Forum.Over.Net

Starševski čvek

a res to pišejo v beležke?

Default avatar

hahahah učiteljice

Ne morem verjet, da bi katerakoli normalna učiteljica take bedarije delala - kopiram eno mamo spodaj. .... Če pa jih, potem ni čudno, da jim mulci zrastejo čez glavo v trenutku. 40 let nazaj je bil to vsakdan,pa prav fajn smo se imeli... Odmori in malice so bile čas za norenje in bedarije. Tudi med poukom smo kaj ušpičili. Po merilih, ki vladajo danes, bi pol razreda dobilo odločbo, da smo s pp.
Citat:
"Podpisi so so vrstili en za drugim in to taki: XY se je danes drenjal v vrsti za kosilo. XY je danes naredil žogo iz papirja in jo metal po razredu, XY je danes tekel po hodniku. XY danes ni imel svinčnika ... Same brzvezarije. Brez pretiravanja, sem bila vsak teden v šoli, kjer sem poslušala, kako je otrok nemogoč in nevzogjen in vse kar paše zraven, ene pozitivne stvari v treh mesecih nisem slišala. In to za otroka čez katerega do takrat nikoli ni bilo pripomb in s katerim niti doma, niti v glasbeni, niti pri športu nikoli nobenega problema. Tu pa kandidat za specialnega pedagoga, pa ne vem kaj še vse."
Default avatar

Rdeč kuli prepovedat

Učiteljicam bi prepovedala rdeč kuli, prov uživajo čičkat z njim vsepovsod.
Default avatar

Ti ni nič nerodno pred sabo

hahahah učiteljice je napisal/a:
Z "lepim" se hvališ.
Default avatar

ghjjhgf

Moj smrkavc je dobil podpis da se je prerival pri kosilu, potem smo ugotovili, da ga je odrinila ena punca ker je hotela biti s sošolko v vrsti, naš je ni hotel spustit, češ, da je vrsta za njim.
Drugi podpis je bil ker je bil trikrat v enem tednu brez telovadne opreme. Zdaj je izgubil beležko in ni nobenih vpisov.
Default avatar

Bravo vsi

Lepo jih zagovarjate in opravičujete! Ste kdaj nadzorovale tako kolono otrok, ki čakajo na kosilo? Pol se pa še smejite traparijam svojih otrok!?
Default avatar

tjatja

Jp, še večje bedarije, morajo pa jih napisati otroci sami (v prvi osebi). Npr. "Užalil sem učiteljico" ali "Pisal sem po mizi".
Default avatar

Mulci isti kot starši

Mularija nevzgojena, ker že "starši" niso bili vzgojeni. To gre vedno iz roda v rod - eni se obnašajo normalno, drugi kot opice.
Default avatar

je normalno

Normalno je, da se fantje prerivajo v vrsti, tečejo po hodniku, da pozabljajo opremo in potrebščine, da imajo neurejene zvezke, da se vrtijo na stolih in ne poslušajo, plezajo po ograjah in drevesih ter izvajajo takšne in drugačne vragolije ter se kdaj tudi stepejo.

To je dejansko bolj normalno vedenje za fante v nižjih razredih, kot pa, da so tiho in lepo pohlevno stojijo v vrsti, da si sami uredijo peresnico, brez pritoževanja naredijo domačo nalogo ter lepo po dva in dva korakajo po hodniku.

Samo očitno so nekatere učiteljice manjkale pri razvojni psihologiji, ali pa enostavno niso razumele povedanega.

Ne rečem, da je treba tako vedenje spodbujeti, samo ni ga pa treba sankcionirati, sploh pa ne s takimi bedastimi podpisi, ki dejansko kažejo samo na to, da je učiteljica kura, ki nima pojma. Ker načeloma je že opozorilo dovolj, pa fant preneha. Sicer zdrži samo par minut, pa ga je treba spet opomnit, ampak tako vedenje je popolnoma normalno.

Ne vem no, a ste vsi pozabili, kako je bilo ko ste sami hodili v šolo? Jaz se ne spomnim, da bi kdaj učiteljica za take bedarije dajala podpise, pa se je dogajalo vse to in še več.

