Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Penzija

Penzija

Jupi….in sem jo le docakala po vec, kot 41 letih dela. Vse presrecna sem, ker bom imela penzije nekaj vec kot 500€ na mesec za vec kot 41 let dela. Se posebno se presrecna, ko poznam zensko, ki je na socialni vse svoje zivljenje in s varstvenim dodatkom ima na mesec priblizno kot naz. Jaz za 41 let dela, ona pa za celo zivljenjski pocitek. Ne bom omenila razne subvencije, pakete hrane, dodatne denarne pomoci. Kje ne tu pravica?
Jaz po 41 letih dela sem crkovina, moje zdravje ne na dnu. Za dobro jutro popijem lepo stevilo tablet. Za lahko noc tudi. Svoje zdravje sem dala sluzbi. Ona pa vitalna, zdrava.
Jezna sem. Ce bi vedela nikoli nebi delala!!!!

Minimalna (polna) pokojnina je 550,00 oz. ze nekaj vec.
Zaprosi za varstveni dodatek

Lahko rečem le: svinjarija. Pa teh primerov ni malo. Običajno jim sofinancirajo še najemnino in CSD jim tudi sam išče stanovanje. Pri tem se lahko delomrzna drhal še zmišljuje, da ne bi npr. v Zalogu ampak v Šiški. In to doseže! Z najetim stanjem pa ravna kot svinja z mehom.
Delaven človek pa gara in plačuje davke, s katerim se futra takšna gamat.

Varstveni dodatek mi ne pripada. Saj bi se usedli na placo moji otrok. Ker so me dolzni prezivljat.

Osebi ki je na socialni pripada. Zato ker je njen si isti. Se brani sluzbe kot hudic kriza.

Moj post ni iskanje dodatnega denarja. Moj post je namenjen, da se vidi koliko smo ljudje, ki smo delali in ki delajo na slabsem od tistih na socialni. Govorim za tiste ki bi lahko delalo a nocejo.

ok, samo je vseeno bolje delat kot nedelat. Težje je umret od nedela kot od dela.

Si tudi malo sama kriva.Zacela si delat v socializmu, tako kot jaz.Zakaj nisi delala šole ob delu, zakaj se nisi potrudila, da bi zlezla višje? Očitno tudi plača ni bila nič posebnega…pa si bila kar zadovoljna z njo ? Starost vpraša, kje je bila mladost…Saj si vendar morala pričakovat, da ti ob slabi plači ne morejo naracunat visoke penzije …

Si tudi malo sama kriva.Zacela si delat v socializmu, tako kot jaz.Zakaj nisi delala šole ob delu, zakaj se nisi potrudila, da bi zlezla višje? Očitno tudi plača ni bila nič posebnega…pa si bila kar zadovoljna z njo ? Starost vpraša, kje je bila mladost…Saj si vendar morala pričakovat, da ti ob slabi plači ne morejo naracunat visoke penzije …
[/quote]

Zakaj pa je ob poštenem 41 letnem delu dobivala slabo plačo? A se tisti na višjem položaju kaj vprašajo? Hočeš reči, da delo za trakom ni vredno poštene penzije? Hočeš reči, da tisti na višjem položaju, ki dobijo višjo plačo in posledično višjo penzijo, ne rabijo čistilke, ki jim včasih malone obriše riti? Kdo bi delal ta manjplačana dela, če bi bili vsi na višjem položaju? Plače so prenizke in s tem posledično tudi penzije!

