Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

PVC okna

Default avatar

tologija

Zamenjali bomo okna in me zanima, ali ima kdo izkušnje s podjetjema Termoglas ter Rajmax. Kaj pa s Satlerjem? želim res kvaliteto, vendar pa ne bi rada preplačala. Samo pobiranje info s spleta ni nujno dobra rešitev, vendar pa trenutno res za nikogar ne vem, ki bi morda imel izkušnje z omenjenimi ponudniki, zato bo podelitev vaših izkušenj dragoceno.

Hvala.
Default avatar

herbi

Mi imamo okne od SeCom-ma in smo zadovolni z njimi.
Tudi cene je kar ugodna.
Default avatar

pepe 16

tudi mi imamo od SE COM montirali v jeseni zaenkrat brez pripomb
Default avatar

Rajene Karbo

Okna. Naj vam samo povem, da če se bo kdo slučajno odločil, da bo jemal s Hrvaške, naj tega ne stori prek podjetja Kardo d. o. o., Krešimir Fištrović, Tuškanova 10, Karlovac, tel : +385 47 645 315, fax: +385 47 645 316, mob: +385 91 2050 211, [email protected], www.kardo.hr.

Zakaj? Najprej obljubljajo zares poceni okna, ko jih je treba pa dejansko tudi narediti (prej je treba plačati 1/2), se pa ne oglašajo na gsm, na stacionarnem telefonu samo prevzemajo vprašanja, se zgovarjajo, da je gužva ... skratka, nato pa imaš probleme, da ti sploh vrnejo denar - meni ga še niso!!!

Skratka - bodite pazljivi. Ni vse zlato kar se sveti!

Lp, Rajene Karbo
Default avatar

majkeljanuar

imamo okna od podjetja Vranešič in smo več kot zadovoljni. Dejansko mislim, da nekaj delajo v Nemčiji in so res top od top izbire
Default avatar

Res Je

Katera okna?

Proizvajalcev je res veliko, a tale, ki ste ga omenjali malo prej: Krešimir Fištorović iz Duge Rese, Gornje mrzlo polje 154 oziroma, Tuškanova 10, Karlovac, tel : +385 47 645 315, fax: +385 47 645 316, mob: +385 91 2050 211, Kardo d. o. o., [email protected], www.kardo.hr ima celo reklamo na bolhi: http://www.bolha.com/gradnja/stavbno-po ... 2&kw=kardo ....

Njega tudi jst ne priporočam: je stran vržen denar. Mojemu prijatelju je pobral polovico predplačila, zdaj sta pa na kazenski ovadbi za poslovno goljufijo. Ne kopujte pri Hrvatih - to so navadni balkanci. Sicer pa, kje piše, da smo SLO drugačni :-(

Oziroma nauk te zgopdbe je - če se le da, ne plačujte v naprej. Najprej naj vgradijo, potem pa plačilo.

Lp
Default avatar

On_

kaj pa če je vse res? je napisal/a:
Ali ma kdo izkušnje s to firmo http://www.roletarstvo-bayer.si/okna/ ?
Imam njihova okna. Meni so ok, lahko tudi pohvalim delavce s katerimi sem imel opravka.
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar

Daco

Kardo doo Sami l loop I jutri gremlin vkarlovec na policije da pod am primavera dolžni so mi3000 Eurovision da bi Jim človek vrat zavil !!!!!!!!
Default avatar

Podlasca

Čim dalj od firme KARDO d.o.o. iz Karlovca. Tud men so pobral denar. Terjatev odstopim tapravim izterjevalcem ...
Ni ne oken ne denarja
Default avatar

Gambi

NE NAROČAJTE PRI KARDO D. O. O.!

Konkretno:
Krešimir Fištorović iz Duge Rese,
Gornje mrzlo polje 154,
Tuškanova 10,
Karlovac,
tel : +385 47 645 315,
fax: +385 47 645 316,
mob: +385 91 2050 211,
Kardo d. o. o.,
[email protected], www.kardo.hr

NE BOSTE VIDELI NE OKEN IN NE DENARJA!!!
Prijavili smo jih policiji, ta je dala kazenski pregon na okrožno državno tožilstvo, tožilka pa je ovadbo zavrgla, ker naj ta tip naj ne bi imel namena, ker je rekel, da je hotel nakazati denar nazaj, pa na banki ni šlo, ker naj bi zavračalo TRR in je zadevo napotila na civilni pregon.

KAJ???

Potem je pa to legalen biznis, ti samo nakaž pa ne boš dobil ne denarja in ne oken. Pa taka EU!!! To so navadne barabe!!! In pri tem jim država še pomaga ...

Če ga bo kdo tožil naj me kontaktira na [email protected] in mu grem za pričo, da je denar pobiral z namenom, da se obogati na SLO račun.

Lp
Default avatar

Kardo

Opozarjam tudi sam: Krešimir Fištorović vam oken in vrat sigurno ne bo naredil!!!
Me čudi, da še sploh ima posel, saj če je mene okoli prinesel, bo tudi vas!!!!
Bolje, da nimaš ne vrat in ne oken, kot pa da nimaš ne oken in ne vrat in tudi ne denarja!!!
Default avatar

flakka

Ali ste zadevo, že rešili? Tudi nas je naplahtal, na internetu pod firmo Flakka
Default avatar

krškoKK

pozdravljeni

naj opišem svojo izkušnjo z temi iz "KRŠKEGA"...oz je še ni konec še čakam na monterje ki naj bi prišli danes in je ura že 17:15. Najprej naj začnem da so mi 3x prišli merit velikost oken, 2x narobe sestavili ponudbo, kjub temu da smo bli zmenjeni za zaključna dela so to "pozabili v vseh pogodbah ki so jih sestavili (4),

na dan montaže so prišli in ugotovili da so okna premajhna in ponovno čakanje na nova okna. po pogovoru z enem od direktorjev ki mi je v zameno za te napake ponudil zastonj zaključna dela in odvoz sem pristal na to....AMPAK! danes ko je prišel dejanski dan (druge) montaže sem zopet govoril z direktorjem, ki pa je absurdno nesramen, vzvišen in z marsikatero besedo bi ga lahko opisal, povedal citiram: "zakaj bi vam dal to zastonj". Ok ni problem ali jaz to dobim zastonj ali ne pac pa to so mi ponudili pri prejšnem pogovoru saj so storili napako. drugi izgovor je bil "ta ki vam je to rekel ne dela več pri nas". Ok a je to moj problem?

mislim človek plača 100% avans, vzame dopust, ima fer odnos, nisem nič kompliciral in potem dobim tako. Upam da danes res pridejo in porihtajo ta okna tudi če brez zaključnih del in odvoza, samo da se jih rešim. za ostale pa samo stran od teh ljudi....četudi so 100-300 eur ceneje od drugih. živci ki jih zgubljam niso vredni tega prihranka.
Default avatar

OKNA IZ BIH

majkeljanuar je napisal/a:
imamo okna od podjetja Vranešič in smo več kot zadovoljni. Dejansko mislim, da nekaj delajo v Nemčiji in so res top od top izbire
Okna vozijo iz BIH.