Starševski čvek

Kup primerov žensk brez službe in kar otroka

Default avatar
Saj ni važno ali imate službe ali ne, važno je da se množite na veliko. Saj bo država financirala, če ne boste mogle same.
Važno je, da gredo vaši čudoviti geni naprej. Čim več otrok, itak bo država poskrbela za vas.
Default avatar
Tisa_R je napisal/a:
NO ja, jaz imam drugačne izkušnje. Po ločitvi, je bilo breme otrok samo na moji mami. Očetu ni bilo mar za otroke. NIti malo.
Pa tudi , ko gledam ostale ločene, večinoma zgleda tako, da oče samo kak vikedn ali dva na mesec pride malo k otrokom oz. jih vzame k sebi.
Redki so, ki vzamejo pol stvari nase ali pa še več.
Preveč žensk poznam, ki so ločene pa vedno težave, ker ne morejo nikamor, ker so same za otroke. Ata si vzame čas samo kdaj pa kdaj čas. Pogosto niti za vnaprej določene stike nimajo časa.
Kapo dol pri očetih, ki so drugačni, samo so redkost.
Default avatar
ko dobi ženska plačane vse prispevke (zdravstvo, ZPIZ itd.).

Zakaj bi bile torej Slovenke nekaj manj kot pa ciganke in druge begunke?
Default avatar
Kot si posteljes tako ajas. vse ma svoje posledice. Drgac pa te zenske niso lene zelijo delat ampak drzava ne da dela.
Default avatar
Meni se zdi pa čisto normalno, da imajo mladi pari otroke. Pa da je ženska nekaj let doma z malimi otroki.
Če imajo stanovanjski problem rešen in če ima moški službo, s katero lahko preživi svojo družinico, zakaj pa ne?
Ko bodo otroci malo zrasli in šli v vrtec in šolo, se bodo pa zaposlile.
Je pa res, da v Sloveniji nimamo NOBENE DRUŽINSKE POLITIKE. Te stvari bi morale biti urejene. Ženski bi npr. morala teči delovna doba, ko je doma pri otrocih, npr. do 5 leta otroka. Ker vzgajati otroke je tudi delo in to zelo odgovorno delo. Tako gredo pa ženske takoj po porodniški delat, otroke poknejo v vrtec in starim staršem in to je to. Ko pa ti otroci pridejo v najstniška leta, so pa vsi zblojeni in jih vzgaja ulica.
Jaz sem pristaš urejenih družin. Pa še nekaj: Pravite, da moški ob prvi težavi letijo k drugi. Pa se kdaj vprašate, v kakšni družini so ti mladi moški zrasli, kakšno popotnico so doma dobili? Se vprašate, zakaj se mladi ob prvem problemu ločijo? Se vprašate zakaj? Kakšne vzorce imajo iz svojih primarnih družin?
Jaz sem samo v prejšnjem tednu izvedela za dva para, ki sta šla narazen, doma pa imata dojenčka. Kaj je narobe s temu ljudmi, da takoj scagajo? Ker nobena zveza ni idealna, za družino je treba delat in se borit.
Default avatar
Tercialke...sem noseča 7 mesecev, imam relativno ok službo. Hodim po ulici, pa me starejša gospa ogovori, če sem noseča...pritrdim, potem pa vpraša:"Ja, pa imaš službo?". Moram priznat, da sem bila zgrožena, kako se ljudje vtikujejo v življenja drugih. Sem brez besed odkorakala naprej...Meni osebno na kraj pameti ne pade, da bi se ukvarjala z nosečnicami ali imajo službo ali ne. Jaz jim ne bom plačala položnic, kuhala kosila in vzgajala otrok. Odločitev za družino je stvar posameznika in partnerja. Kar se pa tiče službe...danes je, jutri je morda več ni. Fleksibilnost trga nas vse sili, da stremimo k boljšemu in se nadgrajujejo. Zato vem, da ta služba, ki jo imam, ni edina in vem, da tu ne bom dočakala pokojnine...na drugi strani, pa otrok, ki ga pričakujem, verjetno, po letih truda, bo edini in bi zanj pustila tudi službo, če bi bilo potrebno, pa čeprav sploh še ni rojen.

Takšne opazke so tako rezultat razkroja vrednost, saj so materialne dobrine danes pomembnejše od družinskih vezi, solidarnosti in medsebojnega razumevanja ter spoštovanja. iluzija je pričakovati, da bo nekdo dober starš, ker ima službo, če pa je nima, pa ni vreden te vloge.

