Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

montažne hiše Promles

Default avatar

gorazd g.

No ja, me prav zanima kako resno podjetje ste.
poslal sem vam zahtevek za predračun:

Sent: Wednesday, December 28, 2011 2:45 PM
To: [email protected]
Subject: predračun

Nato sem vas še enkrat spomnil na poslani predračun:

09.01.2012
Pozdravljeni,
kot zelo resna stranka sem vam poslal načrt hiše z željo po izdelavi predračuna. Vi pa mi niste niti odgovorili?

In vašega odgovora nimam še niti do danes.

Kaj naj vam še rečem?
Default avatar

šerlok

Tole preberemo na njihovi strani :

Dobrodošli v vaši Promles hiši! Nahajate se na spletni strani ene izmed najstarejših podjetij, ki proizvaja montažne hiše.

Podatki pokažajo da so imeli naprimer v letu 2010 točno 0 €ur prihodkov, kar nam lepo pove, da v Sloveniji očitno ni nobenega ponudnika montažnih hiš ali pa NAMERNO govorijo neresnice na svoji spletni strani.

Vso srečo s hišo pri njih.
Default avatar

Vse jasno

to sta una grabljevac pa kukovič, vsi vemo kako se njune zgodbe zaključujejo....
Default avatar

Lastnik Promles hiše

Jaz sem kupil eno izmed njihovih hiš in moram priznati, da je cena najnižja na trgu, material pa enako dobri kot pri Marles ali Jelovici. Tudi odziv je bil enkraten. Priporočam!!!
Default avatar

kom

Tisti ki nimate kaj pametnega za povedat se lahko zadržite komentarjev. Hiše so res kvalitetne in cenovno zelo ugodne. Tudi predračun se naredi v 2-3 dneh, je pa potrebno dati določene informacije. Tudi direktor je izredno pošten in prijazen možakar.
Default avatar

Vse jasno

kom je napisal/a:
Tisti ki nimate kaj pametnega za povedat se lahko zadržite komentarjev. Hiše so res kvalitetne in cenovno zelo ugodne. Tudi predračun se naredi v 2-3 dneh, je pa potrebno dati določene informacije. Tudi direktor je izredno pošten in prijazen možakar.
Da se ne bomo preveč smejali....
Default avatar

Slovenceljni

Očitno se je našel še en slovenec, ki trpi da je sosedova krava debelejša!
Default avatar

SvetlanaM

Slovenceljni je napisal/a:
Očitno se je našel še en slovenec, ki trpi da je sosedova krava debelejša!
Findel ?
Default avatar

vrtnica53

Kje pa stoji vaša nova hiša. Ali si jo je mogoče ogledati?
Hvala!
Default avatar

mogoče tam

vrtnica53 je napisal/a:
Kje pa stoji vaša nova hiša. Ali si jo je mogoče ogledati?
Hvala!
Legoland?
Default avatar

