Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Pvc vinil talne obloge

Default avatar
Evo, uspela prepričat moža da bomo preživeli :) (upam)

bra-co, ti ki to delaš, ali kdo drugi; kaj je boljše lepit ali samo polagat na klik (da se ne bi razmaknilo ali pa glede zvoka pri hoji). pa še kaj na kar naj bomo pozorni. kaj meniš na kvaliteto pvc vinila ki ga prodajajo v alpodu?

hvala vsem
Default avatar
pozdravljena darinka,

kje pa ste si vi to ogledali? Imate že kakšen predračun koliko vas bo stalo (z ali brez montaže)?

Ve kdo mogoče ali se da kaj takega videt tudi v MB ali okolici?


LP
Default avatar
Katja, v Alpod-u v Cerknici. Cenovno je boljše vzet z montažo, ker je potem davek 8,5 %, če ne je pa 20 %. cena je 36eur/m2.
Default avatar
mi ga nismi lepili...sam položili.....in vse funkcionira OK....je pa odvisno kakšna tla maš....ravna....kriva.....
Default avatar
Tisti, ki ste že ponosni lastniki pvc vinil poda - ste ga položili tudi v kuhinji? Nikjer ne promovirajo prav posebej, da je odporen na vlago, v kuhinji se pa zgodi vse sorte ... Je dovolj, če je samo natančno sestavljen (kar pomojem ni težko, glede na to, da gre za click-sistem ...)?
In seveda, cena ... Je 36€ na m2 cena z 8,5 ali 20% davkom? Mi bi ga najbrž kar sami položili - laminat smo zmogli, pa ni blo težko. Hvala za odgovore že v naprej!! :)
Default avatar
Tajga

Pri nas smo položili vinily Tajima contract-sl, japonski proizvajalec! V kuhinji, hodniku in dnevni sobi, kar čez obstoječo keramiko, brez leplenja ali dodatnih nepotrebnih del!

Za enkrat se je super obneslo imamo že skoraj eno leto, čisti se samo z mokro krpo, kupili smo pri gjf, ki so nam tudi organizirali polaganje, ki pa je enostavno, otroške sobe bom sedaj kar sam položil!

lp
Default avatar
Še jaz bi dodala eno vprašanje. Ali se pri pvc vinilnih ploščah, ki se polagajo na klik sistem, že na daleč vidi da je to plastika, ali dejansko deluje kot les, če je vzorec imitacija lesa. Nekatere naj bi bile malo reliefne/hrapave in si predstavljam, da potem deluje pristno, nisem pa sigurna,. Ima kdo doma? Všeč mi je izgled ladijskega poda ali parketa, vendar mi nekako ne diši- smo uspeli v 2 letih kar precej uničiti obstoječi parket (nižjega/srednjega cenovnega razreda), imamo majhne otroke in še psa...
Default avatar
Ali je primeren tudi za oblogo betonskih stopnic?
Default avatar
Živjo!

vinik je super, vendar ga ne kupuj v ALPODU, ker je najmanj enkrat dražji kot npr: v Kemoplastu ( salon v BTCju) ista roba od 20€/m2
Default avatar
aja pozabila napisat:

pvc-vinil talne obloge NISO na klik, lepi se jih na izravnalno maso, ki jo naneseš na estrih en dan prej. lepi se jih na samoizlivno maso, tako da se mi ne zdi tako enostavno kakor mogoče izgleda... in material je kar drag... drugače je pa ta pvc daleeeeč najboljša stvar, kar se ijih trenutno dobi na tržišču....
Default avatar
Po dolgem času sem prišel malo pokukat, ker smo pred kratkim zaključili dela doma - prenova hiše, bi la je "zima2 in smo se spravili na notranja dela.
In ker je tema PVC plošče, morem tukaj povedat, da smo kupili za moje pojme, nekaj najboljšega kar sem do sedaj videl. To so Pvc plošče, ki se jim reče Loose Lay. Zakaj?
Zato ker sem nad njimi res bil navdušen, najbolj me je skrbel strošek, ker so mi vsi povedali, da morem pred PVC vleči izravnalno maso, nakar sem najahal v firmi Efcom prej omenjene plošče loose lay, skratka vam jih toplo priporočam, kot sem dejal, smo delali obnovo stanovanja in nisem rabil dela izravnalne mase, niti lepljenja, ta zadeva se dejansko samo polaga čez prejšnje pode in je v pikobelo.
Zakaj sem tako navdušen? Ker sem imel v pritličju cca. 100m2, zato sem dobil malo bolšo ceno in pa da ne govorim, koliko me bi stala izravnalna masa, nek premaz in nato še lepjenje z delom, pršparal sem kr nekaj cvenka, verjemte da sem ga res. Namreč sami smo ga položili kot lego kocke, priporočam vam tole stvarco.
Default avatar
Ali lahko dam pod vinil talno oblogo na klik pluto v roli debeline 6mm.Pluta bo položena na obstoječih keramičnih ploščicah? Skrbi me namreč,da je debelina plute 6mm preveč.
Hvala za odgovore.
Default avatar
Mi smo v igralnico za otroke položili sami vinil na klik s pluto spodaj. Vinilne talne obloge smo kupili tukaj . Sedaj je eno leto mimo in kot tisti dan. Drugje imamo parket, ki je sicer bolj občutljiv, vendar je les.
Default avatar
Vsi ki načrtujete polaganje vinila ali parketa, se izogibajte podjetju Efcom d.o.o.
Izravnavo tal so mi naredili tako slabo, da imam 4mm+ luknje po tleh, vse se maje, direktor ne želi slišati nič o vračilu denarja (zahtevali so namreč 100% avans), izvajalec me je napadel v lastni hiši in je morala posredovati policija ter mu napisala kazen.
Sodeč po mnenjih na Google Maps tudi nisem edini: https://www.google.com/maps/place/Efcom ... 05!9m1!1b1
Default avatar
Tukaj boste našli kar nekaj informacij za talne obloge, cene, prednosti, slabosti, prevejeni mojstri, ....
Default avatar
Pozdavljeni,

za pomoč in informacijo. Doma smo prenavljali komlet hišo, za tla smo se dolgo odločali kaj bi dali in se na koncu odločili za VINILNE talne obloge za komlet hišo. Vse informacije na odličnem nivoju sem dobil pri PROFLOOR v Ljubljani...,ugodne cene in odlična kvaliteta. Še spletna stran, če bo kdo imel iste potrebe kot jaz. www.vinil-klik.si

Lp.

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori