Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Kje res poceni kuhinje in ostalo pohištvo?

Default avatar

NUJNO SVETUJTEEE

Z fantom si urejama svoje stanovanje, ker sva z denarjem res na tesnem iščeva poceni pohištvo. Od kuhinje ( z aparati ali brez) ter jedilna miza in stoli, spalnice( postelja in omara, kopalnice, kavč in regal za tv ter kakšne police. Gledam res lepe kuhinje ampak so tako drage. Tega si ne moreva privoščit.

Tale mi je NORO dobra. http://www.spac.si/index.php?mact=Album ... 62&page=62

Gledala sem tudi preko Bolhe rabljene, ampak raje bi novo. Ve kdo kje so kakšne bolj moderne poceni kuhinje? Ne iščeva velike, bolj majhno, no saj skoraj vseeno, zraven kuhinje bo še jedilna miza z stoli in kupila še bova pregrado, verjetno v obliki poličk ali kaj okrasnega, na drugi strani pregrade pa bo manjša dneva, torej kavč, mizica in regal za tv ker police za knjige in okraske. Iščeva tudi svetila, vse za stanovanje od A do Ž. Ko gledam po netu skorajda zraven ni nikjer cene,tako da ne morem vedet koliko stane izdelek.
Default avatar

ştonoga

Midva sva kupila kuhinjo v salonu Gros Novak v Ljubljani, od vseh ponudnikov so bili najcenejši in še najkrajši rok dobave so imeli. Na njihovi spletni strani imajo cenik, ampak se mi ni dalo računat na roko :(, zato sem poslala kar povpraševanje za brezplačni izris, dobila sem tri variante s ceno. Potem sva šla pogledat še v salon, dobila dodatne izrise, ideje in na koncu kupila kuhinjo.
Default avatar

nelyka

Živjo!

Preflagam, da pogledaš v Dipo-tu, znotraj Rutarja je njihova trgovina. Za kuhinjo z vsemi aparati (hladilnik, napa, pečica, kuhalna plošča -ni steklokeramična), sva odštela 1.100 eur.
Kvaliteta pa pač je kakršna je za ta denar.

LP
Default avatar

rutko

Midva sva skoraj vse pohištvo kupila preko spleta in sva zelo zadovoljna. Mogoče ti pride prav, ker imaš objavljene vse cene.

http://funtrade.net/index.php
Default avatar

iiipp

Prodajam kuhinjo novo cena 850 E. 040893095
Default avatar

res žalostno

iiipp je napisal/a:
Prodajam
pik2 ?
Default avatar

cebulec

Italijansko pohištvo in kuhinje po tovarniških cenah, vključeno svetovanje arhitekta:
www.obrat.it
V Trstu, govorijo slovensko.
Default avatar

Bizi vse najde

Verjetno je zgolj naklučje, da ima oseba z enakim priimkom in imenom na prvi strani na www.obrat.it v Sloveniji blokiran račun.
Default avatar

markec11

jaz predlagam tudi Dipo, ker sem jaz kupil za mamo in je res super. V lesnini je bila ista za 500€ dražja ista, ampak res ista, ker nisem mogel verjeti. Bal sem vse živo na forumih glede dipo-rutar vendar je pri mami vse štimalo. moj predlog lp
Default avatar

najnajnaj

Tudi midva sva kupila kar preko neta pri Funtrade.net je bilo še najceneje.
Default avatar

dragec

Jaz sem danes kupil v Dipotu in moram povedati, da sem bil zelo presenečen nad prijaznostjo in strokovnostjo prodajalca. 5 let garancije sem dobil in super ceno, ker so imeli neko akcijo zaradi otvoritve trgovine v murski soboti. končno sem enkrat profitiral.Javim ko bo zmontirana. lp
Default avatar

Borisbivar

Kako je pa kaj z dobvnimi roki preko funtrade.net? Kaksne so bile izkusnje?
Default avatar

Klemen Šušteršič

Za funtrade ne vem. Midva sva svojo kupila na volino.si. Sva morala 2 tedna počakat, ampak sva s kuhinjo zadovoljna.
Default avatar

betty27

Moje osebne izkušnje s funtrade https://www.funtrade.net/ spletno prodajo. Hočejo ves denar naprej, konstanto lažejo o roku dostave blaga čeprav piše na njihovi spletni strani dobavljivo. Človek bi mislil, da je to v roku 3 delovnih dneh. Neeeeeeeeeeeeeeeee. Je šlo več živcev, kot pa je bilo vredno blago. Bolje naročiti pri Kitajcih kot pa pri njih.