Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

kako odstraniti bradavico

Default avatar

jasminaF

sama sem v otroških letih imela veliko bradavic po nogi . mazala sem si z vsem mogočim, kar je predpisala zdravnica, tudi domači pripravki - skoraj vse kar smo slišali da se da v domači oskrbi na tak način odstraniti... seveda ni pomagalo NIČ. preprosto so se samo razmnoževale... kasneje po nekaj zamrzovanjih pa se je zgodba zaključila.
sedaj imam 4-letno hčer... ki ima na nogi na prstku ( sedaj ) kar 11 bradavic - posledično je prstek že deformiran. težko hodi itd. zdravnica se je odločila da to ni nujno in da naj si kupim v lekarni sredstvo proti bradavicam in tako urediva stvar. pomaga ji NIČ. samo množijo se... sedaj že ima na sosednjem prstku bradavice, pojavila se je tudi na roki...prišlo je tako daleč, da že joka ko hodi. par dni nazaj sva šli ponovno k zdravnici ( nadomestna ) ji je napisala napotnico NUJNO za zamrznitev. Hudo, revica bo veliko pretrpela, saj jo čaka veliko zamrznitev. Tako je povedal zdravnik... in bo držalo, po tej prvi zamrznitvi ( in rezanjem bradavic s skalpelom) še ni viden napredek.

no, to je naša zgodba, ki še čaka na dober razplet ...
Default avatar

marjeta33

Pred kakimi 30 leti je imel sin na podplatih in prstih veliko bradavic. Problem je bil,ker je bil nogometaš in je nosil kopačke. Ena se mu je vnela, zdravnik mu jo je "razkrampal" in noga mu je povsem otekla. Skuhala sem seneni drobir in v njem je namakal noge, kolikor toplo je vzdržal. Ko se je tekočina ohlajala, sem dolivala po malo vroče tekočine. Ne spomnim se več. Mogoče 1/2 ure ali še več. Ampak že prvič mu je iz bradavic potegnilo vse stržene, še danes jih vidim. In se mu nikoli niso ponovile. Seneni drobir sem dobila pri kmetu na skednju. Sem pa prepričana, da bi pomagalo tudi, če skuhate razna zelišča. Npr.koprivo, preslico, kamilico, rman.....česarkoli se spomnite.
Želim, da vampomaga.
Default avatar

Ataa

11-letni sin je imel nekaj obupnih bradavic po rokah več let. Marsikaj od tega, kar piše na teh forumih ni pomagalo. Na koncu se je izkazala kombinirana rešitev, do katere sem prišel po naklučju. Acetocaustin + obiski na bazenu (konkretno Atlantis; otroci obožujejo tobogane). Rezultat se je začel kazati že po drugem obisku (tedenski presledek). Dobil sem občutek, da je bila kombinacija večurne prisotnosti v malce klorirani vodi in dva/tri dni pred tem namazane bradavice ključ za uspeh.

Kako se je vse skupaj odvijalo:
Začeli smo z Wartnerjem, potem sem kupoval neke tekočine v Avstriji. Poskušali s kisom, regratovim mlečkom. Zdravnica je rekla, da v njeni dolgi praksi pomaga edino obilica vztrajnosti in tekoči dušik. Da izrezovanje pusti brazgotine in uspeh ni vedno zagotovljen. Hodili smo na zamrzovanje z dušikom na 2 tedna skoraj leto dni. Sin je komentiral, da zamrzovanje bolj škodi njemu kot bradavicam, saj je bilo po 14 dneh že vse kot prej.

Neka prijateljica je rekla, da so zadevo rešili z Acetocaustinom. Je res huda stvar, saj smeš s priloženo palčko samo 1x potegnit in pustiti en teden na miru. Bradavica se je malce luščila, tudi razpokala, se regenerirala. A vendar je bil napredek ničen. Po nekaj mesecih sem nabavil novo flaško in vztrajno ponavljal postopek – brez uspeha.
Default avatar

marjeta33

Ataa
Verjetno je imela klorirana, topla voda, podoben učinek kot seneni drobir pri mojem sinu. ko so se mu bradavice odstranile že po 1.postopku. Verjetno zaradi zelo, zelo tople vode in zdravilnosti drobirja. Saj je to mešanica posušenega cvetja, plodov in zdrobljenih listov travniških rastlin. ki se nabere na dnu, pod senom.
Imam občutek, da se s tekočim dušikom (morda ni pravilo) odstrani samo zgornji, nadkožni del, z izrezovanjem pa verjetno ostanejo še kake koreninice. Čaj iz senenega drobirja pa izvleče komplet korenine. Sem laik, pa moje izrazoslovje ni najboljše, je le moje razmišljanje glede na rezultate.

Lansko leto se je možu na glavi (glede starosti, logično na pleši) pojavilo nekaj hrapavih, kar precej milimetrov (tudi cca 2X3 cm) obsežnih izrastkov (ne visokih, niso bile bradavice). Samoplačniško so mu jih odstranili s tem tekočim saj ne vem je vodik ali dušik (izvida se mi pa trenutno ne ljubi iskat). Pa so se mu zopet pojavili.Zdaj si jih je odpravil s pogostim mazanjem z jabolčnim kisom. Mogoče je pomagalo,ker korenine pri teh izrastkih niso tako globoke kot pri bradavicah?

Kjer je le možno, pa verjamem v namakanje v senenem drobirju.
Default avatar

marjeta33

Malo bi dopolonila moje zgornje pisanje o senenem drobirju. Mož me je opozoril, da je sin namakal noge kake 3X. Sama se vsega že ne spomnim več, ker se je od tega časa že veliko dogajalo. Pa ni pomembno. Od tega je že več kot 40 in ne 30 let.
Default avatar

ARDROMAN

RES JE, JABOLČNI KIS JE ODSTRANJEVALEC VSEH VRST BRADAVIC.... 1000%
Default avatar

a ha

Ataa je napisal/a:

Neka prijateljica je rekla, da so zadevo rešili z Je res huda stvar, saj smeš s priloženo palčko samo 1x potegnit in pustiti en teden na miru. Bradavica se je malce luščila, tudi razpokala, se regenerirala. A vendar je bil napredek ničen. Po nekaj mesecih sem nabavil novo flaško in vztrajno ponavljal postopek – brez uspeha.
Acetocaustinom - jaz sem "vraga" staknila in sem jo imela že čez pol podplata, preden sem ugotovila, da gre za bradavico...tale zadevca je vse uničila in zdaj imam že 1 leto mir...1x tedensko sem namazala 3 x , torej v treh tednih se je posušilo vse skupaj in oluščilo

pred kakšnim mesecem sem enako naredila pri sinu nogometašu, dovolj je bil 1 nanos in ima kožo na podplatu kot novo