Avtomobilizem

Odgovarjajo:

1. Avto- Mercedes?

Default avatar

avtomobilček2

Pozdravljen, prijazni neznanec z interneta. Sem star 16 let in sem navdušen nad avtomobili (petrol head na nek način), sploh mercedesi. Všeč mi je njihov design, sploh od kar je prišel Lešnik h njim, nekoč bi rad delal kaj podobnega (morda celo bil njegov sodelavec). No in ker se počasi približuje čas, ko bom upam da opravil izpit za avto, bi kmalu rabil jeklenega konjička. Razmišljal sem o Mercedes-u A razred 2013 180 dizel (ta "najcenejši"). In ne moj očka mi ga ne bo kupil, že zdaj šparam za avto. Ta naj bi bil ko bo prišel čas za nakup avta že krepko pod 6000€, glede na nekaj člankov v letu 2022-23 ko si ga bi kupil. In se zavedam da so mercedesi premium vozila, s premium ceno in posledično premium ceno vzdrževanja. Sem opravil tudi veliko klikov na googlu o avtu in sem "presenečenje" ugotovil da ni najcenejši za vzdrževat (če ga vzdržuješ na uradnih servisih). Zanima me če je mogoče avto "poceni" (za normalne cene) vzdrževat pri lokalnih avtomehanikih, saj so imeli mojo starši kar dobre izkušnje. Pa preden gdo natipka da se to ne spodobi, in da si zaslužim kakšno Zastavo (ne me vzet narobe, NOR avto) ali kakšno kripo, to je moj denar in jaz osebno "ljubim"mercedese. Poleg tega se pa tudi zanimam za SEAT ibizo 2014, res lušni avti z nemško mašino, pa španskim karakterjem. No na splošno me zanima, če ima gdo kakšne izkušnje na temu področju, ki mene morda še čaka, in ali bi bilo možno, da bi zapravil normalne količine denarja na Mercedesu? P.S. sem tudi opazil, da so izredno varčni sploh dizel in če so kakšne tipkarske napake, se opravičujem.
Hvala za pomoč!
Default avatar

Isto petrol head

Zdravo,
zakaj pa ne? Vozi tisto, kar ti je všeč ;) Glej edino na to kaj potrebuješ. Dizel ti bo ok, če boš delal dovolj kilometrov, sicer zna biti vzdrževanje drago (za primer, injektor za bencinarja te pride v rangu desetih evrov za dizela pa tudi po več 100). Za menjalnik podobno, vzemi ročnega, samo zaradi nepredviljivih stroškov. Na splošno so pa ti avti kar zanesljivi in niso imeli kakšnih napak. Glede servisarja; tak avto je 'keeper', če ga boš redno vzdrževal in lepo vozil, ti bo dolgo in dobro služil. Če pa boš pri tem šparal, je pa bolje, da gledaš nekaj, kar bo ceneje za vzdrževat (ali pa za kupit). Vedno imej nekaj denarja na strani za popravila in ne zapravi vse na avtu.
Razmisli glede vložka. Avto jemlji kot orodje, ne kot željo.
Default avatar

avtomobilček2

Hvala za nasvet, ja na avtomatika nisem niti pomislil nisem, moj prvi avto najverjetneje tudi ne bo avto za na dirkališče,vendar pa pričakujem da bo vsaj malo zabaven in hkrati udoben(nekaj vmes). Nisem pa vedel da so dizli lahko dragi za popravilo. Hvala za nasvet, bom še malo razmislil

Moderatorji