Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Motoristična čelada - prepih (Motoristi)

Default avatar

Motoristx

Pozdravljeni.

Namenjeno predvsem motoristom...

Za opravljanje vozniškega izpita A kategorije sem zraven ostale potrebne opreme kupil cenovno ugodno motoristično čelado Nolan N87. Dilema pri nakupu čelade je bila že glede same ustrezne številke čelade (3/5 prodajalcev so mi izmerili M, en na meji med S in M, in zadnji številko S). Odločil sem se za številko M, za katero sem menil da mi popolno pristoji na glavo.
Problem je sledeč.. V avtošoli, kljub naked izvedbe motorja brez vetrobranskega stekla ni bilo nobenih težav glede prepiha, šuma (mogoče ga zaradi slušalk nisem toliko občutil?), le pri višjih hitrostih 110km/h + .
Tudi na svojem motorju na začetku nisem dobil občutka po pretiranem "prepihu". S časom pa se mi je začelo to pojavljati že pri hitrosti okoli 60km/h. Piha predvsem izpod predela po ušesi kar je zelo moteče in idealno za prehlad. Ne pomaga ruta, ne podkapa...
Ima kdo podobno izkušnjo, kako rešit? Je morda krivo samo vrtinčenje toka (motor je enduro izvedbe, brez vetrobranskegac stekla)?
Hvala za resne odgovore!
Lp M