
Default avatar
Meni pa ni jasno, kako je lahko rodila tako “potiho”, da nihče ni slišal krikov od porodnih popadkov in bolečin?