Forum.Over.Net

Starševski čvek

ima kdo sjogrenov sindrom

Default avatar

zanima me kajj

ima kdo to diagnozo, so vam delali teste v bolnici, koliko časa ste ostali tam, simptomi?
Default avatar

zanima me kajj

imam je napisal/a:
to sem že pogledala, hvala vseeno, kakšne konkretne simptome si imela ti, vse te, ki so našteti, še kakšnega zraven?
kaj pa diagnoza in testi?
Default avatar

imam

zanima me kajj je napisal/a:
težko rečem, ker imam več potrjenih diagnoz glede avtoimunskih bolezni in se ti simptomi oz. težave odražajo na vsemogoče načine, diagnoza mi je bila potrjena pred več leti, se pa več ne spomnim, kaj in kako si mi to diagnosticirali. Trenutno sem na bioloških zdravilih in jemljem umetne solze.
Default avatar

imam

sama sem v revmatološkem društvu, kjer imamo srečanja s svetovanji, kontakte z revmatološkimi zdravniki, tu boš dobil/a največ informacij, ti priporočam, da se včlaniš, lp
Default avatar

zanima me kajj

imam je napisal/a:
jaz imam bolečine v sklepih, komolec, zapestje, kolena, kolki.. recimo 14 dni, pa 14 dni boljše, težko požiram suho hrano že par let, sem tudi bila na testih in slikanju požiralnika, vse OK, boleče oči, skelenje, pojavljajo se mi episkleritisi na očesu, potem suha koža na določenih predelih, utrujenost po kakšni lažji telesni vadbi, zaspanost,občasno pozabljanje, potem recimo ob močnem smejanju me takoj sili na kašelj, občasno rahla povišana temperatura.
Vsi krvni testi ok, tudi za revma faktor, tako da raz,mišljam da bi lahko bilo to, zdravnica pravi, da bomo videli, da me bo poslala na testiranje.
Default avatar

nedotaknjena

Jaz imam ta sindrom .Na revmatološki ambulanti so mi naredili teste, še isti dan se gre domov, to naredijo ambulantno. Simptomi so:suha usta, suhe oči, suha nosna sluznica, utrujenost začetek osteoartroze, suha koža.To je avtoimuna bolezen, odkrili so mi jo pred tremi leti.
Default avatar

Tudi jaz

Lp,tudi jaz imam od letos to dijagnozo,utrujenost,suhe oči,usta...Se kdo poslužuje alternative?Oziroma kako si pomagate?
Default avatar

katka76

Pozdravljena,

jaz imam diagnozo sjogrenov sindrom. Simptomi so bili pri meni boleči sklepi in nič drugega. V revmatološki ambulanti so mi naredili test in sicer vstavijo ti listek v konec očesa, na ta način zmerijo solze, potem ti dajo vijolično tekočino v oči, da preverijo roženico, na koncu pa če ne morejo določiti (meni niso mogli) ti odvzamejo iz ustnice žlezo slinavko in naredijo test. Nič od tega ni boleče in neprijetno, tako, da brez skrbi. Navodila za testiranje ti bodo poslali po pošti. Hodim na redne preglede na kliniko 1-letno vzamejo kri in vodo, imam pa res veliko srečo, da bolezen miruje in nimam nobenih znakov, razen na krvi se vidi.

Lp, K.
Default avatar

wqa

katka76 je napisal/a:
Kaj se ti vidi na krvi, imaš kakšne vnetne faktorje povišane? RF? protitelesa?