Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

vozniški izpit - vožnja - dejstva

Default avatar

kako je s tem

Zanima me nekaj stvari, če je kdo, ki mi lahko pojasni dejstva. Imam izpit za moped že 36 let, za avtomobil 30 let. Nobene nesreče, nobenega prekrška. Motorist (chopper) že 15 let, po pameti, samo za dušo, 125 kubikov, včasih v službo, včasih samo vikendi.
Zdaj pa vprašanje - sedaj na stara leta, ko vprašanje če se še drugo leto sploh spravim na motor izpita za A ne grem delat, eni mi pa pravijo, da za 125 niti ne rabim, ker če se vozim po pameti, z B izpitom plus moped, da mi policaji ne bodo težili, ker bi naj bilo dovoljeno.

Kako je sedaj s tem? Lahko kdo pove? Nemčija, Italija...vsi bi naj to imeli, naši pa bi pa ne bi....Toliko različnih informacija, na nobeni avtošoli mi ne povedo - ne po telefonu, ne pisno. Policaj mi je rekel da če naletim na v redu človeka se ne zgodi nič (seveda, če je vse OK, lahko pa mi zaplenijo motor ter kaznujejo. Lepo prosim - kaj in kako je s tem????
cron