Starševski čvek

Kup primerov žensk brez službe in kar otroka

Default avatar
Mehanik, spominjaš me na znanca. Slučajno je tudi on mehanik.
On je poročen z mlajšo žensko. Je enkrat rekel, da ji mora narediti več otrok, da bo sigurno pri njem ostala. In res je bilo tako. Imata 5 otrok, ona vsa nesrečna, nima svojih dohodkov, dela ima pa ogromno, doma. Ampak kaj lahko? Želi se ločit, mož ji pove, da naj kar gre, vračat se ne sme. Pa nima kam it, ker nima denarja. Ima pa 5 otrok. Pa od začetka je bila vsa srečna in blažena. In moža kovala v zvezde.
Default avatar
čudno to res je napisal/a:
Hočeš rečt, da bi bilo bolje, da bi tvoja mama opravila splav.
Default avatar
čudno res to je napisal/a:
lahko kar nadaljuješ s tvojim butastim cinizmom... jaz sem lepo opisala kaj je to ljubezen do otroka in iz kot prihaja - in sama smatram otroka za samostojno celovito bitje od majhnega in ne last in sužnje staršev.... starševska in materinska ljubezen pa je čisto nekaj drugega - verjamem da tebi fatamorgana, ker je nimaš v sebi, zato je brezveze ti karkoli razlagati.

ti svoje blodnje o brisanju riti kar komu drugemu pripisuj...
Default avatar
A ne bi raje vestno opravljali službo namesto, da klatite abotnosti tu gor?
Ja, namenoma zanositi, če je par povsem nepreskrbljen, je neodgovorno in nepošteno. Ampak nepreskrbljena ženska ob preskrbljenem partnerju pa komot zanosi - črne moreta finančno voziti skupaj, je itak cel odnos vprašljiv in v takem odnosu pač ne razmišljaš o otroku.
Default avatar
Atkopol je napisal/a:
Seveda. To bi bilo edino pametno. Še bolj pametno bi bilo uporabljati kontracepcijo.
Default avatar
čudno res to je napisal/a:
k staršem nazaj.
Default avatar
Kdo bo pa delal za naše penzije?
Tisti, ki se sprašujete, zakaj imeti otroke, malo premislite pokojninski sistem.
In če vam ne bodo na starost riti brisali vaši otroci, a tuji vam jo bodo pa lahko?
Če bi vsak par imel dva otroka, bi se nam približno izšlo. Tako pa tiste, ki ste preveč egoistični, da bi videli dlje od dane, rešujejo pari z več kot dvema otrokoma. Družba sicer funkcionira kljub takim posameznikom, kriza nastane, ko jih je preveč in trenutno smo na robu.
Kitajska, ki je pred četrt stoletja uzakonila 1 otroka, se že sooča s preveč starih ljudi, nas to čaka brez takega zakona.
Default avatar
Penzija je napisal/a:
res je ja.... na žalost pa se še med tistimi mladimi, ki so, se nekateri obnašajo neodgovorno na cestah in po bedarijah končujejo tragično mlada življenja...
Default avatar
Penzija je napisal/a:
Sebicna si ti. Kaj bi ti rada, da se mnozimo zato, da bomo penzionisti imeli lepo penzijo? In do kdaj se bomo mnozili v ta namen? Dokler nas ne bo 20 milijonov v tej mali kuri. Ali bomoi sli do 100 milijonov? Enkrat se je treba ustaviti. Prehodno obdobje bo pac malo tezje, ampak ker bo manj otrok, bo vec ostalo za upokojence., ker danes gre subvencij v otroke in mladino toliko, kot da so svete krave.
Default avatar
sem pred penzijo je napisal/a:
Ko bodo ostali samo penzjonerji bo pa denar iz zraka letel. denar mora nekdo ustvariti, veš.
Default avatar
Na dopustu je napisal/a:
Uf, ko bi ti vedel/a, koliko žensk zanosi v slabem partnerskem razmerju, tudi zato, ker si, ko so brez svojih dohodkov, želijo kupiti vzdrževanje moža - češ: "z otrokom bo vse drugače, otroka bo imel rad, ne bo me mogel kar spoditi itd.".
Ženska neumnost ne pozna meja.
Default avatar
Sem pred penziji, malo premisli pokojninski sistem. A misliš, da ti bodo kot penzijo izplačevali denar, ki so ti ga pri plači trgali za penzijo? Tistega so že porabili trenutni upokojenci. Za tvojo penzijo bodo naslednjih 20 let jemali tudi od moje plače, za mojo penzijo čez 20 let pa od tistih, ki bodo takrat delali.
Default avatar
sem pred penzijo je napisal/a:

kaj se ti s svetom in vso okolico obremenjuješ... če bo šlo tako naprej bomo Slovenci izumrli. našega naroda ne bo več... kakih 20 milijonov, še dva nas ni, tak da ne pretiravaj. otok je pa dosti manj kot je bilo naših generacij.
Ko sem jaz hodila v šolo smo imeli 3 polne razrede paralelke - okoli 26 ljudi, danes sta dva - in jih je večinoma manj kot 26 notri...
malo se zamisli nad tvojimi pisarijami in realno poglej situacijo koliko dejansko je otrok - in jih niti slučajno ni tako grozno velikooooo kot se tebi dozdeva, da ti odžirajo denar...
aja pa precejmanj denarja gre za otroke in mladino, kot se ga pa stala raznim kradljivim podjetnikom, ki pobirajo raznorazne subvencije za zaposlene, potem pa se teh zaposlenih znebijo, pa zaposlovanje na ubajanje ali spoznavno delo, ker celo nič ne plačajo in jim ljudje delajo... a to te pa ne moti - kolk denarja te goljufive barabe poberejo in ga odnesejo v davčne oaze in podobno,... koliko so goljufivi managerji pokradli... pa banke
če te kaj od dnarja skrbi bi te moralo prej to, ker tam dejansko odteka denar.
Default avatar
Penzija je napisal/a:
Že sedaj sončki nočejo delati, ker so prenizke plače in so raje doma. O čem ti to?
Default avatar
Če ti sončki ne bi bili razvajeni edinčki, ki jim vse k riti samo pride, bi tudi delati zmogli. O tem jaz...
Default avatar
je čist vseeno torej, ali imamo otroke ali ne, to je poanta, kolk gledam, se rojevajo same neke generacije razvajencev.

Kaj bodo sinčki delali, če so že matere brezposelne, o čemer teče tema, želiš me prepričati, kako brezposelne babe, ki rojevajo froce, ki jim jih frutra sociala, ful prispevajo k blaginji države. Ti sinčki bodo pa itak živeli na sociali, kot njihove matere.
Default avatar
Ti pa res nočeš ali pa ne moreš razumeti poante. Tudi za to, da socialna država funkcionira, mora nekdo delati - ustvarjati denar. Ne, ne bodo na sociali, če bo šel sistem po gobe.
Default avatar
Sama sem stara 29 let. Zaključeno imam družboslovno smer fakultete, kjer zaposlitve ne bo. Ko sem se vpisovala na fakulteto še ni bilo krize in je bilo področje kamor sem se vpisovala dokaj perspektivno. S krizo je žal potreba po tem kadru silovito upadla. Dve leti sem bila prijavljena na zavodu za zaposlovanje. In ne nisem doma ležala ampak sem delala, da sem preživela (strežba, varuška, pomoč na kmetiji...). Sedaj imam pogodbo do 31.12 preko javnih del. Partner je 10 let starejši z dokaj solidno plačo. Z otroci prestavljava v nedogled, ker si želim biti finančno neodvisna in pomagati pri finančnih zadevah v najini družini. Partner pa je predlagal, da drugo leto zanosim, ker si otroka res želi in da bo preživljal vse tri dokler bo pač treba. Mati mi svetuje naj zanosim, ker čakati na službo za nedoločen čas nima smisla in da bo pomagala, če bo slučajno treba. Sama je zanosila pri 16ih in se takrat tudi poročila. Nikoli mi ni ničesar manjkalo. No vsem nam trem otrokom ni ničesar manjkalo. Pomoč imam torej obljubljeno, službe ne. Torej po vašem mnenju ne smem imeti otrok ne glede na to, da bo zaželjen in bo imel v bližini ljudi, ki bodo vedno pripravljeni pomagati?
Default avatar
Penzija je napisal/a:
Bodo delali. ja, tako kot zdaj delajo. Pubeci bodo raje poker špilali preko neta za keš na črno.
Default avatar
Ja, eni tako mislijo. Ampak ti nisi nepreskrbljena, čeprav eni tega ne razumejo tako. Zato pa čakajo z otroki do 40. Leta, potem pa se čudijo, ko ne morejo zanositi. In porabljajo ogromne vsote iz zdravstvene blagajne, v katero plačujemo vsi zaposleni.
Skratka, če mene vprašaš, zanosi, vsi te podpirajo.