Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

MONTAŽNE HIŠE PERGOLA VS. LUMAR

Default avatar

Jogurt

Pozdravljeni,

odločamo se za postavitev montažne hiše. Zanimajo me predvsem izkušnje lastnikov hiš zgoraj omenjenih podjetij. Ste bili zadovoljni z njihovim servisem ter predvsem so vam hiše všeč? Je tako, kot ste si želeli?

Hvala v naprej!

S.
Default avatar

grezilo

Morda boš kaj več odgovorov našel/a na sorodnem forumu PSS. Smo kar veliko komentirali.
V obeh primerih so zadovoljni in malo manj zadovoljni kupci.
Kaj te konkretnej zanima; morda lahko pomagam, kot "oglednik" na terenu in montaži hiš.

LP
Default avatar

Jogurt

Zanimajo me predvsem dejstva, ki govorijo v prid enega, oziroma drugega. Kaj vam je bilo všeč, kaj vas je zmotilo? In predvsem - kako se lastniki hiš počutijo v njih po nekaj letih? In ja, zakaj ste se odločili za vsakega od njih (cena??)..........ja, žal je denar sveta vladar.

Lp,

S.
Default avatar

almira19

Že kar nekaj časa je od kar ste spraševali. Ker se jaz odločam za hišo Pergola ali ne me zanima kako ste se takrat odločili. Predvsem pa me zanima če ste s kupljenim zadovoljni še po toliko letih.