Starševski čvek

Delovna mesta SO, ampak problem leži drugje.

Default avatar
Veliko Slovencev/Slovenk je brezposelnih, pošiljajo prošnje a jih večino zavrnejo. Šolstvo, zdravstvo, ni važno. Poznam kar nekaj tujcev iz balkana, ki so dobili delo s tem, da ne znajo slovenskega jezika oziroma govorijo neko zelo polomljeno slovenščino.
Niso državljani, rojeni in šolani na balkanu obenem pa dobili delo. Kako je to možno?
Medtem, ko ste vi šolani v Sloveniji, vaši starši plačali za to šolanje, obvladate slo. jezik a dela ne dobite.
Tega je na tisoče primerov. Oni se ne sekirajo za njih in njihove družine, otroke je preskrbljeno vi pa lahko samo gledate življenje skozi kukalo.
Default avatar
Dejstva je napisal/a:
Če nisi lenuh, si brez problema najdeš službo.
Default avatar
Delovna mesta je napisal/a:
Se strinjam. Ok, ne čist bp, najde pa se. Ampak jbg, marsikdo ne bi za minimalca niti iz pojste vstal, kaj šele da bi šel delat, pa čeprav ti je tud ta minimalc lahk odskočna deska da kasnej napreduješ ali pa si pač vmes iščeš drugo delo. Dokler pa bo kot je, pa vam bodo delovna mesta "kradl" balkanci pa še kateri drugi.
Default avatar
In sicer pod pogojem, da zemo v Sloveniji odpre recimo gradbeno firmo in objavi oglase za zaposlitev. Nato se nanje prijavijo drugi zemoti izven Slovenije. Ker jih zemo v Sloveniji želi zaposliti, dobijo delovno dovoljenje in lahko pridejo v Slovenijo.
Enako lahko nekdo iz spodnje Vukojebine odpre firmo in objavi oglase za zaposlitev. Nato se lahko nanje prijavijo vsi nezaposleni iz zgornje Vukojebine in še iz spodnje in zgornje Bikojebine. V čem je problem? Da se v spodnji Vukojebini ne odpre firma, ker želi župan provizijo za spremembo namembnosti zemljišča? Da mora vsak Slovenec odpreti s.p., ker ga drugi Slovenec ne želi redn zaposliti? Da Slovencem ni do gradbenih del? Da ne želijo delati za minimalca, za katerega delajo tujci? Da se z minimalcem v Vukojebini in Bikojebini ne da preživeti?
Default avatar
Ne govorimo o gradbeništvu in minimalcih. Govorimo o dobro plačanih službah, šolstvo, zdravstvo.
Poznam kr nekaj ljudi, ki so dobili delo s tem, da ne znajo jezika, tudi poučujejo. Več ne morem povedati. Meni se zdi to ponižujoče do naših izobraženih, brezposelnih.
Default avatar
Dejstva je napisal/a:
Ja, daj naloži še kaj. Seveda lahko poučujejo tudi, če niso Slovenci, če so strokovnjaki na svojem področju. Zakaj ne bi smeli? In seveda Slovenija uvaža zdravnike, to je ja znano. Globalizem, rings a bell?
Default avatar
Na ptujski urgenci nočni dohtarji lapajo hrvaščino - in človek naj jim zaupa? Jaz jim nisem in jim nebom....

