Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Prvi avto

Default avatar

JanezOdMicke

Zivjo!
Letos bom naredil izpit za avto in me zanima kateri rabljen avto mi priporocate. Max. cena je 2000€.
Avto hocem da je manjsi in pa da je 5-vratni.
Ogledoval sem si že Fiat Punto(mi je zelo vsec, vendar so menda zvocniki zanic... jaz pa se tega verjetno nebi podstopil menjati...), Hyundai Getz pa mi je nasplošno grd, tako da tega nocem :)
Prosim za čimveč nasvetov!
Default avatar

mulo

Zelo dober avto za ta denar so peugeot 307, citroen c3 in citroen xsara pod pogojem da so vsi bencinarji. Prej sem imel tri forde pasami problemi zdaj imam berlinga 2007 avto bp.;)
Default avatar

Risnik Marko

Jaz bi vzel kakšno manjšo Kio, ki je še v garanciji, da ne boš imel kot mlad voznik nepredvidenih servisnih stroškov. Za tak denar boš že našel kakšen model, ki je še znotraj 7 letne garancije.
Default avatar

Moringos Samo

Ne vem, če boš za tak denar res dobil Kio. je pa verjetno v smislu garancije in nasploh obvladovanja stroškov, ki so pri avtomobilih pač visoki, to najboljša varianta.
Default avatar

pikopokec

VW Golf 4 bi ti priporočal motor 1.4 ali pa 1.6. Jaz sem ga imel kot drugi avto. Dobiš ogromno rezvervnih delov poceni, avto je dober, zanesljiv,...jaz sem ga več krat ruknu pa se sploh ni poznalo bilo kaj
Default avatar

Jaroslav III

Obvezno korejca, z njim lahko delaš kot svin...z mehom, pa ga ne uničiš. Nimajo kije zastonj 7-letne garancije
Default avatar

miha02

V bistvu boš za ta denar dobil majhen avto star tam okoli deset let. Po mojem lahko mirno kupiš tistega, ki ti je všeč, ker boš imel z vsakim težave ali pa ne. Odvisno od avtomobila, Pri vseh se najdejo limonce pa tudi izredno zanesljivi primerki. Jaz bi vsekakor vzel tudi takega z atmosferskim bencinarjem, drugih bi se pa izogibal. Vsekakor pa pazi, kako je ohranjen, pa dobro, da imaš s seboj nekoga z vsaj malo mehaničnega znanja, da najde očitne napake.

Kar se pa zvočnikov tiče, dobiš v trgovinah dobre za pocenbi denar, tako da ni treba, da so merilo za nakup. Sicer pa v avtu za 2000 evrov tako ali tako rabiš nekaj glasnega, drugo pa dopolni dobra volja :-).