Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Nakup novega, prepis starega na ženo, prepis njenega

Default avatar

tester1234

Pozdravljeni,

Zadeva je taka ... da nimam pojma, ker nisem že cca. 15 let se ukvarjal s tem.

Doma imamo dva avtomobila (oba stara .. en 17 let drugi 21).
Kupil bom "nov" avto pri avtohiši ... trenutno se ureja DMV, do takrat bi pa rad vse zrihtal.

Nov avto bi rad napisal name in ga zavaroval full kasko, svojega trenutnega (ki je registriran še do novembra) bi prepisal na ženo, njenega bom pa prepisal na kolega (ki bo z njim naredil, kar pač bo - verjetno ga bo razšraufal).

Zanima me, če je tuki gor kaka duša, da mi po vrsti napiše kako naj se tega lotim na način, da me ne bo bolela glava. Sploh, ker imava oba 50% bonusa ne bi rad kaj zafrknil oz. si delal dodatne nepotrebne stroške.

lp!
Default avatar

tester1234

Pozabil sem še dodati, da je ženin registriran še dva meseca ... zato se niti ne bom sekiral, če ne dobim povrnjeno cestnino in del zavarovanja ... pogoj za to je, da ga novi lastnik registrira?
Default avatar

grega h

Sicer nisem strokovnjak, ampak morda je preprosta prodaja vseh avtov naslednjih lastnikom še najbolj enostavna. Mislim, da se na prodajo rabljenega avta ne plača davka, izogneš se pa vsem drugim sitnostim z darilnimi in drugimi pogodbami.