Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

delitev premoženja izven zakonska skupnost

Default avatar
Dve desetletji sem bila v izven zakonski skupnosti z bivšim partnerjem. Imava enega otroka. Kako je z delitvijo skupnega premoženja. Živeli smo v stanovanju, ki ni bila najina last. V bistvu me je postavil pred vrata z mojo osebno prtljago in mi vzel ključ od stanovanja.
Default avatar
Izhodišče za delitev skupnega premoženja je 50/50...
Manj kot je premoženja bilo, manj bo zapletov.
Default avatar
Skupaj sva uredila in opremila stanovanje od temeljev naprej. Se sproži tožba na sodišču? Sedaj živim pri mojih starših.
Default avatar
Kateri zakon je podlaga za delitev premoženja? Se mi splača najeti odvetnika?
Default avatar
prevaranasembila je napisal/a:
Oceni za kolikšno vrednost je šlo. Potrebovala boš tudi dokazila - račune. Pojdi najprej k odvetniku, da se ne boš zaganjala v zid, ki ga ne moreš podreti.
Default avatar
Ce obstaja najmanjsa moznost za kakrsen koli dogovor, je veliiiko boljsa moznost od sodisc. Razumem,da si prizadeta, a skusaj o stvareh razmisliti z "hladno glavo". Tudi na sodiscu se koncne resitve zgodijo nacadno s pogajanji za mizo.
Imam izkusnjo z nasimi odvetniki in sodisci. 7 let smo se vlacili po sodiscih, na koncu pa se visoko denarno odplacilo. Koliko to stane z vidika zdravja, pustimo..
Ne isci pravice na nasih sodiscih.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus