če je tako fajn je napisal/a: ↑
Če se komu zdi, da je biti brez službe in na socialni pomoči - izvolite, pustite službo in vložite vlogo za socialno pomoč.
Sama sem brezposelna, socialne pomoči ne dobivam, ampak vam povem, da me srce boli, ko berem takele teme na MON-u. Kako brezčutni ste, ljudje, pa se lahko isto zgodi vam ali komu vaših bližnjih.
A se res bolj počutite, ko razmišljate o tem, kako bi revežem vzeli še tisto malo, kar imajo? Četudi zgolj zadnje dostojanstvo?
Biti brez službe je hudo na več nivojih. Najprej seveda pomisliš na plačo, denar za preživetje, socialno varnost. Potem pa so tu še stigmatizacija (MON je krasen prikaz mišljenja družbe), socialna izločenost, psihične težave ob občutku lastne odvečnosti v družbi, nekoristnosti, nesposobnosti preživjati sebe in svoje otroke.
In to da je fajn? Da je to nekaj, za kar se človek prostovoljno odloči in v tem uživa? Saj pravim, če se komu tako zdi - poskusite.
Ti dam zelo prav in še res je.
Me kar stisne k srcu,ko berem kritike tu,ki pljuvajo po tistih,ki prejemajo pomoč in brezposelne.
Da so še nekateri tistim favš ,kateri tako imajo manj kot tisti z minimalno plačo,me pa začne glava boleti.
Potem je pa še človek napaden,če jim napiše,kje je sočutje.
Torej so za njih tudi >>lenuhi << tisti,ki so delali 20 in po spletu nesrečnih okoliščin zgubili službe,ker so bili tehnološki višek . Potem so tisti,ki so stari čez 50 let in padejo lih med te nesrečneže po njihovem si sami krivi in bi biljše,če bi gagali na cesti in brez doma!!
Eni kritiki so tako pametni,da še samemu sebi škodijo.