Zakaj pa je ob poštenem 41 letnem delu dobivala slabo plačo? A se tisti na višjem položaju kaj vprašajo? Hočeš reči, da delo za trakom ni vredno poštene penzije? Hočeš reči, da tisti na višjem položaju, ki dobijo višjo plačo in posledično višjo penzijo, ne rabijo čistilke, ki jim včasih malone obriše riti? Kdo bi delal ta manjplačana dela, če bi bili vsi na višjem položaju? Plače so prenizke in s tem posledično tudi penzije!
[/quote]

Bo kar držalo, kar sem napisala zgoraj.Se je treba kar potruditi za delo, službo in kariero, ko si mlad.Kaj delajo brezposelni in koliko vlečejo, me ne zanima.Vsak mora poskrbeti sam zase, da je plača normalna in da bo tudi pokojnina nekoč dovolj dobra za preživetje.Z delom se samouresničujemo , brezposelni, ki so zdravi, pa se jim ne da delat- no, z njimi pa v glavi itak ni vse v redu.

je verjetno kaka jugosinja. Saj zato pa prihaja raja z balkana in vsega sveta sem, da jih preživljamo.

[/quote]

Sem naredila poklicno solo, nato pa srednjo. Pomembno je tudi koliko ti delodajalec vplacuje noter prispevke. Meni je minimalno kot je zakonsko doloceno. In tudi zaradi tistega dobis manj. Manj dobis tudi ker dobro leto nazaj so bili vsi dodatki vsteti v minimalno placo
Ce bi vedela kaj me caka nikoli nebi delala. Sama sem na slabsem in z unicenim zdravjem, ker sem delala.

Danes pa izobrazba ne pomeni kaj dost. Moj otrok ima univerzitetno izobrazbo. Dela pa za 800€. In placujejo prispevke minimalne. Danes pokojnina bi bila tudi zelo nizka.

Kdo? Jaz ne mogoce vi. Sem cistokrvna slovenka. Tako,da ne pisite bedarij.

Zaradi takih anomalij, da je penzija dejansko lahko nižja od sociale, sem jaz začela že precej zgodaj varčevati. Pa ne v državne stebre, ampak vlagam v zlato in srebro, nekaj pa imam v evrih. Služba je le služba, imaš višje dohodke kot socialci, plačan dopust, plačano porodniško, bolniško. Lahko dodatno zaslužiš, se razvijaš osebnostno. Tega ne zamenjam za nobeno socialo, pa če bi bila 2 x višja. Je pa treba skrbeti za penzijski fond, ker je naivno pričakovati, da bo to naredila država.
Delam pa tudi zmerno. Ne mislim se zbujati s pestjo tablet. Oddelam pošteno, kar je treba, a brez nervoze in brez občutka, da je firma moja in moram jaz narediti vse. Pridem točno, znam potegnit nadure, a vse do meje.
Ko bom šla v penzijo, bo mizerija. To vem vnaprej in zato varčujem.
Žal si po 40 letih dela državi samo v breme.

Sem naredila poklicno solo, nato pa srednjo. Pomembno je tudi koliko ti delodajalec vplacuje noter prispevke. Meni je minimalno kot je zakonsko doloceno. In tudi zaradi tistega dobis manj. Manj dobis tudi ker dobro leto nazaj so bili vsi dodatki vsteti v minimalno placo
Ce bi vedela kaj me caka nikoli nebi delala. Sama sem na slabsem in z unicenim zdravjem, ker sem delala.

Danes pa izobrazba ne pomeni kaj dost. Moj otrok ima univerzitetno izobrazbo. Dela pa za 800€. In placujejo prispevke minimalne. Danes pokojnina bi bila tudi zelo nizka.
[/quote]

Meni nikoli v življenju ni prišlo na misel, da ne bi delala in da bi vlekla socialno.Če imaš izobrazbo, jo moraš znati tudi prodati.Po šolanju je treba migati naprej in si izboriti tudi primerno in dobro plačano službo.Zakaj tega nisi znala in zakaj tega ne zna tvoj otrok, je pa že druga zgodba.Treba se je postaviti v prve vrste, ali pa vsaj v drugo.Če capljaš nekje v ozadju , potem seveda iz tega ni nikoli nič.Med službo je treba stremeti za napredovanjem, če tega ni, zamenjaš službo , samo da greš na bolje.Da bi pa sedela vse dni doma in vlekla socialno leta in leta- in to zdrav človek- sčasoma nisi več v glavi za nobeno rabo.Zakrniš.Zato- hvala lepa.Pa še to : ne izgovarjaj se na delodajalca.Vsa žezla so bila 40 let v tvojih rokah.