Konstantno napadanje brezposelnih na tem forumu pa je tako ali tako klasika, saj je zavidanje nacionalni šport v naši državi. pa naj vam povem, da človek, ki nima dela, razpada, ne samo materialno, temveč tudi psihično in socialno. Brezdelje vodi v apatijo, depresijo, brezvoljnost in enoličnost...če se vam zdi, da je kafetkanje in posedanje po parkih iz dneva v dan življenje, ki je vredno, da ga živit do konca, potem pustite službo. Vsi delamo za denar, vendar delo doprinese tudi zadovoljstvo, socialne stike, dogodivščine, znanje, osebno zadovoljstvo, da smo nekaj doprinesli družbi, podjetju, sodelavcem. In kljub majhni plači, se človek, ki svoje delo opravi dobro, po koncu dneva, počuti vrednega in se celo veseli naslednjega dne.
Default avatar
Tudi jaz sem bila brez službe, absolventka, ko sem neplanirano zanosila. Partner je zanesljiv človek in takrat mi je bil najpomembnejši otrok, partnerstvo in najina skupna prihodnost. Če bi vsak par čakal na pravi trenutek, bi bile skoraj vse nosečnosti medicinsko pogojene (umetna oploditev). Bolj kot služba je pomembna ljubezen in spoštovanje med partnerjema in pripravljnost delati na sebi.
Default avatar
čudno to res je napisal/a:
Seveda in z njo počne kar se mu zdi, ker itak ve da je odvisna od njega. Ja moje vse kolegice, ki imajo otroke, imajo tud službo. Nisem vedela, da je toliko tega, da se jim ne zdi potrebo imet službo. Meni se to zdi nujno, ker kako ga bom drugače preživljala sploh. Težko je to res. Vem za družino, da ima 6 otrok in noben doma nima dela in mi kar ni jasno kako preživijo res mi ni jasno to.
Default avatar
čudno to res je napisal/a:
Bolje je to najprej štalca, nato kravca, samo ja, saj veš nekaj je teorija, drugo praksa ane
Default avatar
M ribca je napisal/a:
Ti dam prav se strinjam čisto s tabo da je ljubezen do otroka veliko bolj pomembna kot denar.
Default avatar
Amour je napisal/a:
pri tem pa se je za vprašati kakšen moški je to , da z žensko počne kar ga je volja, da jo ponižuje in izkorišča, samo zato, ker je brez službe in nima lastnega denarja.
To veliko pove o tem moškem, kakšen karakter je in sicer, da izrablja šibkejše, da se nad njimi izživlja in si na njih bilda svoj ego.
Grozljivo.
kaj bo šele počel z nebogljenim otrokom, ki je šibkejši in odvisen od njega.
Default avatar
Polona31 je napisal/a:
Polona kako imaš prav, to šteje in to je vse. Polna rit ni nikoli prinesla nič dobrega, če otroci kasneje nič ne znajo narediti to ni ok ne
Default avatar
kaj takega je napisal/a:
Se strinjam s tabo. Pa kam pelje tak način to, da se takle izživlja nad šibkejšimi res ja grozno je tole da ni za povedat res no. In ja to o njemu pove vse. Namreč vlok dlako menja, svoje narave pa nikakor ne, ker tak je pokvarjen karakter in narcis in poleg tega egoist da mu ni pomoči. Raj nobenega, kot takega moškega. In bogi otrok potem kasneje ja.
Default avatar
čudno to res je napisal/a:
Današnji problem družbe ni materialni vidik (to je kapitalistična logika), ampak bolj čustveni, ki 'hendikepira' otroka - ravno odsotnost staršev , ki se bodisi grebejo v službi za še več (čustvena nedostopnost), bodisi ti, ki delajo nonstop (izgorelost), da preživijo. Tako da če ima vsaj enega od staršev doma, je prej pozitivno kot negativno (za otroka), zakaj bi pa morala biti oba zaposlena. Denar kot tak ne privzgaja vrednot za življenje.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
matjazko je napisal/a:
res je.
Default avatar
matjazko je napisal/a:
Zelo lepo napisano..
Default avatar
Khloee je napisal/a:
Ja, zelo lepo.... če je tisti doma ženska. Obratno ne velja, a ne?
Default avatar
Mislim v drugi temi je govora o tem kako so bili socialistični časi težki in grozni in oh in sploh je sedaj bolje. Pa če kaj vem, so imeli v tistih časih več otrok v družinah kot sedaj. Rodnost je sedaj zelo nizka. Torej ekonomski pogoji niso bili idealni in so ljudje imeli otroke. Mislim, da je večji problem v nesigurnih odnosih med dvema, kot v ekonomskem stanju matere. Otroka ne bi smela imeti dva, ki nimata urejenega odnosa med sabo. Če pa je odnos v redu in če drugi partner družino lahko preživlja, zakaj se ne bi odločila za to. Že sedaj je trend, da ženske rojevajo vse starejše in ogromno se jih poslužuje umetne oploditve, ker rojevanje prestavljajo na čas, ko bodo lahko finančno povsem samostojne.
Default avatar
Hej.
Prosim vse tiste, ki ste zagovornice najprej štalca pol pa kravca poveste kok ste stare? Ker predvidevam, da vas večina ne išče prve zaposlitve.

