Prehrana in kulinarika

Ali je veganska prehrana primerna za otroke?

Default avatar
Pa če se že oreščke omenja, kaj pa če stakne otrok anafilaktični šok?? Določeni oreščki so fajn alergeni in soja na primer.
Default avatar
Jaz ko sem izvedel da je sošolc tamalega vegan, mu nisem več pustil da se druži z njim. Pa nisem edini, so drugi starši sami razumeli point, oba vegana z razreda sta že od septembra sama zase in pogosto tarča batin. Nimamo nič proti a jih ne želimo v bližini. Ne sprašujte zakaj, vsak ima svoje razloge.
Default avatar
luna med temnimi oblaki je napisal/a:
Sicer ne vem, katere kmete si imela v mislih, ampak slovenski kmet je živel od fižola, krompirja, žgancev in zelja. Meso je bilo na mizi za velike praznike.
Ko so otroci dovolj veliki, se odločijo sami. Strinjam se s tem. A ne boš verjela, mojim meso smrdi na daleč in kljub temu, da se drugi trudijo da jih prepričajo, da si želijo pohan zrezek, si ga ne. A doma jemo dobro, zdravo, v primernih količinah, veliko doma pridelanega. Če pa kdaj pojejo kaj drugega, je pa to njihov izbor. A jih akne, mozolji, slab zadah, smrad pod pazduhami, smrad v wc ju, vedno pripelje nazaj na zdravo hrano :)
Vidim pa zelo veliko neješčih otrok zadnje čase, ki jedo le kinder bueno ali čips ali mcdonalds. To pa niso vegani.
Default avatar
Mushroom je napisal/a:
Orekščki sploh niso za male otroke. Še za odrasle le za vzorec. Za otroke so zdrave maščobe v določenih sadežih - avokado in zdravih oljih, pri nas sta to olivno in bučno. Pa ne, da se kuha z olji, ampak kot dodatek k zelenjavi.
Default avatar
zanimivost78 je napisal/a:
Odlična vzgoja ni kaj. Tvoj ne bo vegan, bo pa bu tec poln predsodkov.
Jabolko pod drevesom...
Default avatar
Lepo vzgajaš je napisal/a:
Sej vegani so tudi polni predsodkov. A je treba otroke označevat z butci?
Default avatar
ta je tudjj je napisal/a:
Pred nekaj leti sem spoznala maratonca, ki je trdil, da je vegan. Saj mi je bilo malo čudno, od kje dobi dovolj energije, a vseeno človeka avtomatično ne obtožiš, da je lažnivec. Po kakem letu pa se mu je zareklo, da občasno uživa tudi jajca. Od takrat naprej mišičastim tipom, ki trdijo, da so vegani, ne verjamem popolnoma nič.
Default avatar
Ali je veganska prehrana primerna za otroke?

Ne. Izključno veganska hrana ni primerna za ljudi.
Default avatar
A je treba je napisal/a:
Ah daj no, zgoraj so jih izločili in jih tepejo. Kaj če bo tvoj gej,pa ga bodo zato izločili in tepli. Se ti bo še zdelo ok?
Default avatar
Ne ni je napisal/a:
Ne govori, če ne veš. Pojdi na, Youtube, kamorkoli na internet in si malo preberi o tem. Če ti bo lažje: zmeraj več kardiologov je veganov.
Default avatar
ne drži je napisal/a:
Vidis, sojino mleko, to je to. Najbolj gensko spremenjena in spricana poljscina na svetu. Gojena kot monokultura, zaradi cesar je na mestu njive puscava, da ne govorimo o tem, koliko zivali je na ta racun pomrlo, zivali, ki so prej zivele na mestu teh ogromnih njiv.

Raje pijem samo se domace kravje mleko kot pa da stisnem en deci sojinega!

In ja, veganska prehrana in otroci: ne. Nikoli me ne prepricas, da je primerna.

Vsa ta hrana, ki se popularizira po medijih, razna chia semena in ne vem kaj se, vse to prepotuje tisoce km, a je to odgovorno do okolja? A ni bolje, ce jes vse in da je iz lokalnega okolja?
Default avatar
Ohhhhh ja je napisal/a:
Vegani so preoti kravjemu mleku tudi zaradi etičnih razlogov. Pridelava mleka je še med najspornejšimi.
Default avatar
ne nasedam več je napisal/a:
Energijo dobiš iz OH-jev in NE mesa!!! Si videl kdaj kakšnega športnika kako se baše z mesom pred/med športom? Ostale diete so pa za večino drug svet... Brez mesa komot sportas in tudi zadosten vnos beljakovin dobiš, samo tu se poveča vnos OH-jev...
Default avatar
Ohhhhh ja je napisal/a:
Zaenkrat se v Evropi gensko spremenjeno sojo daje samo za hrano živalim, torej tvojemu zrezku.
Default avatar
Ne ni je napisal/a:
Za laike ni nič sprejemljivo...
Default avatar
Ohhhhh ja je napisal/a:
Tisti, ki ste polni predsodkov, sploh niste sposobni dojeti, da 90% soje gre za hrano živalim, da ti dobiš svoj zrezek.
Default avatar
Čista laž je napisal/a:
poznam 4 vegane (3veganke in 1 vegana) vsi shirani, kar naprej bolni, nezmožni opravljati težja fizična dela. še pred 5 leti pa vsi normalno težki, zdravi in močni. (jedli tako meso jot zelenjavo) potem so si pa vcepili v glavo veganstvo, danes pa živi mrliči.
Default avatar
Vzhodniblok je napisal/a:
Blebetaj, kolikor hočeš, maratonec, ki sem ga omenila, ni dobil dovolj energije brez jajc. Pa to je bilo samo tisto, kar se mu je zareklo, bogve kaj vse je še v resnici jedel.
Default avatar
Za odraslega je pravilna vegetarianska in pogojno tud veganska prehrana lahko primerna, otroci pa imajo drugacne potrebe in nujno potrebujejo vsaj mlecne izdelke, ribe in/ali jajca ce ze mesa ne jejo. Poznam nekaj vegi parov, a vsi dajejo otrokom tudi meso ali vsaj ribe, pa tudi mlecne izdelke.