Starševski čvek

V sanitarijah AMZS Vransko našli novorojenčka

Default avatar
Ljudje brez greha je napisal/a:

Veš kaj, večina je verjetno kar lepo brez "tako nagnusnega" greha ja - dvomim, da je še kdo od katerikoli komentatorjev takole pustil pravkar rojenega otroka izmed komentatorjev ležat na tleh, kot taledva na Vranskem.... Toliko o teh tvojih serviranih grehih.... In ni opravičila za tako dejanje. Niti tvoje kompliciranje z grehi ne.
Default avatar
to je greh vseh grehov je napisal/a:
Vendar je to greh tudi vse družbe. V teh časih, da nosečnica v stiski ne more poklicat neke telefonske in nekje živet par mesecev, da rodi kot človek in otroka odda kot človek, to ni njena krivda, ampak naša, krivda družbe. Toliko enega prahu je bilo v zadnjem času zaradi splavov, konkretne roke pomoči nosečnicam, da bi raje izbrale porod namesto splava, pa ne.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
a je kje povedano, da je klicala in prosila za pomoč, pa da so jo zavrnili? že glede poroda očitno tega ni storila, iz tega potem zgolj domnevam tudi,da prej ne.
Default avatar
ni izgovora ki upraviči tako dejanje je napisal/a:
Saj ne vem, ali ste taki s takimi pripombami celo še manj prištevni od detomorilk ali preprosto samo zlobni (kar detomorilke gotovo niso), pritlehni in zahrbtni, predvsem v mislih in besedah, ker nimate jajc slediti svojemu toku razmišljanja. Ampak če bi tole tvojo pripombo prevedla v dejanje, bi bil to zamah s kolom po glavi ali strel v prsni koš nekomu nič krivemu, nič dolžnemu. Tak-a si ti! Kloaka družbe.
Default avatar
kako veš da ne more je napisal/a:
Prosim za link, kam lahko pokliče nosečnica, ki se ne more obrniti na domače, prijatelje, da ji pomagajo nosečnost pripeljati do konca, diskretno, brez obtoževanj in strahu. Hvala.
Default avatar
to je greh vseh grehov je napisal/a:
NOBEN ne ve kaj jo je pripravilo do tega dejanja, samo ona ve! Ni opravičila za njo in ne za takšne nagnusne komentatorje - kmetavzarji z baklami in vilami, s tem res lepo kažejo svojo inteligenco in očitno si eden izmed njih.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
nič dolžnemu???
ja kdo pa je odgovoren za to, da je ona tam lastnega otroka pustila? če on ni nič kriva in nič dolžna?
Default avatar
Ok, mene pa zanima, zakaj je vztrajala, da opravi ta tečaj varne vožnje, kot to navajajo mediji? Čeprav so jo zavrnili? In to visoko noseča, je vztrajala, da to opravi? Se ji morda mudi nazaj dobit vozniški izpit?

http://www.slovenskenovice.si/crni-scen ... a-vranskem


A na Vranskem opravljajo to tudi tisti vozniki prekrškarji, ki naberejo določeno število kazenskih pik, pa ko jim odvzamejo vozniška dovoljenja zaradi prekrškov, vožnje pod vplivom alkohola? Ko morajo it skozi tisti tečaj za izbris kazenskih pik in ena od teh stvari je tudi "tečaj varne vožnje" in vožnja po poligonu?

Da za vsako silo vztrajaš, da želiš to opravit, in to s trebuhom tik pred zdajci? Hmmmmm....
Default avatar
nič krivemu je napisal/a:
Prosim, poglej, na kaj odgovarjam. Nima zveze z žensko in njenim partnerjem.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
ZPMS, http://www.telefon-samarijan.si/
http://zivziv.si/sos/
Default avatar
nič krivemu je napisal/a:


Odgovorna sta oba s partnerjem to je dejstvo.

Je pa zanimivo, kako je za vsako ceno hotela ta ženska ta tečaj opravit. Da se ja ni zastonj s Koroške očitno pripeljala tja....

Verjetno bodo odslej napirej na AMZSju prekleto previodni, koliko noseče kandidatke bodo sprejemali na te tečaje...... Tudi z letalom ne smeš več letet brez zdravniškega, če si v 7. mesecu nosečnosti, kaj šele tik pred zdajci.

Vprašanje bi moralo bit na prijavnem listu tudi: ste noseči in če da, koliko mesecev....
Default avatar
Lahko bi se že ustavili s temi komentarji. Ja, nosečnice se lahko obrnejo na Zavod živim, ki baje pomaga nosečnicam, da otroka rodijo. Vprašanje pa je, če je bila ta nosečnica sploh prištevna in sploh sposobna trezno in realno razmišljati. Verjetno je bila v zelo hudi stiski, ali pa je imela in še vedno ima kakšne hude psihične težave.
Dejanje je sigurno vredno obsojanja, ne moremo pa obsoditi človeka, v konkretnem primeru nosečnice, ker ne vemo, kaj jo je gnalo v to nerazumno dejanje.
Če bi trezno razmišljala, bi lahko rodila v porodnišnici in dala otroka v posvojitev, ne pa, da ga je pustila na stranišču. Upam, da otročiček ne bo imel posledic.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
ja komentirala si njen odziv, da v besedah napada nič krivo in nič dolžno iz tega primera in njene besede po tvoji domišljiji pretvorila v dejanja.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
prenehaj raje s takimi......

Predlagali so ji, da opravi tečaj varne vožnje drugič, ker se je po njihovih opaanjih "čudno obnašala", pa je vztrajala....

Zavračat bi morali take na AMZS na teh tečajih varne vožnje avtomatsko,take, ki so noseče več kot 5 mesecv, pika. etudi gre za izbris kazenskih pik ali pridobitev morda vozniškega dovoljenja nazaj zaradi prekrškov..... Vse ob svojem času.
Default avatar
kako veš da ne more je napisal/a:
To so telefoni. Materinski domovi so namenjeni mamicam in nosečnicam v stiski, vendar če je imela ta nosečnica streho nad glavo in službo, pa da ni žrtev nasilja, ne izpolnjuje osnovnih pogojev.
Namenske službe/društva/prostovoljk, ki bi nagovarjale neposredno nosečnice, ki so zanosile nenačrtovano in otroka ne nameravajo obdržati, pa ni, in zato se verjetno niti ne vidijo kot potencialne stanovalke materinskih domov.
Poleg tega si v takih primerih ne smeš predstavljati prisebne, zrele, urejene osebe z normalno preteklostjo in sedanjostjo, ki zna uporabljati internet in išče načine, kako rešiti nastalo stisko. Predstavljaj si nekoga z opranimi možgani, ki se je naposlušal groženj, kaj vse bo, če pride s trebuhom, zlobne sosede kot so nekateri komentatorji v tej temi, ki komaj čakajo, na kom si bodo brusili zobe, nekoga, ki se ne znajde pretirano dobro v življenju in mu je največji dosežek to, da je dobila službo v vaški gostilni. Predstavljaj si tudi lokalni zdr. dom, kjer sosedje tvojo diagnozo vedo, še preden se imaš čas vrniti domov. Detomorov ne zagrešijo ženske iz urejenega okolja, ampak take, ki jim že tako ni bilo ravno z rožicami postlano. Ne vedo, ne znajo, nimajo te širine. A veš, v kakšnem stanju uma moraš biti, da se ti zdi lažji izhod umoriti novorojenčka, kot se soočiti z vprašanji v porodnišnici in otroka uradno oddati?
Tukaj sta se žal našla dva v takšnem stanju razmišljanja. Škoda, da ju ni nekdo zalotil in poklical 112. Upam, da ni bila ravno takrat na WC kaka mona, ki je prepričana, da se je treba brigat samo zase in raje stran pogleda.
Default avatar
več faktorjev očitno je napisal/a:
A to je bistvo problema tukaj, da je šla na tečaj varne vožnje? Shit no.
Default avatar
nič krivemu je napisal/a:
Očitno ne znaš brati. Napisal-a je Korošica pač.
Korošice pač morijo novorojenčke.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:
To navajajo mediji.

AMZS na Vranskem izvaja pa tudi program izbrisa kazenskih točk, ja - vtipkaj v iskalnik, pa se izobrazi.

in v nobenem primeru ni opravičila, da bi neka ženska naredila tako kot je ta, torej pustila novorojenca na tleh wcja. Tako da ne šitaj kar vsevprek. Ker AMZS ni nič kriv in ne bo nič kriv.
Default avatar
detomor je ogledalo družbe je napisal/a:

tole podčrtano je tvoj osebni dodatek, da ne bo pomote.....Ali pa veš morda iz kakšne druge izkušnje.
Default avatar
več faktorjev očitno je napisal/a:
Zapisano v mediju:
http://www.slovenskenovice.si/crni-scen ... a-vranskem