Moj je tudi celo prvo in drugo triado pozabljal doma kar se je le dalo pozabiti, razen žoge, to je pa vedno imel s sabo, da so fantje lahko po šoli igrali nogomet. Je ni pozabil niti enkrat.
Default avatar

Vrsta kolona

Moj otrok je zadnjic dobil vpis v beležko, da on in še en sošolec nista hodila v koloni, ko so šli na en ogled se mi zdi, da v muzej..in pa preglasno sta se pogovarjala, ko so hodili po ulici. Pa je moj otrok tudi skoraj vzor neproblematičnega otroka.
Default avatar

Bravo vsi

Mamica, super napisano! Potem sledi, da naj učiteljica stalno opozarja na pravila lepega obnašanja, saj bo otrok prenehal. Bo pa spet nadaljeval z neprimernim početjem čez nekaj časa in tako naprej. Mamice...kapo dol! Sedaj me sploh ne čudi, odkod otrokom tako nevzgojeno obnašanje.
Default avatar

Telba

Vrsta kolona je napisal/a:
Torej morajo taki kot tvoj na štriku, kot mali v vrtcu.
Za tiste, ki pa pod avte skočijo ali se zabijajo v kandelabre, pa osebno spremstvo in hoja za rokco.
Madona, a sama tudi kar cikcakaš po cesti in malo na pločnik?
Za fon je normalno, da se dereš, kot v gorah, da te ja kdo ne zgreši!
Me zanima, kolikokrat si bila že skoraj povožena, pa tvoj mulec enako?
Trapci in pijanci imate svojevrstno srečo.

Učiteljica pa nespametna, da ga sploh jemlje s seboj, ter ti pidari obvestila, naj drugič ostane doma.
Vzgoja lastnega otroka je tebi hec! Ker si tudi sama nevzgojena telba telbasta.
Default avatar

Še enega nisi gvavtek

je normalno je napisal/a:
Postavi se v vlogo učiteljice!
Zaradi tako degenskih butar, kot si sama, mi še na misel ni prišlo, da bi dajala kakršnakoli obvestila domov, beležka zame ni obstajala.
Prej sem se z mularijo vse sama zmenila in to uspešno, brez kazni, izsiljevanj, prisil.
Le vprašala sem jih, kdo želi z rešilcem na urgenco, namesto domov, da ne bomo zgubljali dragocenega časa, ki ga imamo za učenje in igro.
Ti povem, da so razumeli takoj.
Da pa pojma nimaš o razvojni psi., nam je pa jasno takoj. Edino počiš lahko, če se boš preveč napihovala.
Default avatar

učiteljice

Hja samo pogledaš nivo odgovorov učiteljic tu gor, pa ti je vse jasno. Žalostno.
Default avatar

kje oz kdo

hahahah učiteljice je napisal/a:
Ma sem tud tekla po hidniku, ker je bla gužva na wc in da ni težila za zamujanje. Pa je blo treba z nalivnikim pisat domače branje, ah kaj pa ve, če je blo takrat boljš z nobel kulijem, pa sem dobila manjš oceno. Kaj bi tršica to posebi poudarjala. Ah, balončke s čigumiji smo tud delal, pa beležke smo tud mel tam nekje v prvem razredu. Pa pol, ko so napisal, kam gremo in kolk je treba prnest. Pa avititeto doma in v šoli smo tud imel. Včasih se pa zdej zdi, da ke ravno obratni in imajo otroci avtoriteto tako doma kot v šolah.
Default avatar

kje oz kdo

Še enega nisi gvavtek je napisal/a:
A ti si jim razložila s takim psiholiškim besednjakom, ki si ga tu uporabila?
Default avatar

Tkoooo je

Iz vasih odgovorov mulci v soli lahko:
žalijo učiteljico, med uro mečejo stvari po razredu, ne hodijo v koloni, se prerivajo, klepetajo, itd, itd, ker je njihovim mamicam to NORMALNO!
Default avatar