Js sm stara 22 in sem stremela k temu pravilu, aktivno iščem službo/delo/karkoli samo, da bi imela evo 500€ na mesec. S tem, da se držim pravila 300€ za preživetje vse ostalo na stran. In ne ne živim pri starših zato še kako dobro vem koliko kaj stane.
Ženske smo že skozi celo zgodovino diskriminirane a ne vidte tega?
Odraščala sem pa v družini kjer nobenega od staršev ni bilo. Ločena. Mama povsod drugje samo doma ne, oče daleč stran pa še deloholik. Sem imela "polno rit" vsega, želela sem si pa samo, da bi čutila en mal ljubezni svojih staršev.
Službe danes po študiju žal ne moreš dobit. Če že si pa na veliko nižji poziciji kot si želiš/si sposobna. Ker itak noben delodajalec ne bo zaposlil nekoga, katerega bo treba nadomeščat in po eni strani jih razumem ampak za to bi mogla poskrbet država. Sej se dobijo dodatki pa neki dohodki iz proračuna ampak zakaj če bi ženske rade delale pa ne morjo?? Trenutno nobene ženske do 30. leta starosti ne poznam, ki bi bila zaposlena za nedoločen čas a to pomeni, da sem samo v takem krogu ali je kaj na tem?
Res, da še nimam otrok, si jih pa želim in načeloma pogoji so, sploh ker z vsakim negativnim odgovorom (moškega šefa) izgubim nekaj te miselnosti o štalci pa kravci.
S fantom oba že razmišljava o otroku in ne vem zakaj bi bilo to neodgovorno? Finančno sem načeloma močnejša od njega in ga nekako učim šparat - točno iz tega razloga ker se zavedam, da je možnost, da nekaj časa mojih prihodkov mogoče ne bo. In še iz svojega otroštva lahko trdim, da bo otrok cenil čas, ki mu ga namenimo ne pa vsako bedarijo za 5€ oz. celo 100€ in več.
Sploh pa če pogledam svoja starša, ki grem stavit, da mi ne bosta pomagala pri vzgoji/varstvu mojih otrok... Mama je imela otroka pri 20ih, živela pri starših, jaz sem prišla pri 30ih in, ko sta se "osamosvojila" (s pomočjo staršev) sta bila 35-38. Oba sta pa delala od 18. leta naprej. Prosim naj mi nekdo razloži kako naj midva s (karikiram) 500-600€ na mesec prihrankov prišla do "štalce" v roku 15ih let? Pa še to so kar lepi prihranki! Cene nepremičnin pa se višajo. Verjemte punce, vse sem preračunala, vse opcije obrala pa enostavno ne vidim tega principa u svojih rodnih letih. Zmotu me je še en komentar, da pol pa pač nimaš otrok, in ne rabiš vsega dobit kar si zaželiš. Oprosti ampak to je in v genih in odločitev vsake posameznice, s tem da pol bi pa res naša mala državica izginla iz tega planeta ;)
Žal mi je, da nekatere tako razmišljate. Namesto, da bi se borile in dobile več pravic pri zaposlovanju in spodbujanju mladih druzin, bivanjski in finančni problematiki rajši naprej sledite zgodovini, kjer nas bodo moški podcenjevali. Je pa res, da tudi moški niso vsi enaki in je veliko tudi na nas kako se bo naš dragi obnašal do nas.

Se opravičujem za cel roman ampak me trenutna situacija žensk precej žalosti.
Default avatar
Dajte se že enkrat brigati za sebe in pustite druge pri miru!!!
Nimate svojega življenja ali kaj? Ubogi ste, smilite se mi v dno srca:))

Imam jaz službo ali ne, imam moža ali ne, imam otroke ali ne, kdo me živi, kdo me ne živi.....TO JE MOJA STVAR, MOJE življenje!!!
Ja??? Bi šlo?