Meni nikoli v življenju ni prišlo na misel, da ne bi delala in da bi vlekla socialno.Če imaš izobrazbo, jo moraš znati tudi prodati.Po šolanju je treba migati naprej in si izboriti tudi primerno in dobro plačano službo.Zakaj tega nisi znala in zakaj tega ne zna tvoj otrok, je pa že druga zgodba.Treba se je postaviti v prve vrste, ali pa vsaj v drugo.Če capljaš nekje v ozadju , potem seveda iz tega ni nikoli nič.Med službo je treba stremeti za napredovanjem, če tega ni, zamenjaš službo , samo da greš na bolje.Da bi pa sedela vse dni doma in vlekla socialno leta in leta- in to zdrav človek- sčasoma nisi več v glavi za nobeno rabo.Zakrniš.Zato- hvala lepa.Pa še to : ne izgovarjaj se na delodajalca.Vsa žezla so bila 40 let v tvojih rokah.
[/quote]

Nekdo mora tudi sprejeti delo cistilke, delo proizvodnjega delavca. Niso krivi delavci. Kriv je zakon pa vlada, ki je dala zakon minimalne place nizke. Sama sem delala za 5 stopnjo izobrazbe. Placa je bila grozna. Vsi dodatki vsteti v minimalno. Delodajalec placeval najnizje prispevke kar se pozna na koncu pri pokojnini. Ne gre se za pokojnino. Najbolj me jezi da nekdo ki v zivljenju se ni zganil dobi vec denarja, kot nekdo, ki je delal leta, desetletja.

Nekdo mora tudi sprejeti delo cistilke, delo proizvodnjega delavca. Niso krivi delavci. Kriv je zakon pa vlada, ki je dala zakon minimalne place nizke. Sama sem delala za 5 stopnjo izobrazbe. Placa je bila grozna. Vsi dodatki vsteti v minimalno. Delodajalec placeval najnizje prispevke kar se pozna na koncu pri pokojnini. Ne gre se za pokojnino. Najbolj me jezi da nekdo ki v zivljenju se ni zganil dobi vec denarja, kot nekdo, ki je delal leta, desetletja.
[/quote]

Se čisto strinjam,da morajo biti tudi čistilke.To si lahko na začetku kariere.Potem greš naprej in na mestu čistilke so druge…In one grejo spet naprej in pridejo mlajse…Ne razumem pa, zakaj bi bil nekdo vse zivljenje čistilka…Delaš več ali manj z rokami, možgani pa so praktično nezaposleni.Ne rasteš, ne razvijaš se naprej, ničesar novega se ne naučiš…Meni bi bilo to premalo…daleč premalo…Ampak ljudje smo različni.Eni zmorejo več, drugi manj.Eni imajo spodbudo tudi od doma, drugi ne.V glavnem…kruh je težek, ni enostaven…res je pa tudi, da bi bile lahko plače večje, pokojnine pa tudi…

Sramotno je ze da eden delavec ce vzamemo minimalno placo pa se s regresom vred se zasluzi 400 000€ s 40 let in vec dela.

Saj tudi drugi nimamo bajnih plač.Zakaj bi pa bil vse življenje čistilka ali proizvodni delavec? Ne jamrajte, ampak napredujte v življenju.

Saj tudi drugi nimamo bajnih plač.Zakaj bi pa bil vse življenje čistilka ali proizvodni delavec? Ne jamrajte, ampak napredujte v življenju.
[/quote]

Kam napredujes? Se zavedate, da eni kljub trudu, solanju ne najdejo zaposlitve ustrezne? Sama sem bila fizicna delavka. Podjetje je propadlo. Dokler ni propadlo ob delu sem naredila srednjo solo in nato se faks. Dela ga nisem dobila dobrega. Ce sem hotela preziveti sem mogla vsak d.rek od dela sprejet in sem dobila slabso sluzbo, kot delo v proizvodnji le za par 10€ vec od minimalne. Zdaj po novem sem spet padla na minimalec. Takrat nisem imela vez, iskala sluzbo boljso tudi 100km od mojega doma stran pa ni bilo srece, danes me pa nihce vec ne zaposli.
Se zavedate koliko solanih ljudi dela slaba dela, za minimalca?
Ce delodajalec placuje minimalne prispevke bo tudi penzija minimalna. Ni vse odvisno od place.