Še enega nisi gvavtek

kje oz kdo je napisal/a:
Verjetno res ne.
Starši se premalokrat zavedate, da je učitelj odgovoren tudi za fizično zdravje otrok, ko so v šoli ali pri pouku izven šole.
Da otroci v resnici pozabljajo na morebitne nevarnosti, ne vsi in ne vedno, zato potrebujejo ustrezni nadzor.
Na eni moji bivši šoli, kjer se je prehajalo iz učilnice v učilnico, se je na hodniku zgodila nesreča, brez, da bi bil kdo kriv. Zaletela sta se fant in dekle, ki je ob trčenju v tisti množici, padlo vznak in obležalo brez zavesti.
Dva mlajša sta se le prerivala med seboj in eden je drugega naslonil čez radiator. Nehote mu je poškodoval hrbtenico.
Tega je še ogromno več in iz ene majhne, nedolžne zadeve, nastanejo lahko zelo hude in težko popravljive.
Če starši tako nalahko sprejemate vse, kar vam učitelj želi sporočiti, ko je še čas za to, potem ste ignorantski in diletanti. Milo rečeno.
Default avatar

podpis pod to

Še enega nisi gvavtek je napisal/a:
se strinjam.
jaz nisem bila problematičen otrok nikoli in tudi sedaj nisem z zakonom in kulturo in vrednotami skregan človek, pa sem v šolo kdaj prišla brez, ne samo svinčnika, ampak cele peresnice. ja, se je kdaj zgodilo, da sem jo pri pripravljanju torbe in učenju popoldan pozabila na mizi... da bi kakšen učitelj tožaril zato,mislim, dajte zresnite se no. pač se sam zmeniš,da ti nekdo posodi kuli in sem s tistim pisala - barvic, svinčnike sem pa tudi s sošolcem, ki je sedel z menoj tistikrat delila...
tudi čvekale smo s sošolkami - ko se je bilo treba preoblečt v telovadno opremo velikokrat nas je kar vse prišel iskati učitelj, ker nismo bile dovolj hitre iz garderobe... pa je to sam uredil z nami, ne pa pisaril domov v beležke... dajte se zresnit no učitelji in delajte malo na pozitivni samopodobi otrok in rešite take minorne zadeve sami s spodbujanjem pozitivnosti, ne pa s tožarjenjem in konstantnim izpostavljanjem vsake najmanjše napakice...
tudi sami ste bili navihani in razposajeni otroci - ne pozabite tega - vsi smo bili.
Default avatar

ok besednjak

kje oz kdo je napisal/a:
Ta besednjak je čisto na nivoju.
Česa ne preneseš?
Default avatar

Še enega nisi gvavtek

podpis pod to je napisal/a:
Saj. Učitelj se že sam brez težav, največkrat brez težav, zmeni z učenci vse. Malo po malo.
Sama sem slovela kot zaj ker nisem nikoli dajala takih zadev za domov, tudi za nenapisano domačo nalogo ne. Ker sva jo skupaj napisala med odmori. Dan za dnem, dva tedna.
Nakar je bil popoldanski računalnik doma za nalogo, ker je bilo mulcu škoda, da je izgubljal čas med odmori za igro s prijatelji.
Pa so doma vedeli, da ne dela nalog. Kaže, da so čakali, kdo bo popustil. Mali je bil uspešen in popolnoma sprejemljiv mulo, še vedno se ga z veseljem spominjam.
Tiste pozabljene svinčnike in copate pa smo imeli stalno na zalogi, brez veze utrujati s takimi pritiski. Tudi za igro in gibanje sem vedno namenjala ohoho časa in prostora, v učilnici, na hodniku in na prostem. Tudi za skupne debate z vsemi sproščeno sede na tleh, če so bila za to primerna.
Naloge je bilo vedno za vzorec in dovolj lahka, ker smo težjo vso obdelali že med poukom. Za konec tedna je bila obvezen sprehod skupaj s starši.

Obvezno pa smo se obnašali drug do drugega, med seboj, spoštljivo. Nikakor mi ni krona padla z glave, če sem napravila napako, da se otroku ne bi opravičila, ter jo popravila.
Niti misliti ni bilo, da ima kakšen otrok privilegij pred drugim, razen razumnih, seveda.
Etični kodeks velja za obe strani, odnosno za tri.
Danes bi postopala popolnoma enako.