grezilo

Pozdravljeni na tej debati,
sem šel malce pogledat na njihovo stran; tudi Marles in Jelovica ima ta zgodovino; zgodovino PROMO iz D. Vakufa res ne poznam, saj v stari Yugi se je ne spomnim.
Hiše še nisem videl; če ostanem pri prerezih sten objekta imajo podobne sestave kot ostale montažne hiše , ki sem jih do sedaj imel možnost videt
.http://promles-hise.si/index.php?page=tehnicni-opis
Pomanjkljivost na opisu je, da ni napisano kolikšna je debelina lesene nosilne konstrukcije.(Premium ima izolacijo 16cm + 5 cm instalacijske ravnine-predvidevam)
(Varčna + ima izolacije 15 cm)
(Varčna pa 14 cm kamene volne)
V vseh treh primerih niha tudi debelina stiropora. Je razumljivo glede izvedbo hiše.(tudi v SLO)
Pri Premium izvedbi me moti "paropropustna folija", saj po tem , vsaj jaz sklepam, da gre za DOH izvedbo hiše, kar pa se ne sklada z mojim vedenjem, da mora biti difuzija od notri --> ven. Zunaj na fasadi je pa stiropor. Za omenjeno varianto bi pričakoval tervol. V detalju spodaj "Fasada" , je označeno zeleno, =Tervol je v redu, a bi lahko bila izvedena parna zapora kar z OSB ploščami, kakor je v navadi DZH.
Kar se tal tiče : Menim, da je premalo izolacije v sestavi estriha; za investitorje bi tudi predlagal, da se v tako varčnih hišah raje odločijo za TČ+ talno, kakor za peč na pelete.(moje mnenje) Tudi strošek elektrike ni velik napram peletom. V takšnih hišah , bi priporočal nizkotemperaturni režim ogrevanja, kar je direktno z peleti težje izvedljivo , če ni zalogovonika, saj je poraba energije mala. Nimam izkušnje , da se NEH, PH ali varčna montažna ogreva na pelete.
Kar se tiče prereza strehe : Manjka zapis/dopis glede parne zapore; v prerezu je ni!!! Če je to dejansko v praksi , je to velik "minus=NAPAKA" Tu naj se investitorji pozanimajo kako in kaj je dejansko, a tako kot je zapisano/narino ni v redu!! Osebno bi dodal še vsaj 5 cm toplotne izolacije med kovinsko konstrukcijo , ki nosi GKP.
Sami detalji naleganja, sidranja, ...spajanja parne zapore, ..... so slabo prikazani.
Pomembno je pri vsem tem, kako je sestavljena hiša.Kako tesni. Tudi ni zapisa, da se izdela BDT (zrakotesnost). Način vgradnje oken in vrat.
No, morda sem še kaj spregledal, bodo pa še drugi dodali.Investitorji, ki že stanujejo v njih.

LP
Default avatar

realno

Za denar,za kakršnega oglašujejo svoj izdelek,se hiše ne da zgraditi.Potencialnim kupcem toplo priporočam,da si eventuelna predplačila temeljito zavarujejo.Takih in podobnih zgodb je bilo v Sloveniji že veliko.

lp
Default avatar

naslovhise

Bi lahko dobil naslov,kjer je postavljena ta vaša hiša?Mene pošiljajo edino na gradbišče za Bežigrad,tisto pa je njihova gradnja za trg.
Default avatar

Lastnik Promles hiše

naslovhise je napisal/a:
Bi lahko dobil naslov,kjer je postavljena ta vaša hiša?
Saj je vseeno kje je hiša, važno da je kvalitetna, kajne?
Default avatar

frantko

Lastnik Promles hiše je napisal/a:
naslovhise je napisal/a:
Bi lahko dobil naslov,kjer je postavljena ta vaša hiša?
Saj je vseeno kje je hiša, važno da je kvalitetna, kajne?
Ta odgovor je popolnoma neprimeren. Če si lahko privoščim malo žaljivega tona, bi rekel celo, da je na meji bebavosti. Lastnik omenjene hiše nebi NIKOLI napisal česa podobnega, ampak bi se s svojo hišo raje pohvalil tudi v živo. In bi proizvajalcu s tem naredil tudi resnično dobro reklamo.

Sam pa se pridružujem opisu @grezilo. Ogledal sem si stran podjetja. In mislim, da dodaten komentar poleg že opisanega niti ni potreben.
Default avatar

ceramika

jest bi pa reku da je ta ponudba enkratna. Za ta denar mislim da take hiše z temeljno ploščo ne dobiš nikjer v Sloveniji. Enkratno. Se pa strinjam z izjavo, da ni važno kje hiša stoji.
Ostalo pa nebi komentiral.
Default avatar

Jože

Pozdravljeni,
Moje ime je Jože in vsakogar ki zanima kako je hiša zgrajena, lahko pokliče v prodajo podjetja PROMLES d.o.o. in skupaj z njimi si lahko ogledate mojo, že postavljeno hišo. Imajo moje pooblastilo da si hišo ogledate tudi znotraj, seveda po predhodnem dogovoru.
Pridite in se prepričajte sami.
želim vam lep dan.
Default avatar

Frane

Sem prav vesel Jože, da si se javil. Še bolj pa bom vesel, da se boš javil in povedal koliko teh pametnjakovičev se bo javilo na sedež te firme. Sem že imel občutek da sem na you tubu kjer se jugosi kregajo kdo bolje poje. Vsem pa, ki nimajo nič pametnejšega za delat v lajfu kot kritizirat priporočam, da grejo hiše sami pogledat ali pa kar direkt k prodajalcu. ...