Ko prides na Hrvaško si vse kaj prej ko lepo sprejet, a zdravniki pa so sposobni Slovence zdravit?
Default avatar
Res je je napisal/a:
Jaz sem bila na Hrvaškem zmeraj lepo sprejeta, v krajih, od koder sem doma, pa nas zdravijo hrvaški zdravniki, odkar sem na svetu. Ker za slovenske ni dovolj dobro.
Default avatar
Rada bodi, da imamo hrvaških zdravnikov. Slovenija nima dost zdravnikov, ker naši grejo v Avstrijo in Nemčijo... To je povsod tako. Tudi Češka in Slovaška imata zdravnikov iz Ukrajine ker domači grejo delat v Nemčijo. To je pač tako, vsi grejo za lepšimi pogoji
Dokler bo ta globalizacija zdržala pa ne vem...
Default avatar
Delovna mesta je napisal/a:
Tebi je uspelo?
Prosim, povej nam svojo zgodbo, kako ti je uspelo v zadnjem letu dobiti službo.
Hvala vnaprej.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Tebi je uspelo?
Prosim, povej nam svojo zgodbo, kako ti je uspelo v zadnjem letu dobiti službo.
Hvala vnaprej.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Tako je samo zato, ker folk raje cuza socialke, dela na črno in koristi vse bonitete za reveže. Mnogokrat ti "brezposelni" mesečno zaslužijo krepko več kot tisti na minimalcih. Seveda pa jim to omogoča država in pa to, da nimajo lastne moralne bremze.
Default avatar
tebi je uspelo je napisal/a:
Sm že pisala o tem. Takoj po končani SŠ sm imela možnost 2 služb prek vez, ena od njih je bila v podjetju, kjer je zaposlena moja mami, pa tega nism hotla, to bi mi bila sam rezerva, skrajna sila, če drugje ne bi našla. In ja, vedla sm, da vsi iskalci pošiljajo ponudbe. Jaz pa sm hotla en drugačn način, ker sm si misla vprašanje, če bo tist delodajalec res vse ponudbe prebral in sm se odločila, da grem kr od vrat do vrat. No, tuki sm imela pa srečo. Obiskala sm mislm da 4 podjetja, ki so se mi zdela zanimiva in kjer sm slišala ali prebrala, da so plače ok (obiskovala sm sam taka podjetja). No in v enem od teh so me sprejel. Aja pa tajnica direktorja me je hotla kr odslovit, kao ne rabimo nič, pa se nism dala, sm vztrajala, da hočm govort z direktorjem in ko mi bo on to rekel, grem vn. H sreč je glih takrat direktor prišel vn iz pisarne, tajnica mu je rekla, da se želim poment z njim glede zaposlitve in kao da mi je ona že objasnla da ne sprejemajo novih kadrov, on pa rekel da ni problema, da si bo vzel 10 min časa in naj grem z njim notr. Najbolj ga je navdušl glih to, ker sm bila v vseh letih odkar je on na tem položaju 1.in edina, ki je na tak način iskala službo. Aja, pa tud povedala sm mu zakaj. Ker pač se mi ne da matrat s pisanjem ponudb potem pa da romajo direkt v koš. No in tuki delam že 4 leta ;)
Default avatar
Dejstva je napisal/a:
"Sere mi se, dok te slušam"
Velika večina teh ljudi ima rada Slovenijo. Istočasno se pa Južni Slovani v drugi generaciji asimilirajo in pomešajo to slovenceljsko kri.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Čestitam za pogum in uspeh. To je bilo torej pred štirimi leti, saj takrat je bila situacija podobna kot danes, tako da res, bravo zate.
Default avatar
Problem je v glavah tečnobah,ki tukaj odpirajo teme!

Če imaš super družinske vezi ,ali znaš dobro fafati res dobro skozi prideš.
Default avatar
Meni je bolj sram ,ko drekači polnihn riti tu zavidajo tistim ,ki dobivajo pomoč ,ker ti >>veleumi<<
mislijo,da tisti,ki prejemajo dsp zaslužijo več kot oni!!

Ja jahte in nove modele avtov si kupujejo,pa 100 krat grejo na dopuste!!
Loleki idiotski!!
Default avatar
Ena južna je napisal/a:

spet lažeš, troll
Default avatar
Prosim,da ukinejo potem prvo prosim plače tistim na vladi ,če že tako jamrate tu čez tiste ,ki prejemajor azno razne pomoči!!

Naj ukinejo potem tudi javne službe!!!

Če se gremo tako!!!

J.J. volivci vi se pa pojdite soliti!!!
Default avatar
Kako je lepo brati (cinizem) razno razne tiče in vagine ,ki so prišli do dela preko družinskih vez!!
Ja pa tistih,ki so ga lizale in lizali svojem šefom,da pridejo do službe!!!
Potem ti pa taki visoko leteči prdeci pišejo,da je treba vse pomoči ukiniti!!!
Minimalno plačo imaš in sigurno bolje prideš skozi kot polovica z dsp!!!
Privoščim vam,res vam privoščim ,da ostanete brez dela ,potem pa čivkajte kolikor želite loleki brezobzirni!!