Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Kako do odlične ograje?

Default avatar

sa87

Oglejte si pestro ponudbo, ne bo vam žal! ZUNTI
Default avatar

Perc P

Potrebujem ugodnega ponudnika kovanih ograj za pred hišo cc 20 m in cc. 60 m žične oz. panelne ograje ob strani in zadaj hiše. Enako kot zadaj hiše potrebujem tudi za pesjak žično panelno ograjo z vrati. Želel bi vse pri enem če gre, če ne pa tudi ni problem. Delate tudi to vi oz če ne, poznate koga dobrega?

LP, P
Default avatar

Memo 2

Za kovane ograje je polno kovačij, mogoče izberi eno blizu tebe, čeprav cene so kar visoke in se med njimi razlikujejo, za panelne pa trgovina Živex (imaš tudi možnost spletnega nakupa, evo link do panelnih ograj http://nakup.zivex.si/Classification.as ... &GroupID=3) ali pa Merkur in zadeva je rešena. M
Default avatar

Sara P

Zdravo, nam je na začetku lanskega leta na Ptuju oboje delalo podjetje Klips d.o.o., njihova stran http://www.klips.si. Naredil so nam v dveh fazah: panelno ograditev takoj, kovano pa smo morali malo čakati, ampak se je splačalo. Smo zelo zadovoljni. Za panelno je bilo precej ceneje kot Živex ali Merkur, za kovano so pa cene tu nekje pri vseh ponudnikih - pri 20 m se ti nekaj ne bo poznalo katerega izbereš. Prijateljim je npr kovano naredil Resman, njihova stran http://www.rbresman.si/, malo dražje sicer kot naša, a tudi zelo lepa.
Default avatar

Marjanap

Pozdravljeni, v Intersparu sem videla ograje Mastnak. Pa so precej dragi. Vidim da imate podoben program. Ali imate mogoče kake cenike raznih tipov alu ograj? Na vaši strani jih ne najdem.
Default avatar

sa87

Pozdravljena Marjanap.
Če vas zanimajo cene, nas kontaktirajte in pripravili vam bomo ponudbo. Cene so ugodne, presenečeni boste.

Lep pozdrav vsem.
Default avatar

Matej Grm

Pred dvema letoma, novembra 2010 smo tudi mi urejali okolico hiše. Tudi mi smo vzeli vse pri KLIPS; kovana vrata z ograjo pročelje hiše in panelno ograjo vsepovsod drugje. Ugodno in res korekten odnos. Živex je pa zlo drag, trgovina pač.

Za alu ograje pa sma ravno imela s sosedom debato ta vikend, je vzel pri podjetju GARDI pred dvema mesecema. On je sicer zadovoljen, je lepa, a pravi da se je kasneje menil še s svojimi znanci, ki so so odločili za alu ograje in ugotovil da je dosti preplačal svojo ograjo. Dal pa je mislim da 115 EUR/meter, za precej enostavno ograjo, belo s palicam. Tako da če iščeš alu ograjo, povprašaj več ponudnikov, pri teh cenah so lahko razlike velike.

LP, Matej
Default avatar

Pernjak

Enako kot Sara P, če iščete enega ponudnika za oba tipa ograj, priporočam KLIPS D.O.O.
Default avatar

klančnik

Serbus,

dokončal sem okrog hiše pa tudi ograjo sem iskal povsod po spletu. Najbolj se je hitro odzval Živex ograje pa tudi izbira velika. Za psa so mi naredili pesjak napol zstojn.
Super, zelo jih priporočam tudi cena napram konkurenci prava.

Klančnik
Default avatar

kgjt lkgf

No Klančnik, sedaj pa še slikce prilimaj, če te je kaj v hlačah.
Še dobro, da so ti za psa naredili pesjak napol zastonj. Itak. Imaš čivavo?
Default avatar

tarik1

Mene zanima kje najboljše in cenejše dobimo panelne ograje dolge 2500mm ,višina 600mm in imam že stebre okrogle sve skupaj je 20 krat 2500mm dolge in višina 600mm
Default avatar

a je to res

cenik ograj je napisal/a:
Sem ravno sam........
o mitja, kako si kaj? dolgo se nisi oglasil....