[/quote]

Moja mama tudi, pa kaj ti šola pomaga? Si ena teh primerov ko je mela srečo pa zdaj tu pametuje. Mama ima 2 diplomi, odgovornosti tolko da bog pomagaj, pa bo kaj, dobila penzije mogoče tam 600 eur, več ne, če že manj, šola ti dan danes nič ne pomaga, vseeno kdaj si jo delal, tak da bodi tiho! Na bruhanje mi greste ljudje ko kažete z prstom kdo je kriv, ljudje so garali 41 let in je to pol zahvala? Ni kriva ona ampak sistem, ker za vse ostale bedarije je denar, samo za naše penzioniste ne, naj raje delomrzneže naženejo delat pa dajo ta denar k penzijam.

Ena kmalu 60 jaz se s teboj povsem strinjam. Sodim v mlajšo generacijo vendar ne v najmlajšo. Sem ena čez 40.
Verjetno ste živeli v socializmu. Res, ne razumem ali vas to ni motilo pred 20 leti? Če imate sedaj tako majhno pokojnino pomeni, da tudi vaša plača ni bila velika? In zakaj niste ničesar ukrepali? Ali ste mislili, da bo država poskrbela za vas? Država ne bo poskrbela za nikogar. Vi ste odgovorni za svoje življenje in uspeh tistih ki se šlepajo čez socialno pomoč, ne škodi vašemu uspehu. Res mi gredo na j…. takšni, ko krivijo vse okoli, vsi drugi so problem, le oni sami so nedolžni. Pa vam bom jaz povedala kaj sem naredila, da ne bom čez 20 let obsojala drugih. Delala sem neprestano, bila utrujena od neprespanih noči, vendar plačilo je bilo mizerno. Jaz sebe cenim in spoštujem ter tudi ostale ljudi, tudi tiste na socialni pomoči, saj niso oni krivi za moj neuspeh. Pred leti sem premaknila rit, spakirala kufre, se poslovila od staršev, svojcev, od lastnega sina ( še sreča, da je bil že bolj zrel) in odšla v tujino s trebuhom za kruhom. Brez poznanstev, brez vsega. Pa veste zakaj?? Ker rada delam, ker si zaslužim dostojno plačilo in ker si zaslužim dostojno pokojnino! Nihče drug ni kriv za moj neuspeh, kot jaz sama. Dejstvo je, da pravkar živimo življenje oz. posledice preteklih dejanj. In če ti je prej bilo malo mar kako bo danes, prosim ne jokati sedaj. Pa žal, brez zamere. Odgovornost za naše življenje je samo v naših rokah!!!

Vem, da ste ogorčeni. Vendar pa menim, da bi v vsakem primeru delali, ker smo generacija, ki je bila naučena, da brez dela ni jela.
Bi pa drugače gledala na službo,več časa bi posvečala družini. Ne bi bila toliko pripadna podjetju. Na koncu ti ostane 16 vreč razrezanih dokumentov in slaba penzija.

Minimalna penzija je nekaj manj kot 600 EUR za 40 let dela. Za 40 + 1 dobiš še 3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zraven in pokojnina sigurno 600.
S tem pa se da živeti in jebi ga nič zraven.

Nekdo mora pa tudi dela ki so slabse placana opravit..kaj bi bilo ce bi vsi imeli magisterije..kdo bi ponoci peku kruh,cistu javne wc ali ulice….tako da klatis neumnosti..premajhne pace imamo in posledicno slabe penzije….v socializmu pa ljudje niso bili tolk zgarani kot sedaj

[/quote]ta ne velja,da delo zdravi duha?

New Report

Close