Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Vodni sesalec

Default avatar

papagaja

Kupujem vodni sesalec, pa se cene gibljejo nekako od 500 do 1000 Evrov, a pred kratkim mi je neka gospa rekla, da mi preko znanke lahko priskrbi predstavitev Aqua viva sesalca, da pa stane 2300 ali več Evrov. Je to kakšen poseben robot in iz katere države? Ima kdo že z njim izkušnje?
Default avatar

Lili_

Živjo!

Jah jaz sem ravno naročila to multifunkcijsko napravico ... z raznoraznimi popusti me bo prišla 1990€ ... me je pa na predstavitvi čisto fascinirala, kaj vse je bila sposobna ta zadeva privlečt iz jogija ...
Default avatar

JOLE

Lili, to boš videla skoraj na vsaki predstavitvi, tako da to ni nič posebno novega!!!
Default avatar

Anna999

Lili, ni res!! Moji starši so ga tudi nedavno kupi in so nadvse zadovoljni!! Tudi sama sem si ga izposodila in sem se odločila da ga želim tudi sama!!! Ravno sem se naročila na predstavitev!! sama sem že preizkusila ja vzmetnici in nisem mogla verjet kaj vse je potegnilo ven!!! zaradi tega je kar zrak v spalnici veliko boljši. Ima tudi možnost ioniziranja zraka in ne vem kaj vse še. Poskusila sem ko sem bila prehlajena, v vodo sem si dala evkaliptus in kamilice, ponoči prižgala v spalnici in čez noč so se mi odprli vsi kanali in sinusi!! neverjetno. Sama bom zanj dala 2.000 €, vredno!
Default avatar

Jole

Ann999 kaj ni res??? A si ti že kdaj doživela, da so ti na predstavitvi rekli, da je ropotulja zanič in slabo dela???
Default avatar

Anna999

Seveda da hvalijo to kar prodajajo!! Hočem samo povedati, da tokrat je to vse res, ker sem sama preizkusila!!
Default avatar

JOLE

Anna morda imaš v majhnem delu prav. Ampak vse to imajo tudi drugi sesalci (brez vsake reklame! naprimer BATAGELJ) a je cena vsaj trikrat nižja, verjetno pa še več!
Za sesalec je to bistveno previsoka cena!
Default avatar

sita

Anna 666 nehaj gnjavit s tem sesalcem, ali misliš, da nam ni jasno, da jih prodajaš...
Default avatar

minetu

ŽIVJO!
Kdo pa pravi,da jih morš kupiti poglej sam pa vidi pol pa komentiri,kar se pa robota tiče ja je pa veliki robot v malem jest ga imam in sem zelo zadovoljna tako ga vsi v družini uporabljamo in je noro.Če ga Anna 666 prodaja pa samo kapo dol saj se stranki čisto posvetijo pa še očistijo ti,če ga kupiš al pa ne.SUPER!
P.S.:ČE GA JE ŠE MOJ MOŽ POHVALU,KI SKEPTIK ZA VSE POL PA MOR BIT NEKI NOREGA PA DOBRGA ZDEJ,GA PA TUD VESELO UPORABLJA.PA MU DO DANES NI ŽAL DA SMO DALI TOLIKO DENARJA.KOT SAM PRAVI VREDEN GA JE.IMAMO GA ŽE 4 MESECA.
Default avatar

Aco

MINETU, kaj si pa sploh hotel povedati??? Verjetno še sam ne veš. seveda imaš pravico, da ravnaš kot misliš da je prav. Za pol kg lahko daš 1000€, saj ti nihče ne brani, če si trmoglav si trmoglav!!!
Default avatar

Matovan

Pa to je čisti nateg lupljenje naivnih Slovenčkov, kupiš Philipsov Triathlon, pa zna za pod 300 eur vse to pa še precej več, pa še od renomirane znamke je, skratka kar nekaj sesalcev 8 kos dobiš za enega onega. Pa ljudje se res valjajo v denarju, da se pustijo trako prevarati.
Default avatar

P.

Moj moz je enkrat prodajal neke take hude in drage sesalnike na vodo, nekje v spominu imam, da je bil to Delfin, sam nisem zihr za ime. Sam mi je povedal, da je to en nateg, full predrago in preden je enkrat k nam prisel nek zastopnik za parni sesalnik mi je prej sam povedal par fint na katere me bo dal, da bo predstavil svoj sesalnik kot sedmo cudo. Na predstavitvi sem se sam smejala zraven, ker je bilo tocno tako.

To so ponavadi se tezke zadeve, jih tezko tovoris po stopnicah in stanovanju, pa rabis cas da tacnes sploh sesat in pol se vse spucat. Na predstavitvi gre to cak cak, sam model na predstavitvi je to ze miljonkrat naredil, pa zraven govori in zavija v celofan, pozabis na cas zraven.

Ce bi jaz hotla kaj takega nabavit bi mi moz ali prepovedal ali me razglasil za nepristevno, pa ni clovek, ki bi me drugace s cim omejeval ali mi kaj dosti prepovedal.
Default avatar

Papua

Pri sesalcih so velike razlike. Moj brat je dal zanj 2.4k, starsi 1,6. Meni pa je drago ze 500€..toliko res se nisem pripravljen dati.. Res pa je da s tema sesalcema res posesas.. Vsi ki so pod 1000€ pac ne dosegajo te ravni kvalitete.. Sploh je fajn pri jogijih, sa j iz enega na pol leta spravis skoraj 0.5kg svinarije..noro.. Veliko denarja veliko muske.. Nekateri pa imajo doma sesalce za 200 € in so pametni ceprav so popolnoma nerazgledani..
Default avatar

batombslo

Sesalec stane 1.300 €. 5 let garancije. Najboljši izdelek EU za leto 2014. Obstaja diploma in priznanje.
Druga stvar so pa pametni Slovenčeki. Telefon za 1.000 €, robotski sesalnik za 800 €, novi računalniki za 800 - 1.000 €, ko pa potegneš s sesalcem, je pa štala. Pokliči za predstavitev brez vseh obveznosti on se sam prepričaj. 070/983-203.
Default avatar

Kdoga ima

Pozdrav, zanimajo me komentarji ljudi ki imajo ta sesalec doma. Kako ste zadovoljni, je zares tako ucinkovit? Meni se zdi le cheap izvedba pro aque in hyle. Sicer če deluje enako dobro, se ne bi pritoževala glede na to da pri nakupu prišparam 1000 eur. Prosim za pomoč pri odločitvi.