Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Nakup novega avtomobila - brez leasinga ni mogoč nakup

Default avatar

ph0enix

Pozdravljeni, zanima me finančna slika nakupa novega avtomobila.

Pred kratkim sem se dogovarjal za nakup novega avtomobila z prodajalcem. Hotel sem se dogovoriti za nakup avtomobila z gotovino (nakazilo celotnega zneska avtohiši) on pa trdi, da je nakup mogoč samo z 80% gotovine + 20% leasinga za 1 leto. Leasing lahko sicer poplačam v 2 mesecih od nakupa če hočem, a vseeno. Zanima me zakaj ni možno preprosto nakazati denar in avto odpeljati? Kredit imam ugodnejši na banki (+lastnik avtomobila postanem jaz), avtohiša pa mi hoče vsiliti še dodatno odplačevanje.
Default avatar

aresalkaj1

Zato ker služijo na leasingih, ne toliko na avtomobilih. Kredit na banki je precej bolj ugoden od leasinga.
Leasing se to po moje bolj splača v primerih ko imaš ene otroke v vrtcih ipd. zadeve, ker to ne spada v premoženjsko stanje.
Default avatar

Nemogoče

Ne vem sicer kje kupuješ avto. Že nekaj časa delam v prodaji novih vozil, pa se mi še ni zgodilo, da bi kakšna stranka prišla s tako informacijo. Verjetno ima prodajalec sklenjeno kakšno pogodbo s kakšno lizing hišo, morda ima plan, karkoli že...ampak avto se vedno lahko kupi na gotovino. Lahko, da bo zaradi tega cena višja, ampak vedno obstaja možnost gotovinskega plačila.
Pojdi drugam.